reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Phaelani ja USG bede miala w 37 tc i chyba to juz bedzie ostatnie, moj gin nie zaleca czestego USG wiec zazdroszcze tym mamusia co widza swoje malenstwo na kazdej wizycie.
Klariss gratulacje z okazji rocznicy... Jak ten czas szybko leci, nam latem minęlo 2 lata po ślubie a ogolnie 6 lat razem:tak:
Agunia w 37 tygodniu ciąża jest juz donoszona, wiec bez obawy mozna rodzic, ja jestem w tym samym tyg co ty. No a dobra tego strona jest taka za Mamaoskarka obiecala pierwszej rozpakowanej grudniowce sliczne buciki, wiec masz okazje sie zalapac ;-), głowa do gory, bedzie dobrze. Wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki.

reklama
Cześć dziewczyny!
Wypuścili mnie do domku, nadal jesteśmy w dwupaku, ale czop mi odszedł i w ciągu 2 tyg urodzę, z serduszkiem małej już ok, tylko mam takie crp ,że aż strach dostałam antybiotyk i powinno byc lepiej,zrobili małej test meninga i dostała 8/8 więc u niej wszystko w porządku, mam nadzieję ,że u pozostałych dziewczyn też jest ok.U nas na szczęście nie ma skurczy więc mała ma jeszcze troszkę czasu, ale blisko było, eh...
Dziękuję wam dziewczyny za trzymanie kciuków i martwienie się o nas :)Przesyłam wam buziaki i zmykam do łóżka ,bo mam mega zapalenie zatok i nie mam z łóżka wychodzić dopóki nie skończę antybiotyku...

Agunia trzymaj się, zaciskaj nóżki, a my trzymamy kciuki żebyś conajmniej te 2 tygodnie wytrzymała.

A ja dziękuję wszystkim którzy oddali głosy na moje hasło w konkursie rowerkowym.

Ale mnie brzuchol boli:-(

Wpadam tylko na chwilkę i niestety nie dam rady na wszystko odpisać. U nas w porządku, ale na ktg jeżdżę teraz co drugi dzień i jutro też jadę z samego rana. W nocy miałam małą akcję bo dostałam dziwnych drgawek, mąż musiał mnie przytrzymywać do łóżka, żeby mną nie rzucało i nie wiem co to może oznaczać?? Będę jutro w szpitalu to zapytam.
Ktoś pytał wcześniej więc jeszcze odpowiem, że jeżdżę do szpitala na Karową, tam jest mój lekarz prowadzący, dokumentacja i wszystko, tam też leżałam dwa razy jak jeszcze staraliśmy się o dzidziusia i badali jak mamy go zrobić dlatego mam już zaufanie do tego szpitala, znam lekarzy i wiem czego mogę się spodziewać.

Trzymam kciuki za wszystkie mamusie i dzieciaczki, zwłaszcza te, które też ostatnio miały różne przygody!

ja już po giełdzie, kupiłam tylko koszulę do karmienia ale dobre i to. jutro pojadę do Rossmanna po kosmetyki i trzeba będzie torbę spakować!
Agunia zaciskaj nóżki, jeszcze tylko 2 tygodnie!!
mamoOksarka, Violett bądźcie dzielne!!
Freya dobrze że u Ciebie troszkę się uspokoiło!!

pozostałym mamom też życzę dużo zdrowia i nie przemęczajcie się, remonty, sprzątanie może zaczekać!!

Dzień dobry!naprawdę nie sposób poodpisywać na wszystkie wątki.Ale się porobiło....dziewczyny,trzymajcie się i nie dajcie się!
Klariss-piękny dzień...my mieliśmy rocznicę w czerwcu i obchody były rewelacyjne(nie wiedziałam jeszcze,że jestem w ciąży)
Mła-dziękuję,że nad wszystkim czuwasz i tak "monitorujesz"
Freyia,Agunia-dużo zdrowia!
Solidaryzuję się ze wszystkimi dziewczynami,które toną w sprawach remontowych...ja też próbuję coś popchnąć do przodu,jutro chciałabym,żeby M.przwiózł parę półeczek,wtedy mogłabym coś poustwiać.On cały czas myśli,że ma czas.Dzisiaj musiało minąć parę godzin,żeby się zebrał i pojechał na mieszkanko coś podłubać.Po południu mamy gości,a ja mam tylko nędzny sernik,ale naprawdę nie czuję się na siłach,żeby wyczarowywać coś w kuchni.Najchętniej nie umawiałabym się na dzisiaj,ale mój M.nie widzi najmniejszego problemu.Zdaje się,że chyba nawet mam spakowane filiżanki..

Mirabelko, żaden sernik nie może być nędzny! :) A Twoi goście powinni coś przynieść ze sobą wiedząc, na jakim etapie i ciąży i remontu jesteście ;)

Witam Dziewczyny!!!
Nie było mnie tu od piątku, a tyle się porobiło. Trzymam mocno kciuki za wszystkie Grudnióweczki, a w szczególności te, które są w szpitalu.

Myśmy skończyli generalne porządki, w każdym kącie posprzątane. Powoli zacznę pakować torbę do szpitala, chociaż mam nadzieję, że wytrzymam w dwupaku chociaż do 20.11. W środę 9.11 mam wizytę i pewnie gin ustali mi już termin CC. Obawy mam coraz większe, boję się tego wszystkiego:szok:

Muszę dokupić jeszcze pas poporodowy, termometr do mierzenia temp. i nie wiem czy jeden biustonosz do karmienia wystarczy???? Wydaje mi się, że muszę dokupić.

agniesia81 - ja w piątek miałam straszne skurcze, brzuch bolała jak na okres, więc zadzwoniłam do gin, kazał mi zażyć nospę forte i wypić gorącą herbatę no i przeszło, ale czuję coraz częstsze skurcze - ale to chyba już nam tak zostanie do porodu.

Dziewczyny jest gdzieś tutaj lista rzeczy, które należy zabrać do szpitala???/ Boję się, że czegoś zapomnę:(((

Pozdrawiam Brzuchatki i życzę spkojnej niedzieli

reklama
Mimozami lista jest w wątku zakupowym, w pierwszym poście przeklejona :yes:

Na dzisiaj już koniec zakupów, mam już koszulę do porodu, a także piżamkę na "po" i szlafroczek. Jeszcze tylko poprasować dzidziusiowe ciuszki i mogę pakować torbę! :tak: Uff....

Do góry