reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Cześć dziewczyny! Ale dużo się napisałyście przez te 2 dni ....widzę ,że temat teściowych na topie. Jak dobrze,że ja z moją nie mam problemu, właściwie lepiej się z nią dogaduję niż z mamą, może dlatego ,że teściowa zawsze chciała mieć córkę ,a ma tylko mojego M.Męczące jest tylko ciągłe dopytywanie się jak się czuję itd.nieraz dzwoni po 5 razy dziennie, się kobieta nudzi :)Zresztą właśnie do mnie jedzie z ciastem i obiadkiem :)

reklama
no właśnie tak to jest dziewczyny:eek: kolejną rzeczą jest wymagane doświadczenie...na logikę sprawę biorąc jakie doświadczenie może mieć osoba zaraz po studiach która poświęciła kilka lat na naukę żeby się kształcić?...wiadomo praktyka jedno wiedza drugie...ale trudno jest zdobyć doświadczenie skoro nikt nie chce dać szansy osobą które świeżo ukończyły studia...no to skąd ktoś ma zdobyć doświadczenie skoro nie spełnia wymagania firm? z rękawa sobie nie wytrzepie a wiadomo, że każdy kiedyś był na początku tej drogi...dlatego dziwię się, że osoby na wysokich stanowiskach jak już się na chapią to zapominają, że kiedyś też zaczynali...

a tak na marginesie dziewczyny muszę Wam powiedzieć, że ten temat działa na mnie jak płachta na byka...no normalnie zaraz mam agresję:):)

A, czyli każda ma swoje życie i tyle..w sumie u mnie podobnie, mam dwie bratowe i jedną szwagierkę, i właściwie jak się spotkamy, to spoko, ale tak poza tym to zero telefonów czy jakiegoś zainteresowania "głębszego"..kiedyś jeszcze się starałam, ale teraz już też zluzowałam, bo ile można na siłę coś robić..
Edit:
Asieńka, no właśnie, nieszczęsne doświadczenie..ja, jak chciałam dostać się na staż do urzędu miasta (albo gdziekolwiek), to nie dostałam, bo..w technikum przez trzy kolejne wakacje pracowałam sprzedając lody w barze na basenie i wg urzędników w urzędzie pracy - za dużo przepracowałam (9 miesięcy, hihi), żeby należał mi się staż..paranoja!!!

Ostatnia edycja:
Hej kochane :) wróciłam. Wiem, wiem - muszę na siebie uważać... :) ale załatwiłam sobie te praktyki w szkole podstawowej oddalonej od mojego domku o 5 minut piechotą :) także jest ok no i moja Pani opiekun była moją wychowawczynią :)także mam fory. Zasada jest taka- siedzę ile dam radę i na ile się czuję :) mam być 4 godz dziennie, ale np w środę mam wolne, bo ginekologa mam, a za to jutro 2 godz więcej (lekcyjne, czyli 45min). A tak w pokoju nauczycielskim sobie siedzę, popijam herbatkę itd :D także myślę, że nie będą te 2 tyg męczące, a zawsze jakaś rozrywka i oderwanie od monotonii każdego dnia :) no i będę wracać na gotowe obiadki ;p
I dziękuję Wam wszystkim za troskę :-) kochane jesteście :) spowolniłam tępo, także myślę, że będzie dobrze, a jak nie, to ginekolog mi da jakieś zwolnienie w środę :)

A jestem też strasznie podekscytowana, bo dziś mamy 1 zajęcia ze szkoły rodzenia :-D
I przyjeżdża moja sis z wózkiem i ciuszkami z UK :)

A co do tych znajomości- niestety, mają siłę przebicia, Ci których się poleca itd... także może po studiach jakoś się załapię na staż tu w tej szkole, a jak nie to cóż: tyry, tyry i do przodu. Jestem optymistką, więc wierzę, że się musi udać :)

dagne to fajowo Ci się poukładało to wszystko:) tylko się oszczędzaj bo takie siedzenie dla ciężarówek też bywa męczące...no nic lecę zrobić krokiety ziemniaczane na obiad mniaaammmmm:):):)

Hej kochane :) wróciłam. Wiem, wiem - muszę na siebie uważać... :) ale załatwiłam sobie te praktyki w szkole podstawowej oddalonej od mojego domku o 5 minut piechotą :) także jest ok no i moja Pani opiekun była moją wychowawczynią :)także mam fory. Zasada jest taka- siedzę ile dam radę i na ile się czuję :) mam być 4 godz dziennie, ale np w środę mam wolne, bo ginekologa mam, a za to jutro 2 godz więcej (lekcyjne, czyli 45min). A tak w pokoju nauczycielskim sobie siedzę, popijam herbatkę itd :D także myślę, że nie będą te 2 tyg męczące, a zawsze jakaś rozrywka i oderwanie od monotonii każdego dnia :) no i będę wracać na gotowe obiadki ;p
I dziękuję Wam wszystkim za troskę :-) kochane jesteście :) spowolniłam tępo, także myślę, że będzie dobrze, a jak nie, to ginekolog mi da jakieś zwolnienie w środę :)

A jestem też strasznie podekscytowana, bo dziś mamy 1 zajęcia ze szkoły rodzenia :-D
I przyjeżdża moja sis z wózkiem i ciuszkami z UK :)

A co do tych znajomości- niestety, mają siłę przebicia, Ci których się poleca itd... także może po studiach jakoś się załapię na staż tu w tej szkole, a jak nie to cóż: tyry, tyry i do przodu. Jestem optymistką, więc wierzę, że się musi udać :)
ale masz fajnie:):)
dobrze ze tak trafilas:)

a ja juz po wizycie(wszystko opisane tam gdzie ma byc:) )
zaraz sie zabieram za obiadek,a moj M ma urlopik i zaczyna malowanie!!!:)
tyakze uciekam!!
paaaaa

Dziewczyny, które mieszkają blisko Rzeszowa, jest fajna oferta w E.LECLERC-u dla dzieciaczków. Są np. pieluszki Pampers wszystkie rozmiary za 47,99, chusteczki nawilżone 3+1 Pampers19,99 , proszek Lovela 19,99, różne kosmetyki w Nivea w promocji, podkład do kąpieli z 12,99, butelka Avent 125ml za 14 i jest w promocji również poduszka KLIN na 27,99.

Chyba jutro wyciągnę M na zakupy dla niuni :-)

reklama
a ja dzis poszłam robić aferę :) a co! Mieszkamy w bloku oddanym do uzytku w grudniu 2010. W zeszłym tygodniu leże sobie w łóżku a tu mi ktos puka na balkon więc w samych majtkach i koszulce otwieram balkon a tam koleś na podnośniku mówi żebym wzieła rzeczy z balkonu. Akurat mąż spał wiec go obudziłam i ściągnął te rzeczy (płytki, kwiatki), pomalowali nam balkon tragicznie - nie do końca, zostały mazy i jest brzydko. 2 dni później byłam u sąsiadki a ona ma pięknie zrobiony balkon! taki jakby chropowaty, dokładnie zrobiony ale też mówi że sie wkurzyła bo jej koleś puka w szybe a ona wcina śniadanie w piżamie. No to się dzisiaj wybrałam do biura budowy i ochrzaniłam kogo trzeba że chociaż informację mogli powiesić w klatce że będą robić balkony to by się człowiek przygotował. Powiedziałam że jak teraz przyjadą znowu robić mi dalszą część to sami sobie będą nosić moje kwiatki do mieszkania bo ja ich nie udźwignę. Reakcja ich na mój argument że ktoś mi puka w szybę a ja jestem w samych majtkach była conajmniej niestosowna bo sie zaczeli śmiać - pacany jedne. Na szczęscie była tam też pani która zajmuje sie sprzedażą mieszkań tego developera i minę miała nietęgą. W tym tygodniu mają dalej robić balkony - ciekawe czy umieszczą informacje w klatce. Nie wiem na czy ja tak duzo wymagam? Nie wpadłabym na to zeby nie informować mieszkańców o takich rzeczach!
uufff uzwenętrzniłam się :)

Do góry