reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

A mnie dzisiaj niesamowity zaszczyt spotkał:-). Byłam na wizycie u diabetologa i wcześniej musiałam podejśc do pielęgniarki na pomiar cukru. A ona powiedziała pani doktor żeby mnie od razu poprosiła, żebym nie musiała w kolejce stać. A kolejka była owszem niczego sobie. Usiadłam sobie skromnie z boczku. A tu słyszę jak pani doktor wrzeszczy, ta pani w ciązy niech wejdzie..., w kolejce same strasze babcie uśmiechaja się i wtóruja za panią doktor żebym weszła...:-). Pierwszy raz dostąpiłam jakiegos przywileju ze względu na ciążę...szok...
inka, nie przejmuj sie mężem, może potrzebuje więcej czasu aby sie przygotowac do nowej roli. Wszystko się ułoży...może porozmawiaj z nim o tym czego od niego oczekujesz...

reklama
Ja tez mam dziewczyny jakiś płaczliwy dzien:-(wszystko mnie wkurza i doprowadza do furiii....wrrr .U mnie kuchnia oczywiscie jeszcze nie skręcona ,powiedziałam M ze jesli jej dzis nie dokonczy nie dzie do pracy i mnie to nie interesuje siedział caly dzien w garażu z kolegami i skrecał 1 szafke :wściekła/y:i palił papierochy 1 za drugim ,i wielmożny teraz chodzi zly bo musi złozyc do konca meble!!! czy ci faceci sa jacyś nienormalni??!! czy tylko moj taki obibok ,wielce zmeczony:no:ehhh wygadalam sie ....
Tofika- kochana 3 dni temu zakupilam szafe poprzez KUP TERAZ na allegro juz napisalam 2 wiadomosci i nic dzwonilam i nic:no:Koles ma same pozytywy jeden neutral ,ale ok 2000 komentarzy wiec sporo , nie wiem co o tym myslec.A co do kolejek z brzuszkiem to mnie tez zaszczyt spotkał ale w aptece jak stałam po paski do Glukometru:-DA co do USG to gin mi powiedzial ze nie musze miec czesto bo ciaza jest prawidłowa...a skad on moze wiedziec czy dziecko sie rozwija prawidłowo przez cukrzyce ???!!! jak nie widzi ..
Izu- tez próbuje jakos zwalczyc te hemoroidy słyszalam ze mozna raz dziennie wypic herbatke z lisci malin (nie z owoców) i to pomaga naprawde ,ale mozna stosowac po 30.t.c jutro pojade do zielarskiego i zakupie bo juz mam dosc:zawstydzona/y:nieprzyjemny ból... wiem cos o tym. ehhh

Witam nowa Mamusie

Normalnie dzis z kijem nie podchodz;-)milego wieczorka laseczki

Ostatnia edycja:
witam ponownie

DZIĘKUJE Wam kochane dziewczyny za miłe słowa!!
myślę, że moje dzisiejsze łzy podziałały na mojego M i pojechał ze mną do szkoły rodzenia!! na początku minę miał nietęgą ale później przyszli nasi znajomi-pierwszy raz na zajęcia i jakoś humor mu się poprawił. dziś ćwiczyliśmy i było przy tym dużo zabawy i śmiechu. na koniec zapytałam tylko "czy aż tak strasznie było" ale odpowiedzi nie usłyszałam ale po minie widziałam, że jednak się powolutku przekonuje. w pon znów zajęcia, zobaczymy czy tym razem da się namówić!!

ja teraz odpoczywam!

Inka głowa do góry. Faceci chyba tak maja, oni dopiero poczuja ze sa ojcami jak sie urodzi maluszek. Moj P tez nie chcial chodzic do szkoly rodzenia jak bylam w ciazy z Marika wiec nie chodzilismy.

Witam , oj nie jest z nami facetami aż tak źle jak mówisz ja ze swej strony bardzo wspieram swoją Panią we wszystkich obowiązkach i pracach domowo-wychowawczych naszych dzieci. Każde ćwiczenia jakie wykonuje ( a nasz Alanek kopie niesamowicie ) staram się wykonywać wraz z nią. Nie unikam wszelakich wizyt u gina czy też USG i inne badania. Wszędzie gdzie tylko mogę udaję się wraz z nią i uczestniczę we wszystkich badaniach i konsultacjach. Uważam że to nasza ciąża a nie tylko i wyłącznie jej. Wierzę w to że jej w ten sposób choć troszkę lżej a z pewnością jest miło i umacnia nasz związek którego wynikiem i owocem jest nasz maluszek ( jeszcze w brzuszku )...
Pozdrawiam serdecznie Marek

inka nie martw się u mnie też czasem podobnie bywa raz uroczo a raz do d... tak to już jest my będziemy mieli dwójkę i też się boję bo ostatnio chumorki pokazuje nie jesteś sama

izu na hemoroid polecam proktogliwenol maść i czopki używane na raz nie są tanie to fakt ale super ja po pierwszej ciąży miałam straszne problemy a teraz na szczęście spokój ale jak coś to sięgnełabym po ten zestaw

Ale mi się nudzi mam dość tego siedzenia samej w domu wrrrr .... nikt się nie odezwie nikt nie zadzwoni a ja mam dość pisania i odzywania się pierwsza. Jak zaszłam w ciąże to było ze strony znajomych o jak fajnie itd. będziemy cie odwiedzać nie będziesz sama a jak widać całą ciąże praktycznie nikt mnie nie odwiedził żeby przyjść i posiedzieć pogadać jak ktoś przyjeżdżał to bardziej napić się piwo i popalić papierosy w mojej sypialni wrrrrrrr. Jakoś mnie tak złapało i narzekam sobie, ale cieszę się że za 10 dni już niecałe lecę do PL i tam chociaż będę mieć rodzinę.

Właśnie nastawiłam pranie żeby na sobotę mi suszara z praniem w domu nie stała to jutro może wyschnie poprasuję a po weekendzie popiorę resztę bo się przeliczyłam że na 3 rzuty prania wyrobie jeszcze przede mną co najmniej 1-2 prania.

Uciekam oglądać "Na wspólnej" potem "Hotel 52" a potem "Szpilki na Giewoncie" :-)

Inka: pewnie mu się spodobalo, ale - jak to facet- za nic nie przyzna, ze miałas racje;p Pewnie jeszcze sie rozkręci :)
TatoSmoku: Kurcze! Super podejście! Pogratulować :)
Żabcia: Ja ostatnio też czuję sie podobnie... jestem "pierwszą z paczki", która będzie miała Maluszka, i ostatnio też czuję, że stare znajome nie maja już ze mną o czym rozmawiać. A może tylko mi sie wydaje od tego ciąglego siedzenia w domu?

A co do "paczliwego dnia" mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej ;)

reklama
Do góry