reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

maxwell przyznam szczerze, że pierwszy raz widzę coś takiego:szok: Jestem bardzo ciekawa na ile jest niezawodne to urządzenie. Jak na nie trafiłaś??

reklama
maxwell przyznam szczerze, że pierwszy raz widzę coś takiego:szok: Jestem bardzo ciekawa na ile jest niezawodne to urządzenie. Jak na nie trafiłaś??
Szczerze, to poleciła nam go moja ginekolog po urodzeniu się mojej pierwszej córci - jak na te chwile, co z niego korzystaliśmy, to dość fajne urządzonko - tyle, że dość sporo kosztuje. Fakt, że to wydatek jednorazowy, ale..:zawstydzona/y: My za wiele nie mamy wyboru co do antykoncepcji..

Rojku, dzięki za wózkowe wsparcie :)

Witaj mamoOskara i czuj się jak u siebie :)

Kota, daj znać co i jak, a Ty Żabcia nawet nie wychodź z gabinetu dopóki nie upewnisz się co do „sprzętu” (lub jego braku) u Maleństwa ;))) Wśród Twoich ciuszków pamiętam wiele niebieskich i całe mnóstwo krówkowych, więc może lepiej, żeby to był chłopczyk? :) Choć dziewczynka krówkowa też fajnie ;)

Asko_, czy zumba wymaga przytulania się do partnera? Bo ja to chyba musiałabym bokiem :)))))

Co do antykoncepcji na przyszłość, też o tym myślę, ale jakoś przeraża mnie ta spirala. Podobno używanie tamponów jest wtedy niewskazane, a ja nie wyobrażam sobie innego życia ;) Zresztą nie wyobrażam sobie też życia bez stringów i jak widzę te matole poporodowe robi mi się słabo :/ Myśl, że muszę je nie tylko kupić, ale jeszcze nosić, jest dla mnie masakryczna ;)

Maxwell, wiesz że są nawet badania psychologiczne na temat powszechnego lęku przed przechodzeniem przez bramki w marketach? :) Dobrze że wiedziałaś, co u Ciebie piszczy, ale ogólnie chyba wszyscy mamy z tyłu głowy tę obawę, że bramka się uruchomi, choć nic nie wynosimy :)

Ja również podzielam Wasz „ból” co do wydatków. My mamy dwa samochody, więc poza komfortem wydatków też jest 2 razy więcej. Mirabelka napisz jak wyniki badania kiedy już wrócisz i będziesz miała ochotę na relaks z BB :)

Witam wszystkie ciężarówki.
Trafiłam na tą stronę niedawno właściwie z przypadku poszłam w końcu na zwolnienie lekarski i uziemiona w domu zarejestrowałam się żeby móc sobie z kimś popisać.Do tej pory miałam tyyyyyle pary i nie chciałam zrezygnować z pracy.Niestety dopadło nas przeziębienie dosyć poważne i już do końca czyli do grudnia będziemy się wylegiwać w domu.
Pozdrawiam wszystkie grudniowe mamunie:)

Witaj Andzelka :) Już połowa forum przerabiała tej jesieni grypy, infekcje i zapalenia, więc wiemy, co czujesz. Druga połowa forum jest ciągle "na granicy", więc jeśli masz jakieś skuteczne sposoby na wyleczenie przeziębienia, podziel się z nami :)

Hej brzuchatki,

Dzis leniwy dzien:baffled:za bardzo mi sie nic nie chce,zaraz budze M bo sie zanudze:-Dile mozna spac od 4 rano?juz starczy:-)Pogoda nas nie rozpieszcza ,no ale cóż srodek pazdziernika:happy:i tak nie jest zle.

Witam nowe Mamusie.
maxwell80- widze ze ciekawie Ci sie rozpoaczal dzien z Marysia:tak:tak to bywa , ale najgorsze jest wlasnie to ze wszyscy patrza sie na Ciebie jakbys okradla cały sklep:-Da tak naprawde nic nie zrobilas...przeprosiny ochrony to pikus ...wiem cos o tym...:-)

Kurcze ide posmecic troche M:-)

Buziaki :-)

Siedzę jak na szpilkach, ciekawa jestem, co u naszej Żabci w brzuszku siedzi! :rofl2:

Witam nowe Grudniówki!!!

Maxwell mogłabyś napisać coś więcej na temat tego LadyComp? Zastanawiam się od dłuższego czasu nad zakupem tego urządzenia bo dość mam hormonów i trucia swojego organizmu. Ciekawa jestem Twojej opinii, bo wiadomo jak to w necie z wiarygodnością "rekomendacji" ;-) Zawsze lepiej od kogoś znajomego usłyszeć opinię :tak: Czy działa? Jesteś zadowolona z zakupu? Jak długo go stosujecie?
Odkąd odstawiłam tabletki, zainteresowałam się naturalnym planowaniem rodziny (tak się wystaraliśmy o Gabrysiątko ;-) ) i myślę, że chciałabym do tego wrócić po porodzie, z tym, że właśnie antykoncepcyjnie i Lady Comp by pomógł bardzo ;-)

reklama
Do góry