reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Cześć Dziewczynki!
Odnośnie witamin to ja przed ciążą i do 12 tyg.przyjmowałam tylko kwas foliowy,a od 13 dopiero wit.FEMIBION 2-tak mi zaleciła lekarka.Wyniki miałam dobre i nie było potrzeby od początku faszerować się chemia.Femibion 2 biorę do porodu,a potem mam zamiar nie wiem jeszcze przez jaki czas,ale zażywać też Femibion dla matek karmiących.
Torby do szpitala spakowanej jeszcze nie mam,ale kupione dla siebie już sporo,zastanawiam sie jeszcze nad majtkami poporodowymi i jakie podkłady wybrać.
asko teraz z tymi wynikami to chyba trzeba znowu udać się do lekarza pierwszego kontaktu,żeby dał skierowanie do specjalisty który dokładnie wszystko opisze.
Ja wieczorkiem mam wizytę u gin.już nie mogę się doczekać,żeby zobaczyć moje Dziewczynki,a najbardziej jestem ciekawa jak są ułożone bo cały brzuchol mi się rusza i czuje je wszędzie hihihi.
Przed wizytą mam jeszcze roboty ze śliwkami bo mężuś mnie wczoraj "uszczęśliwił"całą skrzynką tych owocków-przywiózł od teściów i to jest jakaś stara odmiana,bardzo słodka i aromatyczna więc szkoda by było ich nie wykorzystać.

reklama
Łysa: Dasz radę! Bo kto ma da jak nie Ty! Może wszystko się zmieni na dniach? Jeszcze troszkę i Maluszek będzie przy Tobie, może to dodaCi siły! Na pewno jest obok Ciebie pełno osób, które Ci pomogą! Jakby co to zawsze możesz nam się wyżalic i wygada, nawet takie drobnostki pomagają! A My trzymamy za Ciebie mocno kciuki, żeby wszystki się ułożyło jak należy!

A co do leków, to ja też borę pranatal, ale jakoś mnie po nim muli i gin powiedziała, żeby robic przerwy, tak wiec tydzień biorę, a tydzień nie ;p ciekawe co z tego wyjdzie :)

Ja nie biorę żadnych witamin, gin jakies tam polecał, ale wyniki mam dobre i łykam tylko dodatkowo żelazo, które po tym opakowaniu tak jak gin powiedział - też już odstawiam . O tym, że dzieciaczki sa większe od witaminek to tez słyszałam i dlatego bez potrzeby nie biorę...nie mam zamiaru potem kolosa wypychać hahah:) Ale tak na serio , to wielkość dzieciaczka raczej uwarunkowana jest tym jak duzi sa rodzice;)

Cześć dziewczyny, rzadziej sie odzywam, bo moje życie kręci się teraz wokół jedzenia i diety cukrzycowej-zwariować można. Czasami nie rozumiem kompletnie o co w tym wszystkim chodzi. Dziwne, ale najbardziej służą mi obiady u teściów:-), zawsze mam po nich niski cukier..natomiast jak jem obiad w domu, udaje mi się owszem utrzymac cukier w normie, ale jest jednak wyższy :-) i już musze uważać by nie przesadzić.
Robię właśnie pranko ubranek dzidziusiowych i uśmiech nie schodzi mi z pysiola. Ankubator, ta Twója koleżanka to chyba z jakiejś komedii się urwała:-D, może niech scenariusze pisze, bo musi być bardzo dowcipną osobą...:-D

Cześć dziewczyny:):)

miła noc za mną w pełni przespana:) teraz popijam kawkę i doczytuję bo poleciałyście z tymi stronami jak szalone:):)

ankubator no koleżanka po prostu rewelacja, hahaha gorszej głupoty dawno nie słyszałam:-D ludzie to mają pomysły nie ma co:)

łysa trzymam kciuki żeby Ci się wszystko poukładało!! głowa do góry kochana:)

mimozami zawsze możesz z nami popisać jak czujesz się samotna:):) ja już się chyba przyzwyczaiłam do tego że wiecznie jestem sama, ciągle coś do zrobienia trochę odpoczywam i celebruję wieczory jak M wraca:) a dni mi uciekają jak szalone:)

mirabelka salsik trzymam kciuki za wizyty:)

a mi ostatnio tak strzelają kości że szok:) szczególnie w biodrach często mi przeskakuję, macie też coś takiego??

Hej Grudnióweczki:-)

Godzinke temu wstalam ,zrobilam sobie kawke i czytam BB:-)Łóżeczko wybrane , niestety nasz budzet nie pozwala na "wypasione " bo razem z materacem gryka-kokos oraz gratis ceratka pod przscieradlo dalam 165zł:tak:Wczoraj wam pisalam ze jade do H&M i C&A płaszczów multum do wyboru do koloru:tak:ale Ceny powalajace:-(od 180zł wzyz:szok:Rodzinka przyjezdza na Św zmarłych a ja nie mam wdzianka na cmentarz:-(juz nie wspomne o zimie która jest tuż tuż:dry:
Najawazniejsze ze juz w tym miesiacu zamawiam łożeczko i wszytkie do niego potrzebne pierdołki i kosmetyki:tak:Wózek takze wybrany ale zostawiam go na ostatnia chwile:-)
Jesli chodzi o pranie ciuszków dla Malenstwa ,nawet nie zaczelam:szok:jeszcze proszku nie mam,juz nie wspomne o torbie do szpitala:-Djak zawsze wszystko na ostatnia chwile,
Mła- od poczatku ciazy biore Femibion i bede go brac az do karmienia,ma bardzo duzo witamin chcialam kupic jakis tanszy zamiennik ale babka w aptece mi powiedziala ze te witaminki maja najwiecej mikroelementów i sa naj naj i cena tez jest naj:-Dbralam jeszcze Folik w pierwszych 3 miesiacach no i teraz zelazo:baffled:
Salsik- nie martw sie kochana M u mnie to samo:sorry2:sobote i niedziele cala przeryczalam:wściekła/y:poprostu do szalu mnie doprowadzał.
Milva - o kurcze nic mi nie mow ze wielkosc dzieciaczka jest uwarunkowana od rodziców:-DMoj M ma 1.95 i wazy 90kg , a ja mam 1.70 i waze 82kg:-Dto nam wyjdzie łaaaadna kruszynka:tak:

Milego dzionka kochane

Kurczę jakby faktycznie waga Niunki była uwarunkowana, to bym się cieszyła :) mój mąż 176, ja 168 :) a wagi męża nie pamiętam, ale nie jest bardzo "przy kości", ja przed ciążą 58kg :) i chcę po niej wrócić do minimum 59-60kg :D będę często spacerować na wiosnę z Malutką :)

Hej Grudnióweczki:-)

Wczoraj wam pisalam ze jade do H&M i C&A płaszczów multum do wyboru do koloru:tak:ale Ceny powalajace:-(od 180zł wzyz:szok:Rodzinka przyjezdza na Św zmarłych a ja nie mam wdzianka na cmentarz:-(juz nie wspomne o zimie która jest tuż tuż:dry:

Może jakiś płaszczyk na allegro upolujesz ceny są niższe jak w sklepie np ten sprzedawca sprzedaje fajne płaszczyki i stosunkowo nie drogie do tego co jest w sklepie Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

a mi ostatnio tak strzelają kości że szok:) szczególnie w biodrach często mi przeskakuję, macie też coś takiego??

Mi też strzelają kości w biodrach najczęściej w nocy jak się przekręcam z boku na bok. Niedługo pęknę na pół :-p

reklama
Do góry