reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dziewczyny, życzę Wam, żeby przestało grozić Wam cc :) no chyba, że chcecie, albo będzie to mus dla dobra mamy i dzidziusia :) ja z całego serca chciałabym rodzić naturalnie i daj Boże żeby tak było, żeby Niunia się ułożyła dobrze i nie miała ponad 4200 :)
Właśnie pałaszuję kisiel pomarańczowo-ananasowy :) mniam, Kalince chyba też smakuje, bo się przeciąga moja kochana :)

reklama
Witam!!!
Ja też wczoraj i dzisiaj prałam ciuszki dla małej, zostało prasowanie. Myślę, że przed porodem już ich nie będę prała. Poprasuję, poukładam w półce i przykryję pieluchą flanelową, aby się nie zakurzyło. W poprzedniej ciąży trafiłam do szpitala w 36 tg i od razu CC i nic nie miałam poprane i przygotowane. Wszystko zrobiła moja mamuśka i m, więc teraz chcę mieć wszystko dopięte na ostatni guzik.

Co do CC to ja nie narzekam, zaraz na drugi dzień funkcjonowałam normalnie, tyle, że pokarm dostałam dopiero w 3 dobie. Teraz też będę miała CC i się cieszę bo już wiem jak to wszytko wygląda i co mnie czeka. Nie miałam nigdy porodu naturalnego, ale wydaje mi się, że wolę mieć poszyty brzuch niż co innego:-D.
Salsik- powodzenia na wizycie. Czekamy na relacje!!!

Freya, kurka, właśnie zauważyłam, że kolejna listopadówka ma maleństwo przy sobie :) w 34tyg i dzidziuś zdrowy :)
Boziu, a po listopadzie jest grudzień, ależ to leci...

wróciłam ze szkoły rodzenia i zaraz wrzucę kilka punktów do odpowiedniego tematu, ale powiem Wam, że się po ludzku zawiodłam na moim mężu. wprawdzie zrobił mi miłą niespodziankę i dojechał na zajęcia, ale usiedział jedynie 15 minut i wyszedł, dzwonił gdzieś do pracy. Ok, ja rozumiem, spoko, tylko już po zajęciach chciałam się do niego przytulić, cokolwiek miłego od niego usłyszeć, a on jak się już rozłączył to zaczął marudzić o swojej pracy, narzekać itd... zrobiło mi się tak strasznie smutno, że szybko uciekła do samochodu i wracając do domu płakałam całą drogę, że nawet 1,5 godziny w tygodniu bez pracy to dla niego niewykonalne. Nigdy mu nie wyrzucam, że wraca późno itd, bo wiedziałam od początku na co się piszę wychodząc za budowlańca... oczywiście nie wiem kiedy on wróci, totalnie smutny dzień.. :((

Oj dziewczyny ja tez byc moze bede miala CC. powod?- łożysko przodujące, ale jest jeszcze szansa (co prawda niewielka) na porod SN.
Jak na ironie losu, gdy dowiedzialam sie o ciąży, to ze strachu przed naturalnym porodem, rozwazalam czy nie prosic swojego lekarza o CC. Ale jakos pozniej ta mysl wyparowala mi z glowy i marzę o tym aby urodzic Silami Natury...

dagne, a czy powyżej wagi dziecka 4200 robi sie cc z automatu ? bo juz sama nie wiem czy wysoka waga jest rzeczywiście wskazaniem do cc, czy ewentualnie robi sie takie cc, jak kobieta po wielu godzinach porodu, nie potrafi urodzić takiego dużego bobasa...

kota tulę !!! ;)

Ostatnia edycja:
Klariss, jeszcze 5 lat temu taka wysoka dość waga była powodem do cc od ręki, a teraz próbuje się rodzić naturalnie, bo udowodniono, że każda kobieta i jej organizm są inne, i jedna może urodzić nawet 4600 jak się maluch wpasuje w kanał rodny, a druga za cholerkę, ale to już można dowieść obserwując akcję porodową :) także od momentu pełnego rozwarcia ma się przynajmniej u nas 2h na urodzenie naturalnie, potem cc, chyba że akcja porodowa postępuje i widać maluszka to do 3h można czekać :)
A i wg nowych norm od skurczów co 7min poród siłami natury ma trwać max 12godzin :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry