reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

witam wieczorną porą :-)

Niunia, majeczka witamy ponownie i nową mamusię także!
ja dziś po zajęciach pojechałam do mamy i dopiero wróciłam, w ciągu dnia też trochę pospałam i czuję że dziś jak nic do 1 nie zmrużę oka!!
i co najgorsze zepsuła nam się pralka...:wściekła/y: i tak naprawdę czekamy na info czy warto naprawiać czy czeka nas spory-niespodziewany wydatek!! na całe szczęście z naszej dwójki to ja wykazałam się chyba większym sprytem i rozumem i robiłam zakupy dla Małego systematycznie (choć wiadomo wciąż słyszałam- MAMY CZAS ) i nawet gdyby okazało się że kupno nowej pralki nieuniknione to jakoś damy radę...

teraz zabieram się za naukę bo jutro na zajęciach pewnie będzie odpytywanko :-D

gosia
odnośnie banku komórek to pytałam o to w niedzielę ale mało mam odpowiedziało, ja też jestem zainteresowana. możesz mi napisać na jaki bank się zdecydowałaś? ja wciąż myślę czy warto bo tyle jest różnych opinii....

Ostatnia edycja:
reklama
inka a więc my wybraliśmy novum ale tylko z 2 względów finansowo było bardzo podobnie z drugim bankiem który braliśmy pod uwagę nie pamiętam nazwy a novum akurat współpracóje ze szpitalem gdzie będę rodzić
zdecydowaliśmy się 3 lata temy przy córce a teraz długo się zastanawialiśmy bo to dla dwójki spory koszt ale stwierdziliśmy że drugie też musi nie być pokrzywdzone więc to był drugi aspekt że obie próbki będą w jednym banku koszt ok 2000 za pierwszy rok a póżniej opłata roczna ok 600 zł ale ceny są ustalane indywidualnie my mieliśmy też jakiś rabat więc byś musiała najlepiej się umówić my negocjowaliśmy koszty

a to czy polecam to napewno wiem że to koszt ale nie ma nic cenniejszego niż życie więc... cieszę się że mam taką możliwość i aby nigdy się nie przydała ale zawsze pewniej się żyje ja polecam trzeba poczytać trochę pewnie orientujesz się trochę w temacie ... jak tylko kogoś stać na to uważam że powinien skorzystać tym bardziej że krew może się przydać całej rodzinie są różne sytuacje w życiu i coraz nowsze odkrycia w medycynie związanek w badaniach na komurkach macieżystych i coraz więcej chorób, które za pomocą tych metod się leczy
POLECAM!!!! napisz czy sie zdecydowaliście jak coś pozdrawiam

izi faktycznie dziś jakoś cicho! ja zaraz zmykam pod prysznic i do wyrka, jutro na szczęście uczelnia na 11:20 więc będzie szansa się wyspać!!

spokojnej, przespanej nocy Drogie Mamusie

Witam z samego rana ;) czekam wlasnie na pociag I powiem wam, ze zimnoooooo jak nie wiem co. Rece mam zmarzniete i kapie z nosa :o

Gratuluje udanych wizyt! Ja mam swoja jutro u nowej poloznej wiec troche sie zastanawiam jak to bedzie. Bardzo bym chciala miec dodatkowy skan ale nie wiem czy bede przeslanki zeby zostac skierowana :( chcialabym sie upewnic ze przez te stresy i problemy z bolem w dolnych partiach u malutkiego wszystko ok :( poszlabym prywatnie ale na dana chwile nie mam $ żeby zapłacić ;( no zobaczę co mi powie babka.

Uffff pociąg jedzie wiec zaraz będzie ciepłej. Już się kawki i sniadanka nie mogę doczekać :D buziaki i miłego dnia wszystkim!

Cześć. Jakoś mi dzisiaj ciężko oddychać. Lenka szaleje w brzuchu, widzę jej kosteczki lub nawet zarys całych jej kończyn przez skórę...:-)
Mła, wczoraj byliśmy w sklepie z wózkami i oglądalam między innymi navingtona cadeta. (O szczegółach na temat moich spostrzeżeń i motywach wyboru napiszę w wątku zakupowym). Wygląda na to, że pomogłaś mi w wyborze wózka, bo wcześniej na niego nie trafiłam, a właśńie ja też jestem nim zachwycona:-) i będziemy go kupować na 99% jeszcze w tym tygodniu lub na początku przyszłego, tylko nad kolorem sie zastanawiamy, bo widzieliśmy dwie wersje kolorystyczne na żywo-Fiji Sea i Atlantic i tylko ta pierwsza mi przypadła do gustu.Mła, a Ty w jakim kolorze widziałaś? Interesująco jak dla mnie na zdjęciach wygląda tez ten czerowny i biały-ale bialy to inna bajka, ryzyko częstego prania itp...Wielkie dzięki:-)

Dzień dobry ;)
Tofika, cieszę się bardzo, że podzielasz mój entuzjazm :) Myślę, że ten wózek mówi sam za siebie jak stoi pośród innych. Kolorystyka zaskoczyła mnie dośc mocno, bo choć oglądałam wózki w necie, to wszystkie zdjęcia zamieszczone w sieci pochodza od producenta i niestety wszystkie mylą :)
Na żywo widziałam kolor Atlantic i nawet byłam zaskoczona, że w miarę mi podszedł. Ale widziałam też Indian i to już był totalny szok ;) Kolor jest dużo mocniejszy niż na fotkach i świetnie dobrane są te wszystkie odcienie. Nie miałam zamiaru kupować brązowego wózka dla małej, ale o tym nie przestaję teraz myśleć i to będzie najprawdopodobniej mój wybór (navington cadet na 100%, kolor Indian na 95%).
Na magazynie mieli czerwony, ale z góry założyłam że czerwonego nie chcę.
Myślałam jeszcze o Black Sea, ale trudno byłoby zdecydować się na niego nie widząc na żywo....
O białym sprzedwczyni wspomniała, że zamawiali go tylko raz. Już podczas montażu w sklepie pobrudziła się buda, bo stawiali ją na podłodze między innymi wózkami. Nie poleca w każdym razie. No chyba, że lubisz często prać ;)
Tofika, a masz zamiar zamawiać dodatkowo firmowy śpiworek? Bo ja raczej tak.

I wiesz, co Ci powiem? Wstałam z nienajlepszym humorem, a Ty mi go poprawiłaś, bo mogłam skoncentrować się na tym, co najważniejsze - na moim dziecku i tym, co mogę dla niego zrobić :) Dzięki :*

reklama
Hej babeczki :)

ja jestem pogrążona w katarze, bolących zatokach i mam wrażenie, że "umieram" :baffled:
Mały w brzuszku grzeczny, nic mi nie dokucza jeśli chodzi o ciązowe dolegliwości, wiec dzięki temu jeszcze mam nadzieje, ze jakoś wytrwam ..hehe :D

Troszkę udało mi sie Was nadrobić przez dzisiejszy ranek.

Dziewczynom po wizytach gratuluje pozytywnych wieści :)

Żabcia pewnie przygotowania do weseliska pełną parą...powodzenia i spokojnie:tak:

Kota mam nadzieję, że wyniki badań wyjda dobrze i bedziesz spokojnie mogła rodzic SN.

Ewelka&Pola ja również witam na forum
biggrin.gif

U mnie z kasą tez lipa, u nas znów remont tłumika sie szykuje ( dobre pare stówek)..te samochody to pożeracze pieniędzy, ale nie wyobrażam sobie życia bez samochodu..na serio czlowiek sie uzależnia od udogodnień. No i jeszcze wydatek w postaci ostatniej dawki szczepionki na pneumokoki dla Błażeja..300 zł...MA-SA-KRA! Dobrze, ze juz mam znaczna wiekszośc rzeczy dla Maluszka (łóżeczko, wózek i milion rzeczy po Błażeju) bo było by kiepsko sie wyrobić...

ide sobie zrobic jakąś kawkę, albo herbatkę z cytryna i miodem, bo leczyc sie trzeba;-)

Do góry