reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dziewczynki ja dziś od rana padam:-:)-:)-( Głowa mnie boli. Nocka do doopy. Majka nam nie śpi już od 3 m-cy. Nie wiem co jej jest, jak sie wkurzę to pójdę do lekarza po skierowanie na jakieś badania, bo ja już przestaję normalnie funkcjonować. Pół nocy-każdej-jest nie przespana:wściekła/y: Ona poprostu się wydziera w nocy bo to nawet nie jest normalny płacz, złości się i nie wiadomo co robić. Dziś w nocy siedziałam przy jej łóżeczku i normalnie płakałam, aż w końcu wzięłam ją do naszego łóżka i jakoś nawet spała. Dobra wyżaliłam się.

cześć dziewczyny :)
Od dwóch dni mój dzidziuś ma czkawki :) Mam wrażenie że od samego rana jak mój mąż idzie do pracy (ok. 7 rano), aż do późnych godzin wieczornych moja dzidzia ma czkawkę około 5 razy dziennie. Podobno takiemu maluszkowi czkawka nie przeszkadza tak jak Nam ale i tak robi mi się "miękko" na sercu że dzidzia tak podskakuje :)
Moje ciśnienie jest różne. Jednak w przyszłym tygodniu mam nadzieję że mnie umówią na wizytę do lekarza. Czasem mam 145/80, czasem 130/80. Teraz mam np 152/92 :O Ale samo wzięcie do rąk ciśnieniomierza powoduje u mnie teraz skok w górę ciśnienia :/ Mam nadzieję jak najszybciej dostać się do lekarza. Mam też nadzieję że z dzidzią jest wszystko ok :/
Czytałam też sporo że najlepiej jak kobieta w ciąży śpi na lewym boku. Ja nie potrafię zasnąć na boku i zasypiam zawsze na plecach. A bynajmniej w 80%. Co sądzicie na ten temat ?
Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)
Czkawką się nie przejmuj. Moja Maja to miałam wrażenie że ma czkawkę cały dzień:-D:-D:-D
Ciśnienie mi się podnosi u gina, no ale w końcu mam gina przystojnego a może skacze mi jak pomyślę o kasie jaką u niego zostawię:-D:-D:-D
Co do spania to ja też tak słyszałam, ale nie lubię spać na lewym boku i większość nocy śpię na prawym albo na plecach. Te niektóre zalecenia to czasem jakaś tam teoria przynajmniej ja tak u siebie zauważyłam.

reklama
kasia_jag, ja też nie przepadam za spaniem na lewym boku, wolę zdecydowanie na plecach i tak najczęściej zasypiam, ale później, jak w nocy wstaję na sikanie to staram się już układać na lewy bok, jestem zwykle tak zaspana, że migiem śpię już na właściwej stronie.

mirabelka, brałam 3x dziennie magnezin 500mg, ale gin mi zmienił teraz na 2x dzienne asparagin + 2x dziennie nadal 500mg magnezinu. powiedział, że mam się nie martwić, bo magnezu w ciąży się raczej nie przedawkuje. poczekam jeszcze kilka dni, jak te skurcze nie miną, to znów będę męczyła gina.

Mła, u nas chyba mój stan nie robi na nich wrażenia, tym bardziej, że jak do nich podchodzę to nawet nie raczą zgasić papierosów, więc siłą rzeczy zwykle stoję dalej.... niech M. się z nimi użera.

cześć dziewczyny:)

wstyd przyznać ale nie dawno wstałam mimo tego, że przebudziłam się o 6 i 8 to dobiłam w wyrku do 10...trochę mi się katarek pojawił więc pije litrami gorącą wodę z cytryną:) w końcu się doczekałam i już dzisiaj na 18 mam wizytę u ginka także trzymajcie kciuki:)

czesc Dziewczynki,
Wstałam i dalej oczywiście leżę, wstaję tylko siku i cos zjesc.. Dziś jakoś ciagnie mnie do słodyczy. Zjadłam jogurt, twixa, teraz chciałam ciasteczko, ale wzięłam jabłko, bo mam wyrzuty ze Adasia karmię pustymi kaloriami.
Jeżeli chodzi o spanie, to ja najwięceej śpię na lewym boku, a jak już mi niewygodnie, to przekrecam sie na prawy. O dziwo, zawsze spałam na plecach a teraz jak się tak kładę to mnie brzuch boli i ciągnie. Czekam teraz na powtórkę "Na wspólnej" bo wczoraj wieczór spędziłam z moim M. a dziś cały dzień sama :( Ale w niedzielę nasza rcznica :) Może będzie miło..

Witam!
Ja od rana mam dobry humorek bo same komplementy słyszę na temat swojego wyglądu w ciąży,a że wczoraj się troszkę obkupiłam w cieplejsze ciuszki to zaraz do pracy się w nie wystroiłam-miło tak zacząć dzień i nawet zgaga nie taka straszna dzisiaj hihihi.
kota odnośnie rozrzutności to najwyraźniej dojrzałaś do macierzyństwa-Dzidziuś najważniejszy.
papayka robiłam placuszki,ale z cukinii,a z dyni jeszcze nie-poproszę o przepis.
asko kolejny raz podoba mi się Twoje zdroworozsądkowe podejście tym razem w kwestii kataru KAMILKA,a nie jak moja szwagierka-lekki katarek u dzieciaka,a ona zaraz do lekarza i najlepiej jakby antybiotyk zaaplikowali.
tofika to właśnie ilość i jakość jedzenia Ci najpewniej zaszkodziła.Ciasno nam się w brzuchach robi i jedzenie nie ma siły przebicia bo całą energię i miejsce Maleństwa nam zabierają-KOCHANE
agapa bidulo:-(jak Ci tu pomóc??? Ty i tak jesteś bardzo dzielną mamusią przy swojej gromadce-PEŁEN SZACUN.

Hej dziewczyny mam mały problem odkad jestem w ciazy juz drugi raz złapała mnie infekcja czesci intymnej stosuje Lactacyd ale nie zdaje cos on egzaminu co wy mi radzicie?
Mnie na poczatku ciąży łapały infekcje tego typu i stosowałam tabletki zakwaszające pochwę, ale nazwy teraz nie pamiętam. I od tamtej pory mam spokój. Ale te tabletki to po konsultacji z lekarzem, jesli nie jest konieczne bardziej radykalne leczenie. Najlepiej zrobić wymaz na bakterie i grzybki z pochwy wtedy gin wie dokładnie co przepisać.

Hej Mamuśki...
Pomarudze troszkę jak mi dziś niedobrze...głowa mnie boli...i mnie mdli okropnie...jak w pierwszym trym.
Ostatnio marnie sypiam i marnie wyglądam...
M znalazł prace i jutro jest jego pierwszy dzień w pracy. System trzyzmianowy... Po dwóch nockach ma dwa dni wolnego więc to o tyle dobrze:tak: Cieszymy się,że nie musi wyjeżdżać bo o mały włos...a by wyjechał.
Paskudna dziś pogoda...słyszałyście,że w paźchiochu ma spaść już śnieg...

reklama
oj dziewczyny sorki że nie poodpisuje jak zwykjle.. ale widzę grupa wsparcia i odpisywanie na posty niektorym z was wychodzi iscie zawodowo.. ja poprostu neimam do tego głowy, a ostatnio jak juz zaczynam to Kamil mi wyłacza kompa.. i zonk. Teraz śpi, a ja czuję sę koszmarnie.. niby ok ale mam od rana takie zawroty głowy że chodzę jak pijana i ledwo stoję, A do tego wzięłam się z a te gołąbki.. no i zostawiłam w połowie bo nei umiem ustać. Mam nadzieję że przejdzie:)
Slasik dzięki, wiesz.. czasem bywam przewrażliwiona.. ale muszę mieć do tego solidne podstawy. Katar moje dziecko już miało nie raz i nei pomagały żadne specyfiki, więc po co.. podajemy tylko wodę morską do noska :)
Natomiast martwią mnie ząbki ktore po antybiotyku z bieluśkich zrobiły sie jak kość słoniowa.. fakt po 2 tyg. widzę że cos tak jakby znowu wraca do białości, ale pewnosci nei mam więc chyba wybiorę się w przyszłym tyg. z małym do dentysty żeby sama oceniła, poza tym ponoc po roczku powinno się isc kuknac czy rosną prawidłowo a ja nie byłam bo nei wiedziałam..
Kota nowidzisz ale u ciebie chodciaz sa.. a u mnei dupa, z tyg. na tydz. przekłada, mimo ze wiem ze koles jest solidny to mnie juz to denerwuje.

oj mały wyje(spi dopiero 15 min) moze usnie dalej, zmykam polezec tez buzka:*

Do góry