reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Rojku: Gratulacje!
u mnie też od pokoju do kielka ściażka wydeptana, Młody siedzi na pęcherzu ;p
Pyszczku: Dobry pomysł! U nas też z odkładaniem nawet stówki może by ciężo, ale przydałoby się zorganizowa cos takiego, Chociaż z moja Teściową to nie wiadomo... Rozdice M są rozwiedzeni i czasami, Teściowa, aż za bardzo chce zrobi wrażenie na Teściu- uparła się na przykład, że to ona kupi nam łóżeczko. Ale nie takie proste, tylko z jakimiś bajerami, baldachimkami i innimi pierdółkami - oczywiście co za tym idzie droższe- i tak w dalszym ciagu czekamy, bo zbiera pieniążki...kurcze, czasami wolałabym sama się za to zabrac, bo chciałabym miec już większośc rzeczy zapietą na ostatni guzik, no ale ciężko poganiac- szczególnie, że to prezent ;/

reklama
A ja pytanie mam do Phelani bo dopiero zuważyłam że z W-wy jest gdzie rodzisz? i czy ktoś jeszcze z W-wy i okolic tu jest?????

Gosia - i z tym mam problem na poczatku byla Karowa,pozniej mi przeszło po opiniach kolezanek:no:Teraz chodzi mi po głowie Kasprzaka bo mam blisko z Ożarowa maz. lub Pruszków...

Dziewczyny ja z czystym sumieniem polecam IMiD na Kasprzaka. Rodziłam tam już 2 dzieci i jestem mega zadowolona. Nie mam z tamtąd lekarza, a jakoś nie miałam problemu z przyjęciem. Teraz też tam jadę i nikt mnie nie przekona do innego szpitala, a jak tam zajadę i pow. np że muszę jechać gdzie indziej to mam to gdzieś i będę siedziała dotąd aż mnie tam przyjmą.
Phelania ty dawaj do IMiD bo mamy ogromne szanse na spotkanie się tam.
Pierwsze dziecko rodziłam w Czerniakowskim (Orłowskiego) i osobiście go nie polecam. Dają to co muszą i na tym koniec, a miałam poród rodzinny, a w IMiD o nic nie prosiłam a położne same na "dzień dobry" dały czopki na rozwarcie, potem zastrzyk na zmniejszenie bólu, pomogły dziecku w opuszczeniu się itp. O NIC NIE PROSIŁAM I ZA NIC NIE PŁACIŁAM. Nie miałam też wynajętej położnej.

Dziewczyny, ja umieram z bólu. Źle spałam i tak mnie szyja boli że nie mogę nawet głową ruszyć.Nie wiem jak ja to wytrzymam.

Agapa-juz jest pewne ze bede rodzic w IMID :tak:naczytalam sie troszke i mam najblizej od Siebie :-)obawiam sie tylko brakiem miejsc ,ale mam nadzieje ze sie uda:tak:A nie wiesz kochana jak ze znieczuleniem? czy sie doplaca?
Jesli chodzi o Ból szyji zakup sobie bez recepty traumeels to jest masc ,ja ja stosowalam w ciazy gin mi przepisalam jak mi stawy odmawiały posłuszenstwa

Ostatnia edycja:
No ale u Ciebie to chyba najgorszy ten stres, bo ja pomimo ze byl to slub mojej siostry sie denerwowoalam to co mowic gdyby to byl moj slub :)
TataSmok i tutaj wielkie gratulacje dla Ciebie. Gdyby kazdy taki facet byl bylo by super. Chociaz ja na swojego P tez nie moge narzekac. Interesuje sie na USG chodzimy razem, ciuszki kupujemy razem i wogole:) Ale oczywiscie czasami ma jakies glupie odbicia :)
Gosia ja jestem z Warszawy i rodze w Szpitalu Praskim bo po pierwsze mem najblizej a po drugie rodzilam tam Marike i jestem nsuuuper zadowolona z opieki :)

Kurcze dziewczyny tak czytam wasze wpisy, i wy juz wszystko macie kupione, poprane, poprasowane a ja w szarym koncu. Ubranka jakies sa ale w pudlach, lozeczka nawet nie mamy kupionego ale to zakup na listopad. Nic nie poprane ani nie poprasowane. Chyba musze sie wkoncu za to zabrac. Moze w weekend usiade z P i ogarniemy ubranka przynajmiiej :)

hej,!
Izi no wiesz z reguły ślicznie zasypia robi mi papa i mam sobie isć, ale z tymi literkami z imieniem mnie rozwalił na łopatki całe poobgryziane, swoją drogą muszę odsunąć łózeczko i to posprzatac bo wstyd się przyznac ale przez te 2 dni nie miałam czasu a jutro znowu jade do tesciow i na budowę wiec chce zostawic porzadek. A z tym praniem to chyba dlatego że teraz ciagle jezdze do tesciow jestem kilka dni w domu a teraz znowu na 2 tyg. tam bede a nie chce ryzykowac na okres swiateczny, i tak wystarczajaco bedzie roboty, przy mlodym mialam tez jakies 3 mies. wczesniej poprane i schowane. ;p
rojku to super !!! a ja na szarym koncu ... wy juz prawie wszystkie po 30 tyg. a u nas wlasnie sie konczy 28. AAaaaa jak bedziesz miala mozliwosc zrob zdjecie budowy i wstaw chetnie zobacze:), ja jutro cykne, wiem ze juz polowa stropu zalana(bo mamy tak jakby dwa powiomy poddasza więc musieli na raty) ale dzis słyszalam ze i tam leje jak u mnie wiec ciekawe jak pojdzie robota.. a mieli tez kopac koparką 350 m rurociagu ze studni.. i pewnie bedzie z tego jeden wielki klops.
Phelania to ładnie musza byc zarobieni albo moze i sa dobrze ale troche olewają system informacji klienta.. czas pokaze mam nadzieje ze bedziesz zadowolona.

Pyszczek, a ja się martwię z kolei że mam za duży brzuszek, może dlatego że ja cała drobna jestem, rączki chudziutkie i nóżki i ten brzuch wydaje mi sie taki olbrzymi:-). Nie martw się tą samotnością, niedługo bobas przyjdzie na świat i wszyscy będa chcieli go obejrzeć, będziesz jeszcze miała pewnie dosyć;-)
Co do oszczędzania fajny pomysł, tylko czy silnej woli starczy na te kilkanaście lat...
Phelania,to ciekawe skąd oni tą szafę ściągają skoro tak długo trzeba czekać, musi to być jakis bardzo oryginalny egzemplarz:-)
To usg to masz naprawdę rzadko jak na cukrzyce ciążową. Podobno trzeba częściej niz w "normalnej" ciązy,sprawdzać przepływy, stan wód i oczywiście dzieciaczka.
Ankubator, z tymi prezentami od teściów to mam podobnie. Nie pytają nas czy może preferujemy zakup czegoś konkretnego tylko dają nam rzeczy które nam nie odpowiadają, np. takie które juz dawno mamy albo zdecydowanie chcemy kupic inny egzemplarz i sie ciesza że sa pomocni.:-)

Ostatnia edycja:
Agapa-juz jest pewne ze bede rodzic w IMID :tak:naczytalam sie troszke i mam najblizej od Siebie :-)obawiam sie tylko brakiem miejsc ,ale mam nadzieje ze sie uda:tak:A nie wiesz kochana jak ze znieczuleniem? czy sie doplaca?
Jesli chodzi o Ból szyji zakup sobie bez recepty traumeels to jest masc ,ja ja stosowalam w ciazy gin mi przepisalam jak mi stawy odmawiały posłuszenstwa

Tam jest wszystko za darmo. Jedynie za salę 1-osobową do porodu płaci się 200zł, ale ona się niczym nie różni od tej ogólnej. Jedynie ma łazienkę, do której możesz iść nawet jak leżysz na ogólnej a masz taką potrzebę. Na ogólnej jest raźniej bo coś się cały czas dzieje a to odwraca troszkę uwagę od bólu. Fajnie by było jakbyśmy się spotkały. Może byłoby nam łatwiej. Mamy do siebie nr. tel. to będziemy w kontakcie:-) To już wiem że jak będę wyjeżdżać to najpierw do ciebie piszę:-D

Wiem Tofika i sama sie martwie:baffled:tym Usg ale wytrzymam moze pozniej czesciej bedzie mnie kierował na nie,ogólnie to byla pierwsza wizyta u mojego Gina gdzie dowiedzial sie ze mam cukrzyce.Okaze sie w "praniu"
Violett - a czym ty sie martiwsz ja tez nic nie mam poprane ,łóżeczko tylko zamowione i tyle:-)narazie sie nie przejmuje - pozniej bedzie panika:-D
Agapa- oczywiscie bede miala na wzgledzie jak zacznie sie u mnie "AKCJA PORÓD" odezwe sie napewno:tak:

Ostatnia edycja:
Czesć Kochane

Papayka-dzieki za troskę, jakoś tyle problemów i dołkow teraz mam ze trudno mi sie skupić i coś skrobnąć, probuje to swoje życie jakos ogarnąć:-(.

Ale staram sie was podczytywać

Agapa, Phelania-ja też zamierzam rodzić w IMIDZIE na Kasprzaka-a że mamy podobne terminy to dołączam do waszej dwojki:-) moze spotkamy sie tam we trzy, byłoby nam raźniej:-),

Milego dnia

reklama
Tam jest wszystko za darmo. Jedynie za salę 1-osobową do porodu płaci się 200zł, ale ona się niczym nie różni od tej ogólnej. Jedynie ma łazienkę, do której możesz iść nawet jak leżysz na ogólnej a masz taką potrzebę. Na ogólnej jest raźniej bo coś się cały czas dzieje a to odwraca troszkę uwagę od bólu. Fajnie by było jakbyśmy się spotkały. Może byłoby nam łatwiej. Mamy do siebie nr. tel. to będziemy w kontakcie:-) To już wiem że jak będę wyjeżdżać to najpierw do ciebie piszę:-D

a jak jest z pzryjęciem na kasparzeka czy tak z ulicy da rade czy trzeba się umówić i co z tą salą jest tylko jedna i też wcześniej trzeba ustalać???? była bym wdzięczna za info bo może podjadę zobaczyć jak można?

Do góry