reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

witajcie kochane,

ja dziś totalnie bez humoru, standardowo niewyspana i oklapnięta, nie będę więc za dużo marudziła, tylko się przywitam.
dziś mamy drugie zajęcia w szkole rodzenia i chyba będę musiała iść sama, bo M. pewnie nie wyrwie się z pracy - to też oczywiście wpływa na mój dzisiejszy nastrój :(

Mamcia, super te płaszczyki z allegro, sama nie wiem, czy kupować jakiś, czy uda mi się prześmigać jakoś do porodu w tym, co mam w szafie, może nie będzie aż tak zimno, bo szczerze szkoda mi wydawać kasę na płaszczyk, w którym pochodze miesiąc, czy dwa...

Co do witamin, ja od 16go tygodnia łykam Femibion-2, dodatkowo Magnezin i Aspargin, wyniki mam ok, wczoraj powtarzałam mocz, który ostatnio wyszedł mi nieciekawie i dziś wyniki są eleganckie, żadnych bakterii, leukocytów ani nabłonków, więc obeszło się bez antybiotyków.

przyszła mi dziś paczka z laktatorem, przewijakiem i resztą drobiazgów dla maleństwa, chyba wszystko dla Kubinka już mam, oprócz kosmetyków dzidziusiowych, które kupimy w listopadzie, czyli zimowy krem do buźki, mydełko, oliwka. czekam jeszcze na listonosza, aż przyniesie mi te nieszczęsne koszuliny szpitalne :) musze jeszcze dokupić podkłady poporodowe i siatkowe majty i mogę pakować torbę ;))

strasznie się stresuję przed wizytą u kardiologa, teraz, jak czytam te moje stare wyniki badań to nie wiem, jakim cudem mogłam w ogóle o nich nie pamiętać! jestem jakaś mega zakręcona, wg nich mam niewydolność serca 1 stopnia :/ na szczęście Kubinek ma serduszko, jak dzwon, bije równiutko i mocno i oby tak zostało.

reklama
Mamcia, śliczny ten płaszczyk z regulacją!!!! Dobrze, że nie mój rozmiar, bo musiałabym ogłosić bankructwo ;)

Co do witamin, mam prenatal i prenatal z kwasem omega, ale nie biorę bo mi po tym niedobrze i postanowiłam się nie torturować i tak już wystarczająco unieszczęśliwia mnie dieta cukrzycowa.
kota, ja tez mam na ogół problemy z sercem(stwierdzona wada), biorę magnez i kalipoz i odpukać nie mam żadnych problemów z sercem w ciąży. Aż się boję, że przez to każą mi rodzić naturalnie, bo tak pięknie mi się tętno wyrównało:-D Trzymam kciuki za Twoja wizytę u kardiologa.

dziewczyny nic nie wiem co u Was, od dwóch dni wchodze tylko na pare sekund na BB, ale zaraz musze uciekać, bo mam szpital w domu..Błażej chory, szpiki do kolan, nie spi w nocy przez co ja równiez nie spie i padam na twarz...
Ja równiez juz sie od niego zaraziłam, a wiadomo oferta leków dla cięzarnych ograniczona, wiec kuruje sie syropem z cebuli, herbata z miodem i sokiem malinowym....
Dodatkowo jakby tego bylo malo, to mój małżon od wczoraj na l4, bo sobie w pracy prawie palec uciął..ma go poszyty i opatrunek na ręce, dobrze, ze nie oddciął go sobie całkowicie,biedny, ale wiecie jak to faceci...teraz lezy w lózku i kompletnie NIC nie może robić, bo przecież palec chory, a to prawie jakby mu ręke urwało !!:wściekła/y:

takze jak sie troche ogarne to wracam do Was ;) pozdrowienia;-)

tofika, ja własnie pomimo magnezu i potasu, który biorę to jednak miewam te dziwne napady arytmii, kołatania, zwykle szybko mija, ale 2 razy było ciężko, szczególnie, że ciśnienie zrobiło mi się trupie, a tetno za to mega wysokie :(
ja nawet nie brałam pod uwagę CC, nie wiem też co mi powie kardiolog, a nie chcę też brać żadnych specjalistycznych leków będąc w ciąży i pewnie nawet jeśli by mi kazał to ich nie wezmę.

Hej dziewczyny :-)

Ja dzisiaj od rana latam wstałam szybko zjadłam i do centrum z moim M zanieśliśmy buty do szewca a potem On sobie chciał kupić spodnie normalnie koszmar gorszy jest niż baba te złe te nie dobre te się źle układają te nogawki mają krzywe itd. a skończyło się na tym że nic nie kupił ... standard. Potem w domku szybko trzeba było zrobić jeść i odpocząć i tak zleciało że M poszedł do pracy a ja siedzę sama. Właśnie wstawiłam pierwsze pranie rzeczy Maluszka cała pralka niebieskich ciuszków heh następnie pójdą białe i jak wyschnie prasowanie muszę to zacząć wszystko robić póki mam jeszcze siłę bo nie wiem jak będzie po powrocie z PL bo będzie pakowanie przeprowadzka i urządzanie się w nowym domu więc czasu nie wiele.

Miłego dni Grudnióweczki :-)

Chcąc oszczędzić na fryzjerze zakupiłam reklamowaną ostatnio farbę wellaton w piance ;p dziewczyny uwaga!! średni brąz to u nich prawie czarny :szok: dosyć, ze mama nakładała mi ją i wkurzała się co chwilę - wiem, wiem- moje dość gęste włosy do połowy pleców ;p to jeszcze kurde oszukują z odcieniami ;p na opakowaniu wygląda jak mój naturalny (sprawdzał mąż porównując z odrostami jak kupowaliśmy w drogerii), a w rzeczywistości zrobił się praktycznie czarny. Nawet babcia pytała, czy nie zamienili w środku tubek hahahah, bo ze zdjęcia kompletnie inny kolor ;p ale cóż - no to zaoszczędziłam! przynajmniej kupię Kalince kocyk :D

dagne ja kiedys tez tak mialam:):)chcialam taka ladna czekoladke a mialam czarny:(:(ale sie zmyje:)

U nas dzien jak co dzien z Malym troszke lepiej teraz spi pozniej z nim wyjde troszke na powietrze...bo mimo wszystko musi troszke powdychac...
Wieczorkiem M jedzie grac w pilke a do Tego tesciowie przyjezdzaja:)
Uciekam czytac Was dalej..

ahaaa ja biore prenatal rano...
a wieczorem asparginian i asmag b..
z Patryczkeim tez tak bralam..

laseczki, jesteśmy już w górnym, ostatnim pasku na forum... przed nami tylko październikówki, które już się regularnie rozpakowują i listopadówki... kurcze, a jeszcze niedawko cieszyłyśmy się 2 kreseczkami na testach, pamiętacie???

reklama
żabcia, u mnie ciuszki już wyprane.:-) Teraz będzie prasowanko. Z moim mężem jest odwrotny problem, kupowałby wszystko od razu po przymierzeniu bez względu na to jak leży, a najchętniej bez przymierzania:-). Zwykle w końcu kupuje to w czym mi się podoba. Jednak mi potrafi zawsze dobrze doradzić i jest przy tym bardzo cierpliwy.
kota, może te dawki magnezu masz np. za małe, ale nie mnie to oceniać. Ja po prostu tak miałam swojego czasu. Kardiolodzy chętnie przepisywali mi leki typowo na serce ja jednak nie chciałam ich zażywać i internistka dostosowywała mi, opierając się na wynikach regularnych badań, dawki magnezu i potasu. Kiedy było naprawdę niezbyt dobrze brałam 3x3 magnezy i dawało to świetny rezultat. Jeżeli chodzi o sposób rozwiązania ciązy to przy problemach z sercem lepiej poradzić się dobrego specjalisty zawczasu, bo poród naturalny może się odbic na Twoim zdrowiu i dziecka jeśli sprawa jest poważna. Ja od dawna wożę w samochodzie skierowanie na cesarkę od kardiologa na wszelki wypadek....
dagne,mi tez się to raz przytrafiło, nie wspomnę że mi kolor czarny w ogóle nie pasuje bo mam bladą cerę i dość upiornie musiałam wyglądać, było to jeszcze w liceum, gdzie taki wygląd uchodzi za oryginalny i ekstrawagancki...:-), więc budziłam zainteresowanie.:-)

Ostatnia edycja:
Do góry