reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

mamcia weszłam sobie na youtuba i poogladałam znów kilka filmików z porodów no i płacze jak dziecko! Zawsze to na mnie tak dziala! jestem totalnie wzruszona:-D

agapa to gratulacje dla znajomych!

A ja Wam pisałam, ze kilka dni temu urodziła sie w naszej ekipie mała dziewczynka, a wczoraj znów informacja od bliskiej znajomej, ze ma termin na maj :) Te dzieci sie u nas mnoża, ze hej :) Niedlugo zamiast imprez, tak jak dotąd w "dorosłym" gronie będziemy urządzać kinder bale :)

reklama
kurcze - w moim otoczeniu nikt nie ma dziecka i się nie zanosi - jedna tylko koleżanka będzie mieć CC jakoś za miesiąc a tak to cisza - nikt nie zaciąża ;)
Też sie muszę wziąść za swoje szafy ale jakoś weny brak ;)

Hej mamusie:-)
Na TVN Style jest właśnie program o porodach;-)
Inka, Nastazja i Brzusio - trzyma kciuki za Wasze wizyty dzisiaj!!
Ja po wczorajszej wizycie ok..okazało się jedynie, że mam żyłę odpiszczelową niewydolną, ale to efekt nacisku na te żyły w dole brzucha..powinno puścić po porodzie. Na szczęście nowych ognisk zakrzepicy nie znalazł, ale i tak pończochy uciskowe i zastrzyki przeciwzakrzepowe nadal używać i w okresie połogu..
Ok, czytam dalej, co naszkrobałyście..

Cześć dziewczyny:)

miałam straszną noc i sen tak okropny że ze strachu nie chodziłam nawet siku w nocy:):)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty:)

Kota gadanie gadaniem matki M ale chłop chyba ma swój rozum i wie, że w takiej chwili jego miejsce jest przy tobie bo potrzebujesz jego wsparcia w najtrudniejszym a zarazem najszczęśliwszym dniu Waszego życia...jeśli jest podatny na sugestię to chyba sam nie wie czego chce...Trzymam kciuki żeby podjął właściwą decyzję i nie zostawiał Cię samą w takim dniu:)

laseczki, trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty!!

ja nie chcę na siłę ciągnąc M. do porodu, rozumiem, że ma obawy itd, w końcu to całkowita nowość, on doskonale wie, że chodzi mi głównie o jego obecność w pierwszych fazach, jak rozwiera się szyjka i zaczynają się skurcze, nie chcę być wtedy sama, a później to mnie samej już pewnie będzie wszystko jedno, byle mały wyszedł i na tych się będę skupiała a nie na mężu. strasznie, strasznie jestem zła na moją teściową, tym bardziej, że nikt jej o zdanie nie pytał, a założę się, że ona non stop do M. wydzwania i mąci mu w głowie, bo już mi powiedział, że chce ze mną rodzić, a od wczoraj nagle jakas zmiana, że on nie wie, że coś w tym musi być, że jego mama mówi o późniejszej psychoterapii (F*CK!!!!), a jak go proszę, żeby pogadał ze swoimi kolegami, którzy byli przy porodach, to on twierdzi, że żaden się nie przyzna, że to była masakra. No cóż, szkoda, że na jego raz podjętą decyzję jego matka ma nadal taki chory wpływ. Muszę nad tym popracować, ale może niekoniecznie przy okazji porodu. Najwazniejsze, że jeden mały facet będzie wtedy ze mną :)
Mamcia, ja sama się waham, czy obejrzeć ten filmik :) chyba wolę się na nic konkretnego nie nastawiać :) wiesz, facet zawsze może wyjść z sali porodowej, ja już nie mam odwrotu hehe, może się odważę, w każdym razie dodałam sobie do ulubionych :)

Agapa; gratulacje dla znajomych :) Klariss, w moim otoczeniu też się ujawnia coraz więcej ciężarówek, normalnie baby boom! :)

Witam!:-)
u mnie leniwy poranek....;-) nic mi sie nie chce.... meza nie ma, wkurza mnie gotowanie tylko dla mnie.....:-(
Maxwell, tez ogladam ten program o ciazach.... a jak odkrylas te problemy z zakrzepica, jesli moge zadac tak niedyskretne pytanie.....:zawstydzona/y:
Kota, olac tesciowa.... szczerze mowiac ja chyba bym w takim wypadku pomysla zlosliwie o mozliwosciach ograniczenia kontaktow z "kochana mamusia":crazy:
Agapa, gratulacje dla kolezanki!:tak:
Wszystkim dziewczynom, ktore maja dzis wizyty - powodzenia!;-)

Mamcia, obejrzałam ten poród i totalnie się rozkleiłam!!! siedze i płaczę, to było CUDOWNE!!!!!! dziękuję!! :)

papayka, już chyba bardziej ograniczyć kontaktów nie mogę, sa praktycznie hmm bardzo poprawne, ale je jej jeszcze pokażę ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Cieszę się, że nie pouciekałyście po obejrzeniu tego filmu, bo ja szczerze mówiąc jak go obejrzałam to stwierdziłam, że wolałabym nie brać udziału w porodzie i z chęcią bym z niego uciekła jakbym mogła :p ale nie mam już wyjścia. Z jednej strony jestem ciekawa jak to będzie i czy dam radę a z drugiej wolałabym mieć cesarkę, bo się tego boje i nie mogę sobie tego wyobrazić jak to dziecko ma mi się tam zmieścić? Dla mnie to jest jakieś nieludzkie :szok:

Do góry