reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witam was grudnióweczki :-D
Ja dziś znowu dopiero teraz was odwiedzam i przyznam szczerze że czytam tak trochę pobierznie .

aga7602, super, że z malutką wszystko dobrze, no szykuje Ci się duża panna :)

Nastazja, wierzę, że Ci ciężko, chyba już wszystkie powoli marzymy o grudniu i o odetchnięciu pełną piersią :)

z nudów zmontowałam sobie tą karuzelkę misiową i zaczepiłam o łóżeczko i się wzruszam, nawet baterii nie ma, a już sobie wyobrażam, jak Kubuś leży i się uśmiecha do tych misiów :)
przyniosłam sobie też torbę, którą chcą zabrać do szpitala i tak wstępnie przeglądam co by w nią spakować, ale licho mi idzie hehe, ile ręczników bierzecie? jeden duży wystarczy, czy może lepiej wziąć dwa?
Ja bym na twoim miejscu wzięła dwa, tak na wszelki wypadek. Ten drugi weź sobie najwyżej taki mniejszy

reklama
kota wez spakuj jeden duzy a drugi ciut mniejszy juz taki normalnej wielkosci. Zawsze w razie potrzeby ktos moze ci potem nowy tez dowieźć. Każda kobieta ma różnie krawawienie po porodzie mi osobiscie 2 reczniki starczyly ale jeden to absolutnie moim zdaniem mało, w koncu trzeba miec w co buzie wytrzec czy glowe po umyciu a kąpielowym już raczej teego nie zrobisz będąc po kąpieli już po porodzie.. z wiadomych względów.
no i mlody ma ponad 38:( grrr wiec zostajemy chyab ciut dluzej a jesli jutro bedzie tez goraczkowal wybiore sie na dyzur zeby kuknela lekarka czy cos sie nei kroi.

dobry wieczór
ja dziś cały dzień spędziłam u mamy, trochę też na zakupach a wieczorem u mnie piekłyśmy ciacho- szarlotka. jutro planuje zrobić obiad i zaprosić rodziców, więc ambitnie 2daniowy obiad i deser :-D
posegregowałam też ciuszki wg kolorów i jutro zabieram się za pranie, bo w końcu trzeba się pozbyć tych reklamówek i wypełnić komodę- w końcu została złożona!!

teraz odpoczywam bo brzuch nadal bardzo boli ale na szczęście jakby znów trochę się podniósł. Aleksy też dał mi dziś popalić i tak naprawdę nadal się nie uspokoił!! ADHD jak nic :-D

Dobry wieczór :-)

A ja byłam z M w kościele i ... bez problemu dostaliśmy zaświadczenie ze spowiedzi tyle że od innego księdza powiedzieliśmy jak nas tamten załatwił a proboszcz nawet nie chciał słuchać powiedział że nam da bez problemowo żebyśmy się nie przejmowali niczym, także mamy już to za sobą i jeszcze życzył nam wszystkiego najlepszego itd. :-)

Teraz czekam aż mi się kolacyjka zrobi i pójdę wcześniej spać bo strasznie zmęczona jestem, ząb mnie pół dnia boli i jak mi się uda to w poniedziałek pójdę do mojego dentysty w PL niech zrobi z nim porządek.

A jutro od rana czekają mnie zakupy potem trzeba jechać nadać paczkę później komuś mojego chomisia podrzucić (tylko jeszcze nie wiem komu) a potem samochód odstawić na parking do kolegi a później tylko spakować się i lulu.

Dzień dobry :)
Czyżbym była pierwsza :p ?
Żabcia - i widzisz? wiedziałam, że będzie dobrze :)
Inka - no masz plan ambitny, ale na pewno dasz radę, tylko nie przemęcz się, bo w razie czego to Grudniówki Ci tu klapsa dadzą :)
Kota - ja biorę w sumie 3 ręczniki: kąpielowy, mały i taki najmniejszy do twarzy. No i u nas położna kazała kupić kolorowe, z wiadomych powodów ;p
Aśko - o jejciu, biedny ten Twój synek, oby mu ulżyło, ale pomysł z dyżurem wydaje się być dobry , lepiej jak ktoś to sprawdzi :)
A moja Niunia obudziła mnie jak zwykle koło 7, pierwsze zjadłam zupkę mleczną a pół godz temu wypiłam kawkę z mlekiem i szaleje Kalinka strasznie, nie zawsze tak ma, ale dziś wyjątkowo :) i do tego ma czkawkę, bo czuję rytmiczne podskoki :) za dużo się napiła moja Malutka :)
Dziś ta 30 rocznica rodziców męża i już teraz zastanawiam się jak ja wysiedzę... oj czuję, że długo nie posiedzimy :) no ale min 3-4 godz trzeba.
Miłego dnia Mamusie :)

witam!faktycznie jakoś tu cicho i pusto.Pewnie wszyscy nastawieni weekendowo i cieszą się obecnością swoich Połówek:-)Mój M.niestety od rana w pracy,a mi jakoś ciężko zastartować.Niby obiadek już się robi,praleczka chodzi,ale jakoś brak chęci do wszystkiego..jakaś słabiutka jestem i za daleko od łóżeczka nie odchodzę.Piję kawkę,może ktoś się przyłączy?:-D

Ja dzisiaj przesiaduję sama w domu, bo mężul w pracy:-(
Obiadek już zaczął się robić, a do tego jeszcze mam ogrom prasowania.

Zauważyłam ostatnio,że moja malutka bardzo mało kopie. Czuję raczej takie przeciąganie lub po prostu wiercenie się. Mam nadzieję, że to tylko brak miejsca w brzuchu, więc dlatego Karolcia jest mniej aktywna.

Teraz zmykam robić ten obiad, później sprzątanie i prasowanie.
Wieczorkiem jak M przyjedzie z pracy, to pojedziemy do rodziców. Mamcia zrobiła bigos, na którego mam ogromną ochotę:-)

Miłego dnia Brzuchatki ;-)

hej,
no i kuzwa znowu gorĄczki jakby wogole nie było... no do jasnej ciasnej... wiem ze to dobrze ale juz sama nei wiem co mam sadzic, bo niby z czym mam isc do lekarza... kolejny raz obstawiam zęby..
A mnie dzis pan majster budowy uraczył rachunkiem za skonczony etap... oj nie powiem zebym byla zaskoczona wczoraj sama to policzylam.. ale to kupa kasy. ehh no coz jak sie chce miec.. to trzeba placic...
milego dniaq dziewczyny

reklama
tofika – kupiłam avent isis za 70 zł bo mam już butelki aventu, podgrzewacz, torbę termiczną więc mam komplet. Poza tym koszt nieduży. U nas też zachwalali Medelę ale jest droższa i odebrałam to jako natrętną reklamę tej firmy.
Nastazja biedaczko – cierpliwości! Już niedługo!
Czekam właśnie na mamę i teściówkę - mają przyjechać w odwiedziny tak na kawę. M w pracy wiec od rana oglądam TV i czytam gazety. Lenistwo:)
U mnie w pracy się podziało w tym tygodniu - spore zmiany kadrowe, totalna rewolucja i tak sobie pomyślałam - jak dobrze że jestem na L4 bo bym nerwowo tego nie wytrzymała.

Do góry