reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

hejka!
Ja też dzisiaj w końcu odpoczywam:-)
Majeczka ja słyszałam o tym śniegu:crazy:
Ja wczoraj miałam pierwsze zebranie w szkole. Zostawiłam mase kasy i siedzieliśmy prawie 2 godziny żeby wszystko omówić-ehh. Już Wam nie będe szczegółowo opisywać jak pod koniec siedziałam w tych ławeczkach bo Mała mnie kopała po pęcherzu. Myślałam że do domu nie dojde.
Kamisia już skończyła dzisiaj zajecia ale siedzi teraz w świetlicy - muszę ją zostawiać tak na godzinkę żeby sie przyzwyczajała.
W końcu skończyli łazienkę wczoraj-yoopi, jeszcze będa w poniedziałek malowac kuchnie. Już bliżej niż dalej i mogę myśleć o przygotowaniach dla Zuzi.

reklama
asko, moj M. jak byl maly to tez chorowal i po antybiotykach mu zebu sciamnialy strasznie, nietsety taki efekt uboczny i dopiero jak juz byl duzy (w szkole) to po prostu je wybielil i efekt mu sie trzyma juz kupe lat, ale fakt faktem, ze meczyly go kompleksy w mlodosci przez zeby, mam nadzieje, ze u Twojego Kamilka jakos da sie zaradzic, w koncu inne czasy, medycyna poszla naprzod :)

wlasnie zajrzalam do pazdziernikowych mam i jedna z dziewczyn czuje, ze dzidzia jej zeszla do kanalu rodnego i sie boi, ze zaczyna sie porod.... :szok:

Ostatnia edycja:
hej MAmuśki

ja już też w domku, dziś nieco lepiej się czuję ale pogoda fatalna... zimno, szaro, buro i ponuro...
zaraz jadę z M do miasta na zakupki, oczywiście ZUS zapłacić i księgową.

u mnie na obiad dziś kopytka z sosem grzybowym!! piątkowo- bezmięsnie ale już dawno mnie korciło na coś kluskowatego :-D

miłego dnia

U mnie ciągle bardzo wieje, ale słoneczko ładnie świeci:-). Na niedziele zapowiadają wysokie temp. więc może zima tak szybko nie przyjdzie, chociaż wszystko może się okazać i spadnie biały puch w październiku:-D.
Mój M w pracy, a ja jadę zaraz do rodziców na pierożki ;-)
Miłego dnia ;-)

Leze praktycznie od nocy.. Już mnie kręgosłup boli :( ale na 15 idę do kosmetyczki na regulacje brwi wiec wyjde na powietrze na chwilę, a nie nachodze się zbytnio bo to 2 ulice od domu. Dziś obiad będę miała nieco później.. A już głodna jestem i leki muszę wziąć :( Mam dziś zupę ogórkową.
Poza tym zdecydowałam się już na łóżeczko.. Jest śliczne, podoba mi sie też do niego komoda, ale niestety chyba mnie na to nie stać :(

Nastazja, rozumiem Twoje obawy jeśli chodzi o zakupy po pobycie w szpitalu, sama też tak miałam, ale nikt z nas nie przewidzi tego co będzie, zresztą my już wkraczamy w 3 trymestr powoli, więc myślę, że czas na zakupy wyprawkowe jest jak najbardziej ok, później będziemy ciężkie, obolałe i wszystko będzie nam przychodziło z większym trudem.

Hej dziewczyny :-)

Ja dzisiaj dospałam prawie do 10-tej a miałam wstać z M o 8, ale ten sam wstał poszedł coś tam robić i mnie nie obudził a ja potem szybko się musiałam zebrać i do urzędu gdzie się wkurzyłam bo powiedzieli że nie należy mi się 500 F becikowego bo w tym momencie nie pracuję wrrrr :wściekła/y: byliśmy jeszcze w jednym urzędzie rozliczyć K bo ma mieć zwrot. A teraz siedzę w domku wypiłam cappucino i oglądam "Plebanie" bo nie mam co robić tzn. odpocznę to czeka mnie nastawienie prania koszulek M roboczych a potem powieszenie ich no i może zrobię jakiś placuszek jak się będę dobrze czuć bo jutro walka i może ktoś znajomy wpadnie do nas. Później przyjdzie do mnie kuzynka K i będzie u nas nocować w weekend bo nie ma od siebie dojazdów do pracy.
A jestem szczęśliwa bo kupiłam bilety do Polski na październik nie ma już co czekać że stanieją, jak na razie to zaczynają drożeć.
Oczekuję właśnie na odpowiedź od drugiej siostry ciotecznej czy zostanie moim świadkiem aż jestem ciekawa odpowiedzi ...

Miłego dnia Grudnióweczki :-)

Dziewczyny tym śniegiem w październiku to nie ma się co martwić.Dwa lata temu koleżanka miał zaplanowany ślub i wesele na 17 października i w tym tyg.weselnym,a dokładnie w środę od rana była taka śnieżyca i zimno jak cholera-wszyscy byli załamani tą pogodą ,a już o samej Młodej nie wspomnę,dziewczynie wszystkiego się odechciało,ale już w czwartek było lepiej,a sobota przywitała nas piękną słoneczną polską złotą jesienią.
Nastazja trzeba być dobrej myśli,że wszystko się dobrze skończy i o czasie,przecież na razie możesz sobie upatrywać różne akcesoria i mebelki,ewentualnie gdzieś to wszystko spisać,odkładać kasiorkę,a finalizować jak już będziesz pewniejsza i spokojniejsza o Adasia.Teraz mamy taką wygodę z zakupami przez internet,że wszystko mamy uproszczone tylko kasę mieć i można szaleć;-)

reklama
Witajcie brzuchate.

Ogólnie wstałam o 9 rano weszlam na BB poczytalam i sie wzielam za sniadanie,przpraszam ale nie mialam ochoty dzis na nic i do tej pory leze w pizamie w łożku:szok::-Dmam 100% lenia ,dzisiaj strasznie mnie bola wizadla z jednej i z drugiej strony:-(Przespalam sie jeszcze teraz z 3 godzinki i wstałam,ale mi sie nic nie chce zaraz musze robic M obiad zazyczyl sobie golabki z ziemniakami, i badz madra i rób w kuchni bez "kuchni" taki obiad:-Djak blatów nie ma czeka mnie mega wyzwanie,a najlepsze jest ze nie ma tłuczka do ziemniaków:eek:czeka mnie ostra jadka ...
Jeszcze poogladam troche TV i wstaje...
Kota - zgadzam sie z tymi zakupami i jestem na tak:tak:to juz najwyzsza pora na szykowanie wyprawki dla naszych malenstw bo pozniej bedzie ciezko..

P.S. Maly tak mi skacze po pecherzu ze chodze co 5 min do lazienki:-D

Milego popoludnia.

Do góry