reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

mój Aleksy też ma syndrom ADHD :-D
fika koziołki, rozpycha się i nie daje mamusi odpocząć!! na szczęście już jutro sie zobaczymy- póki co na monitorze podczas USG ale dobre i to!
ja znów mam samotny wieczór i siedzę z nudów na allegro i poszukuję jakiś okazji!!

miłego wieczoru i spokojnej nocy Brzuchatki

reklama
sosnowiczanka nie zazdroszczę wydatkow na lekarza, hm.. przyznam szczerze ze mimo wszystko to sa dla mnie dziwne praktyki, zawsze mam wrazenie ze w takiej chwili lekarz żeruje na kase i tyle. Ja i przy Kamilu i teraz chodze mniej wiecej co miesiac, plus minus kilka dni a jak mialam prenatalne (w innej klinice) to przynioslam tylko wyniki i wypisala mi na ich podstawie l4 kolejne bez placenia. Wiec nie narzekam mimo prywatnych wizyt bo nie czuje sie naciagana:) przy młodym do samego konca chodziłam co miesiac. Ale wiadomo jak mus to mus..
łysa smacznego;p;p
inka to owocnych łowów życzę:)
Mła nie martw sie waga bobasa moja mała tez zaniza wagą.. a przy młodym by jeden taki miesiac że wazyl prawie 2 razy tyle co miał wazyc apotem sie unormowało i urodził sie całe 3380:)
freiya no to faktycznie mały cudzik:) oby jednak wczesniactwo nei odbilo sie na rozwoju itp itd:) ale takie sytuacje powodują że na nowo zaczynam wierzyć w pracę lekarzy i pielęgniarek i w ich intencje.

cześć :)
Moja mała Hania szaleje że hoho :) Kopie mamusię niesamowicie :)
Czy Wy też jak leżycie np na prawym boku dzidzia niesamowicie rozpycha się po prawej stronie ?
Moja niesamowicie. Jestem czasem w szoku że taki mały szkrabek tak bardzo się rozpycha :)

czesc dziewczynki!!!
gratuluje udanych wizyt!!
a ja dzis jednak bylam na krwi i moczu,bo zarejestrowalam siebie i Mlodego do lekarza...wiec Mlody ma mega katar i kaszel...a ja znow zatkany nos i bol gardla!!przebadala osłuchowo czysci jestesmy:)
zapisala leki te co mozeemy brac no i co odpoczywac...
ale jak na zlosc Mlody zle spi,no w sumie mu ise nie dziwie bo chory:(:(

a przez to nic mi sie nie chce!!!!!czasem sie tak zle czuje,a nie moge sie nawet polozyc bo Patryczek mi nie pozwala:(
ahhh musze tu u Was ponazegac:):*

dziewczynki gdzie w Poznaniu mozna zrobic tanio nbadanie 3/4d???
dobrej nocki!!

mła a to antybiotyk ma znaczenie co do wagi malucha ja brałam 20 dni pierwsze słyszę a na usg idę 7.10????
salsik a jeżeli chodzi o cytologie bo to ty chyba pisałaś że robiłaś w ciąży ??? ja nie robiłam a to jest konieczne lekaż mi nie zlecał????
kasia, inka ja też mam syna z ADHD w brzuchu co on tam wyprawia to masakra naprawdę on wogóle nie śpi tylko fikołki fika tak cały dzięń czy jak przyjdzie na świat to tak mu zostanie aż mnie to przerarza:szok:

Mój gin tez liczy sobie 150zł za wizytkę. Do tej pory "kazał" nam przychodzić co miesiąc. Nasza ciąża była od poczatku zagrożona, ze względu na wcześniejsze poronienia, więc liczyliśmy się z kosztami dodatkowych wizyt. Zwłaszcza w pierwszym trymestrze, kiedy każdy ból kojarzył mi sie z najgorszym byliśmy u niego na wielu nadprogramowych wizytach . No ale, jest dobrym fachowcem, dzięki niemu odzyskałam wiarę, że może sie udać:-), więc nie mam pretensji kiedy czasem namawia nas do dodatkowej wizyty i jest uzasadnienie.Najchętniej to bym mu sie rzuciała na szyję ze szczęścia i oddała wszystkie pieniądze za to co dla nas do tej pory zrobił :-), no ale jeszcze się wstrzymuję...:-)
A teraz właśnie nie wiem kiedy iść bo w szpitalu nic nie mówił na ten temat i nic sie nie dzieje, oprócz tego że ta szyjka mi sie skóciła...hm...

Nasza dzidzia też jest bardzo ruchliwa. Ułożyła sie w poprzek i czasem wystawia mi nóżki z boku a tam gdzie pępek czuję i widzę jej rączkę/i.W nocy tak bombarduje że czasem aż boli. A Wasze maluszki ułożyły się już główkami w dół?

Mój psiak znowu uwalił mi sie na nogach i nie mam siły i by go oddelegowac na legowisko.

Ostatnia edycja:
Witam Grudniowe Mamusie!
Ale sobie wykrakałam....w Łodzi wczoraj była burzowa pogoda i biometr niekorzystny,wszystkich bolały głowy,a ja cała szczęśliwa chodziłam w pracy,że mnie od 2 miesięcy głowa nie boli-długo nie musiałam czekać bo już wieczorem mnie dopadło i trzymała do tej pory.Jestem nieprzytomna.
Moje Niunie do 26tyg.były symetrycznie ułożone główkami w dół,ale jak zaczęłam kombinować z jakimiś ćwiczeniami,żeby trochę odciążyć kręgosłup i rozluźnić spinający się brzuch to mi się tak poprzekręcały,że teraz dokładnie to nie wiem gdzie co która ma i jak są ułożone.

Witam Dziewczyny!!!

Na początku życzę powodzenia i trzymam kciuki za dziewczyny, które mają dziś wizytę!! Będzie dobrze!!!

Dziewczyny, napiszcie co robicie w domu z nudów. Ja od dwóch tg jestem na l4 i nie umiem się odnaleźć. Alicja jest w p-lu, m po całym dniu w pracy, a ja w domu..... Rodzinka mieszka daleko, znajomi pracują a ja siedzę najczęściej [przed komputerem i odechciewa mi się wszystkiego!!! Nawet nie mam zwierzaka, żeby z nim pogadać:-(
JUż WaM nie smucę!!! Miłego dnia dziewczyny!!! Dobrze, że chociaż WY jesteście:-)

reklama
cześć dziewczyny,

śniadanki i BB :)

mam wieści o Violett, wszystko u niej ok, szybko i zdrowo rosną :) tylko komputera nadal brak, ale czasem zagląda na grupę zamkniętą, tylko że my szalejemy tutaj, a tam cisza :)

kasia_jag, u mnie jest tak, że ja położę się np. na prawym boku to z lewej strony mam teatr w brzuchu,jak się przekulam nalewy bok, bo znów prawe żebra obrywają, szkoda, że nie ma podglądu na to, co te maluchy u nas w brzuszkach wyprawiają :)

moja dzisiejsza noc to była tragedia :( najpierw nie mogłam zasnąć, bo mnie dopadły jakieś smętne myśli, zamartwiałam się, czy będe dobrą mamą, później się wkurzyłam na teściową, bo truje tyłek mojemu M. o ten poród rodzinny, że jest niepowazny, że chce ze mną rodzić, bo będzie musiał chodzić na psychoterpię (!!!!) i on się zaczął wahać, czy chce... :( w cholerę mam do niej wielki żal i smutno mi, bo ja jestem na bank przekoanana, że potrzebuję go mieć wtedy przy sobie, przynajmniej w początkowych fazach porodu, na III faze może wyjść, jeśli zrobi mu się słabo, ale chciałabym czuć, że to jego decyzja i że on chce, a tak jego mama się wpiep.rza i nie wiem dlaczego to robi. dalsza część mojej nieprzespanej nocy to bieganie do łazienki, nawet nie wiem ile razy wstawałam, ale najgorsze było to, że połowa tych wycieczek zakończyła się kilkoma kropelkami, bo tak naprawdę mały chyba uciskał na pęcherz a nie naprawdę musiałam iść.

zaraz się ogarnę, pojadę do sklepu, zatankować auto i koniecznie je umyć, bo strasze już na ulicach :D

trzymajcie się ciepło, miłego dnia!!!

Do góry