reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

dzień dobry dziewczynki!!!
ale czas leci ja pamiętam jak tydzień temu właśnie tak zaczynałam weekend :angry::angry::angry:to tylko oznacza bliżej porodu:angry::angry::angry:
powoli zaczynają sie problemy i szpitalne sytuacje brrrrr
agusia trzymaj się jeszcze fajnie jak byś dała radę 2 tyg ale lekarze napewno wiedzą co robić trzymaj się
Łysa torcik super mojej Zu napewno by się podobał:-D:-D:-Dmiłych urodzinek

u mnie nocka w miarę ale znowu mały się chyba przekręcił bo twardą główkę czuje między żebrami a stopy mnie kopią na dole masakra znowu kiedy te jego przewroty się skończą i wreszcie przekręci się jak na grzeczne dziecka przystało głową w dół:angry::angry::angry: coraz bardziej się martwię o to czy wogóle to się stanie . naprawdę strasznie żle się czuje jak sie tak układa cieżko mi i te kopiące stópki mam wrażenie że zaraz wyjdą brrrrrrr:angry::angry::angry:

a ja teraz kawka i troszkę porządki delikatne co sobotnie później może spacerek choć pogoda u nas kiepskaburo i ponuro
miłej sobotki PA PA

reklama
Kolejna grudniówka w szpitalu! W wątku "na sygnale" przepisałam treść smsa od mamyOskarka. Mam nadzieję, że wstrzymają u niej poród jeszcze na jakiś czas. Napiszę do niej jeszcze trochę później, jak coś się wyklaruje. I dam Wam znać jak wygląda sytuacja.
Wiemy coś o Violett?

Kurcze nie rozpakowywujmy sie jeszcze :-( trzymam kciukasy tez za mameOskarka oby wszystko bylo dobrze!

Dzieki dziewczyny za mile slowa o torciku, ja juz zmykam z Zuzia i jej tata do malpiego gaju a wy tu trzymac sie w dwupakach! Do uslyszonka!

ojjejjjj coś kiepskie wiadomości ostatnio!!!
Mła dzięki za info i mam pytanie bo wczoraj się nad tym zastanawiałam wymienałyście się nr tel bo myślałam sobie że jak coś by się u mnie wydarzyło to bym was nawet nie zawiadomiła???????

oczywiście trzymamy kciuki za mamaOskarka&&&&&&&

Freya
trzymaj się cieszę się że u ciebie już lepiej i aby tak cały czas było wypoczywaj kochana a w jakim szpitalu byłaś???

Ostatnia edycja:
jejku czym bliżej porodu tym wątek "na sygnale" zaczyna się coraz bardziej zapełniać, a to niedobrze, oj niedobrze. Dziewczyny musimy jeszcze trochę przetrzymać te nasze brzuszkowe prezenty.

mamaOskara oczywiście trzymam bardzo mocno kciuki, mam nadzieję, że wszytko będzie ok;-)

Dopiero teraz zobaczyłam, że mamaOskara ma termin na sam koniec grudnia, to jeszcze sporo czasu...

Ostatnia edycja:
Jejku Agunia, mamaOskarka trzymajcie się tam. W ogóle wszystkie dziewczyny w szpitalu trzymajcie się.
mamieOskarka zatrzymują akcję porodową, to chyba u niej tak nagle się stało w nocy bo wczoraj nic nie pisała, że coś nie tak.
Ja już dziś zbieram się do spakowania torby bo jak zwykle ciągle myślę, że jest czas. Spakuję się i będę spokojniejsza.

My dziś sprzątanie i powoli przygotowanie pokoiku dla Mayeczki. Jutro planujemy wielki dzień przenoszenia do swojego pokoju. Coś czuję, że dopiero teraz będę niewyspana.

żabcia Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia

Mła o rany, ale się porobiło! Aż 3 Grudniówki w szpitalu! :szok: Dziewczyny, trzymajcie się w dwupakach, szczególnie mocno mamaOskarka!

Chyba faktycznie czas torbę pakować... Gdyby mnie się przytrafiło, nie miałabym czego zapakować dla siebie ani w co... :zawstydzona/y: Dobrze, że dzisiaj zakupy mam w planach... Przezorny zawsze ubezpieczony... :zawstydzona/y:

Jak tylko ktoś będzie miał jakieś informacje, piszcie proszę na bieżąco!

hej dziewczyny!!!!
kurcze mmiałam taki super humor od rana z powodu popłudniowego wyjazdu do męża.... a weszłam tutaj i aż mi krew zmroziło jak poczytałam na sygnale...
3mam mocno kciukasy żeby wszystko było z dziewczynami i bobaskami ok, wierze że lekarze wiedzą co robią i zrobią wszystko żeby nikomu nic sie nie stało!!!!!!!!!!

Żabciu jeszcze raz wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia:)
lysa tort jest prześliczny:) mala z pewnością bedzie oczarowana:)
olluchna nie jestem pewna czy dobrze pamietam nazwę ale Mła bedzie rodzić chyba w PROFAMILIA W Rzeszowie widziałam na stronie i szpital jest poprostu pierwsza klasa.. w moim niestety nie ma takich warunków a toalety są wspolne na korytarzu, stąd po pierwszym porodzie pamiętałam żeby nabyć owe nakladki na kibelek. Komfort siedzenia po porodzie jest o niebo lepszy niż pozycja "na samolota"
inka te nakładki można kupić w aptece lub na allegro, medycznym sklepie itp.
Ja kupiłam w aptece, nei opłacało się zamawiac przez neta, paczuszki były po 3 i 5 szt. u mnie więc wzielam 4 op. wole zeby zostały w razie draki niż brakło tymbardziej że jedna pojedyncza nakładka wychodziła 20gr, kładziesz na sedes a potem jak spłukujesz wodę to wir sam wciąga papierową nakładkę. Pamiętam jak mi było niewygodnie "na samolota" po porodzie a przeciez ani nie byłam nacieta ani nie pękłam.. więc nie wyobrazam sobie tego w gorszym stanie poporodowym...

dalej mam na zbyciu opakowanie 5 szt. majtek poporodowych siateczkowych w rozm m/l 52-100 cm więc jesli ktoras chętna to dać znac wyślę w prezencie :) szkoda mi wyrzucić a nei mam komu oddać tu na miejscu. (jedyny warunek że wysyłka nastąpiła by po ok 7 listopada bo wczesniej nie mam dostępu do swojej torby szpitalnej. )

Ostatnia edycja:
reklama
O MATKO!!! Poraził mnie dzisiejszy wątek "NA SYGNALE!",aż mnie ciary przeszły-fatalny weekend.
DZIEWCZYNY TRZYMAJCIE SIĘ ,MUSI BYĆ DOBRZE!!!

ŻABCIU-Wszystkiego co najlepsze dla Was na wspólnej drodze życia.Trzymaj się Kochana i nie daj się stresowi!

agapa
głos oddany-powodzenia:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry