reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

laseczki, a w co wy się do tego szpitala pakujecie? na SR położna nam radziła zmieścić się w reklamówce, bo wszystkie rzeczy muszą się zmieścić w szafce szpitalnej, nic nie może na oddziale położniczym leżeć na podłodze. i mam dylemat, bo kosmetyczka i ręcznik mi całą reklamówkę zajmą przecież! myślałam o takiej niewielkiej, materiałowej torbie treningowej.. :eek:

reklama
Maxwell,Tofika-dziękuję za trzymanie,,właśnie dostałam wiadomość,że jeszcze niestety muszę poczekać tydzień.Ale jest już termin i to mnie cieszy.Trzeba teraz ostro się zabrać za pakowanie betów,a tyle tego jest...
Asko-Ty jests niesamowicie aktywna,więc pewnie trochę się przeforsowałaś.Właśnie tego najbardziej się boję...,że jak już będzie maluszek będę zdana na łaskę i niełaskę M.Przecież przez jakiś czas nawet bułki nie będę mogła sama kupić.

Asko_ - wcale się nie dziwie,że masz sporo teraz na głowie i podziwiam..no i zapomniałam Ci napisać, że w prześlicznej okolicy budujecie dom!!Zazdroszczę:-)
Kota, ja miałam taką torbę "treningową", tylko hm..ciut większą..i nic mi nikt nie gadał..usiłuję sobie wspomnieć, czy na położniczym są szafy i nie umiem sobie przypomnieć:-(..jak wróci S., to się go dopytam..Na 100 % są tam sale 2 i 3 osobowe..a potem na oddziale noworodków - też nie było problemu..a sale są dwuosobowe:-)..
Żabcia, współczuję bólu zęba..oby szybko przeszło..

Kota-jateż jeszcze tylko w myslach pakuję torbę do szpitala.Ale myslałąm dokłądnie o takiej niewielkiej torbie sportowej(miękkiej) i najwyżej dodatkowo jeszcze zabiorę reklamówkę na higieniczne rzeczy.Kiedy odwiedzałamsiostrę w szpitalu to co chwilę widziałam biegających przyszłych tatusiów z relamówkami, z których wystawały podpaski, podkłady etc.

mirabelka, maxwell, no właśnie chyba w taką miękką torbę sportową się będę pakowała, ale na razie nie mogę się zmusić hehe, wyprałam i wyprasowałam koszule do karmienia i szlafrok i na tym stanęło moje pakowanie się do szpitala :D

oj tak,z tym pakowaniem cały czas mi się wydaje,że jest jeszcze czas.A poza tym mam takie głupie myśli,że jak juz spakuję tą torbę to pewnikiem niedługo będę musiała z niej skorzystać, z tego bym za wcześnie nie chciała.Nie rozumiem tego ,bo raczej wolę mieć wszystko przygotowane i zaplanowane,ale w tym przypadku jest jakoś inaczej

Hej dziewczynki

u nas nie trzeba pakować się w reklamówkę, każda kobieta wciąży przychodzi obładowana w torby jakby jechała na wakacje, a mąż czy partner robi za tragarza:-D ja jeszcze nie jestem spakowana, nie mam weny twórczej na pakowanie, pranie ciuszków, prasowanie itp, masakryczny leń mi się udzielił od dwóch tygodni i nie chce mnie opuścić:-D ale za to mój R stara się bym nie miała niskiego ciśnienia:eek: dzisiaj dostał mandat w wysokości 300zł i 6punktów karnych za to, że przejechał na żółtym świetle bo i tak by nie zdąrzył wychamować ponieważ jeździ dużymi autami i w dodatku miał całą pakę obładowaną potrzebnymi materiałami ale nasi policjanci są niewyrozumiali zero zrozumienia masakra:crazy: więc argumenty mojego R nie przeszły, mam takiego gula, że do teraz mnie ściska w gardle! i mu dałam do zrozumienia, że nie kupi sobie cb radia bo te pieniążki pójdą na mandat, sam sobie winien jest chociaż trochę mi go żal bo to już drugi taki mandat i tyle samo pkt dostał 5m-c temu:eek:

witam Mamusie
ja właśnie po obiadku nadrabiam zaległości na bb, a na 17 jedziemy--- o tak podkreślam jedziemy :szok:----razem z M do szkoły rodzenia!!
wieczorkiem pewnie jakiś filmik w TV, allegro i bb- ale to już norma :-D

reklama
ja do torby mam taki plan: 1 mała sportowa na ramię z recznikiem, koszulą do porodu, 1 kompletem ubranek dla dziecka, pieniążkami, aparatem, wodą mineralną, majtkai porodowymi. I to jest torba którą uniosę w razie gdyby się zaczęło i musiała jechać taxówką gdy męża nie ma. Druga torba będzie to walizeczka niewielka na kółkach z ubrankami, 2 koszulami, szlafrokiem, przyborami wszystkimi i ją dowiezie mi mąż w razie potrzeby albo rodzice jak już będzie po lub w trakcie (wtedy opcja rodziców). Muszę być przygotowana na to ze mój M. będzie poza domem i musze sobie sama poradzić na początku.

Do góry