reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Hej kochane mamusie:-)
Ależ naszkrobałyście dzisiaj przez cały dzień:szok:!
Kota, trzymam kciuki za wizytę i pomyślne wieści..
Agabeta, witaj wśród nas i pisz jak najczęściej!!;-)
Asko_ - masakra z tym chirurgiem!!Takich lekarzy powinno się odsunąć od chorych, nie mówiąc już o tym, że przy dzieciach nie powinien robić!!:wściekła/y::wściekła/y: A jak Kamilek po zabiegu?
Sergi, masz super pomysł z tym "mini żłobkiem"!!Będę trzymała kciuki, jeśli się zdecydujesz!! A, no i zazdroszczę talentu!!Super ta kartka, która zrobiłaś:tak:
Agapa- współczuję ostatniej nocki:-(..nie za ciekawie mąż się zachował!! Kurcze, to ja mam ze swoim dobrze. Nie dość, że już tyle jestem na chorobowym, to mój jeszcze w nocy wstaje do małej, jak coś się dzieje - a jak ja wstanę, to po mnie "krzyczy", że jeszcze się nachodzę:zawstydzona/y::-)..
Acha, dzięki Agapa za te słoneczko - wyszło na Śląsku śliczniutkie:-)
Phelania, z tym siusiu, to Cię rozumiem w 200%:zawstydzona/y:..Ja wstaję podobnie, jak nie częściej..bo nie dość, że chodze często siusiać, to jeszcze mnie tak suszy, że sama napędzam swój pęcherz - nie wspominając o Martusi brojącej przy moim pęcherzu:tak:..
Mła, zaciekawiłaś mnie tym ćwiczeniem na zatkane trąbki - zdradź "receptę pani laryngolog:-)
Izi85, ja byłam na ostatniej części Harrego Pottera ostatnio:-)..a i mam nadzieję, że uda mi się zaliczyć jeszcze pierwszą część ostatniego tomu "Zmierzchu" przed porodem..niby premiera 18 listopada, ale różnie może być:-):tak:..
Uff, to się rozpisałam:-D

Maxwell, oto ćwiczenie od pani laryngolog - nabierasz do ust powietrza, zamykasz usta, zatykasz nos i dmuchasz. Powietrze nie ma ujścia i idzie do uszu. Jest to średnio przyjemne, ale przynajmniej skutkuje jakimś ruchem, który z reguły oznacza odetkanie trąbki :)

Pyszczek przecież takie odstępstwa to norma. Bardzo rzadko się zdarza, żeby wszystko było co do dnia. Czasem główka większa o tydzień niż brzuszek albo nóżki. Każdy dzieciak się rozwija w swoim tempie. Przecież jedno się rodzi dziecko poniżej 3kg a inne powyżej 4kg i to normalne. Nie masz się o co martwić!

No i dobra strona jest taka, że będziesz miała mniejszego szkraba do urodzenia i łatwiej będzie.:tak:

Pyszczek, nie masz się czym martwić kochana..rzadko kiedy się zdarza, żeby wymiary dzidzi były dopasowane idealnie w termin..ja np. po ostatniej wizycie mam taką rozbieżność wymiarów Martusi, że pokazywało termin porodu od 12 listopada do 4 grudnia;-)..no i tak, jak pisze Rojku, mniejsze dziecko łatwiej się rodzi:-)

Pyszczek, nie martw się aparat USG też mierzy dziecko orientacyjnie i ma jakiś zakres błędu, a nawet gdyby, to cztery dni to właściwie żadne opóźnienie. Także głowa do góry ;)

Ja wróciłam od M. Chyba przesadziłam z jedzeniem dzisiaj, bo aż mi niedobrze.. ;( położę się chyba dziś wcześniej bo trochę czuję się zmęczona.

Sergi -pomysł na mini żłobek super ja tez planuje taki otworzyc bo juz od kilku lat opiekowałam sie dziecmi.Jak urodze zamierzam skonczyc odpowiednia szkołe i spróbowac otworzyc taki mini złobek.
Agapa- wsółczuje nocki no a faceci czasem nie mysla.

A ja mam do was pytanie bo jak wiecie jestem przeziebiona byłam dzis u lekarza przepisała mi calcjum c -to ok wiem ze moge ale przepisała mi tez cholinex -tego raczej nie polecaja kobieta w ciazy gardło mnie jakos nie boli wiec nie biore go ale przepisala mi syrop TUSSIPECT gdzie na ulotce pisze ze nie nalezy brac go w ciazy i podczas karmienia -i boje sie go wziasc nie chce zaszkodzic dziecku.
Brała moze któras z was taki syrop?I co wy o tym sadzicie co mam zrobic?

Emi, a jaki lekarz Ci to przepisał? Gin czy ogólny?
Jeśli przepisał Ci to gin - bierz. Jeśli ogólny - zadzwoń do gina, albo pójdź! Będziesz miała pewność.
Swoją drogą przepisał Ci wapno. To nie jest jakieś szczególne lekarstwo i nie liczyłabym na szaleńczą poprawę ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Mła przepisał mi to lekarz ogólny ale poszłam tez do gina skonsultowac i powiedział zebym tego cholinexu nie brała ale syrop i to wapno jak najbardziej.I teraz sama nie wiem co robic..?

Do góry