reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Papayka, przeczytałam na spisie mam, że jesteś rozdarta między Polską a Ukraina ;) Ciekawa jestem, gdzie masz zamiar rodzić? I gdzie właściwie teraz spędzasz czas? Jaka jest opieka medyczna dla ciężarówek w Kijowie? Nie pytam z żadnego konkretnego powodu. Po prostu jestem ciekawa, a dodatkowo mam jakiś sentyment do Ukr. po wizycie we Lwowie. Muszę koniecznie jeszcze się tam wybrać :) Co do "zasad ruchu drogowego" widziałam co nieco... ;)

reklama
Mla, wracam niedlugo do PL i mam zamiar rodzic w moim rodzinnym miescie. Nie wyobrazam sobie byc sama.... znaczy tylko z mezem.... Jestem zupelnie zielona jesli chodzi o opieke nad dzieckiem, jak juz bede w PL chce zapisac sie do szkoly rodzenia i po porodzie licze na "mala" pomoc ze strony rodzinki. Moj maz czesto podrozuje sluzbowo, wiec tak, czy inaczej bylabym sama..... Kiedy bedziemy mogli, wrocimy na Ukraine, bo tu teraz mieszkamy.... Opieka jest super, ale bardzo kosztowna, chyba cenowo tak jak Wawa....
PS. lece, samochodem nie dalabym chyba rady.....

Ostatnia edycja:
Fakt, pomoc a czasem sama obecność bliskich, są bardzo ważne, zwłaszcza dla takich niedoświadczonych mam, jak my :)
Mam nadzieję, że podróż zniesiesz dobrze. Jakby nie było czeka Cię pewnie kilkanaście godzin w samochodzie.

Hej!
sergi mocno trzymam kciuki za Twoje racje i wygraną,pewnie chcą Cię tymi kosztami wystraszyć i doprowadzić do tego,że zrezygnujesz z dalszej walki.Nie daj się,dasz radę-szkoda tylko,że nerwy są w takich kwestiach nieuniknione,a w brzuszku Dzidziuś rośnie,ale....może w ten sposób urodzi Wam się prawdziwy Twardziel,albo nieugięta i pewna siebie Twardzielka:tak:
Dorcia-ja cytologię miałam już robioną,a było to gdzieś tak około 20tyg.ciąży i wszystko było OK.
aga7602-nie chcę Cię straszyć,ale to,że Phelani cukier nie urósł po MAGNUM to nie znaczy,ze u Ciebie też tak będzie-musisz tak jak pisałaś się poobserwować.Ja np.codziennie zjadam 3 kostki gorzkiej czekolady(jedyna moja słodycz przy tej diecie) i cukier mam OK,ale jak zjem większą ilość owoców to zaraz idzie w górę.
mirabelka handel mlekiem??? Dziwnie to dla mnie brzmi i chyba bym się nie zdecydowała na zakup takiego mleka.Nie wiem jak to jest dokładnie,ale wydaję mi się,że mleko matki biologicznej jest dla jej własnego dziecka faktycznie zdrowe,odżywcze i z właściwymi przeciwciałami bo to jakby jedna krew,a od takiej "obcej" to jak dla mnie to mogło by nawet dziecku zaszkodzić.
tofika ja do 29 tyg.chodzę do gin.co 4 tyg,a teraz nie wiem ile razy,ale mam być badana co 3tyg.
kota-super pomysł z tym wątkiem odnośnie szkoły rodz.
Ja osobiście nie chodzę i raczej już nie mam zamiaru,jedynie to myślę o spotkaniu przed porodem z położną(ponoć przysługują nam 3 takie darmowe spotkania),żeby mi troszkę rozjaśniła kwestię karmienia i pielęgnacji Dzieciaczków.
agapa uważaj na siebie:-( koniecznie musisz zrobić bardziej szczegółowe badania.A jak tam Twój cukier,może to ta cholerna cukrzyca ciążowa? Ja rano też zawsze mam trzęsawki i ogólne dygotanie i nóg i rąk i serducha,a potem po śniadaniu i jak się trochę rozchodzę to już sie dobrze czuję.

A jeszcze odnośnie trzęsących się dłoni to popołudniu też mi się trzęsły,ale z radości i ze zniecierpliwienia bo kurier przywiózł mi paczuszkę z ostatnimi moimi zakupami internetowymi i nie mogłam się doczekać kiedy ją w końcu otworzę i pooglądam sobie na żywo te cukiereczki hihihihi.

Ostatnia edycja:
Ja na wizyte do ginekologa chodze co 2 tygodnie od samego poczatku ciazy, na tyle tez dostaje L4, na ktorym przebywam tez od samego poczatku. Mam nadzieje ze czesciej nie bede musiala bo sa to wizyty prywatne, i za kazda musze placic.

Venus, Sosnowiczanka, ale Wam zazdroszczę, że wiecie jak duże są Wasze dzidzie i że wszystko jest ok. Kiedy czytam ile ważą Wasze dzieci coraz bardziej martwię się o swoje. Dwa tyg. temu ważyła dużo mniej. Może to przez ten antybiotyk :( Muszę czekać jeszcze 2 tyg. żeby się przekonać ile mała podrosła :( Dziwnie mi z tym, bo myślałam, że będzie kluska, a tymczasem noszę maleństwo...

Mła nie martw się, że dzidziuś był dwa tygodnie temu dużo mniejszy! Moja w miesiąc urosła drugie tyle! (580g, a miesiąc później 1100!) Więc Twój maluszek też na pewno przez te dwa tygodnie sporo podrósł. No i w końcu dzidziuś dzidziusiowi nierówny, rodzą się takie po 2,8kg i takie po 4,5 i wszystkie są super zdrowiutkie :)

A propos wagi...
W szpitalu gdzie pracuje moja koleżanka na oddziale noworodków urodził się jakiś czas temu wcześniaczek, który ważył 450g!!! I dziś ma już pół roczku i jest zdrowy. :) To aż nieprawdopodobny cud. :))

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków :)
Mła, nie martw się teraz dzidzia przybiera na wadze z prędkością światła, więc pewnie mała podrosła :) Sama zauważyłam, że od paru dni powiększył mi się apetyt. Może właśnie dlatego że Adaś już teraz tylko tyje :p

Zjadłam kanapki z serem, pomidorem i rzodkiewką, oglądam sobie "na wspólnej" i szykuję wieczorną dawkę leków. Chyba się zaraz położę, bo tak mnie boli jakby nerka, ale to pewnie mój synek się rozpycha i mi uciska narządy. Tak więc, miłego wieczoru dziewczynki :)

Śpijcie dobrze..

Uff w koncu chwila zeby cos poskrobac z wami :-)

Dzis odebralam zelazo i trzeba kurka lykac 2 tabletki dziennie no ale moze obedzie sie bez wiekszych niespodzianek podczas porodu :-)

Juz sie macierzynskiego nie moge doczekac :-( ciezki mi juz troche bo raz, ze stres i uzeranie sie z przyglupami to wszystko mnie boli. Cztery litery od siedzenia przy biurko tez :-D tak jak wy przy szybszym chodzie albo wspinaczce po schodach ciezko z oddychayniem. Do tego Zuzia chce na raczki i odmawia nocnika wiec boje sie, ze nie zdaze jej oduczyc pampersow zanim bobo sie urodzi :-(

Sergi skoro jestes bez pracy i tylko na jednej pensji z M to z tego co wiem przysluguje ci prawnik z urzedu. Panstwo pokrywa koszty jezeli cie na oplaty nie stac. Na pewno jak pogadasz z prawnikiem to ci wszystko powie. A co z tymi 'no win, no fee' ? Moze, ktoras z tyh firm by cie reprezentowala? Pytaj sie tez o ugode, czasem firmy wola cos zaplacic, niz wloczyc sie po sadach. Trzymam kciuki!

Mla tak jak juz dziewczyny pisaly, jaka waga by nie byla, jezeli nic innego dzidzi nie dolega to nie ma sie co martwic :tak:

Moj mlody tez mi sie w brzuchu rozpycha jakby mial padaczke ale za chwile bedze mial mniej miejsca wiec niech sie chlopak nalata :-D

Kibekek zaliczony bo z tym to tragedia ostatnio wiec ide cos do jedzenia sobie zrobic. Trzymajcie sie cieplo!

reklama
Łysa, kochana, ja mam właśnie takiego prawnika z urzędu ze względu na brak zarobków :tak: Ale jeśli przegram sprawę, to pewnie i tak będę musiała płacić za prawników tamtych firm, nie wiem już kurczę... Prawniczka miała do mnie dzwonić dzisiaj, a nie zadzwoniła... :dry:

Moje bobo też szaleje jak narwane ;-) Fikołki w lewo, prawo, rozpycha się, kopie po pęcherzu... Brzuszkowe ADHD ;-)

Do góry