reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

mamcia na zdrówko :-)

Ja siedzę i jem Lays Apetita ser cebula a obiecałam sobie że koniec z chipsami =/
Dzisiaj chyba szybciej pójdę spać bo jakoś nastroju nie mam na długie siedzenie teraz oglądam "Szpilki na giewoncie" potem prysznic i lulu :-)

reklama
1a ja dziś nie mogłam sobie odmówić delicji i parę sztuk zjadłam...na szczęście jeszcze parę zostało!
chyba nadszedł moment że zajadam smutki słodyczami...:-(

Mamcia-grzesz , grzesz;-)na zdrówko ,pozniej j bedziesz karmic ,nie bedzie zmiłuj sie:-)
Inka85- ja zazwyczaj tez samotna wieczorami:-(samotne jesienne wieczory-nic specjalnego.Ale pocieszam sie tym ze nie długo bedziemy mialy co robic i do kogo sie odezwac;-)

Ostatnia edycja:
Salsik, mamy identyczny wynik obciążenia glukozą na czczo - 69, z tym że ja miałam badanie po 1h i wyszło mi 144. We wtorek będę u gina i dowiem się czy to źle, czy da się przeżyć ;) Jeśli Ty będziesz wcześniej, daj znać co Ci powiedział.

Mamcia, tak wiele sobie odmawiamy, że ta jedna czekolada jest jak najbardziej zasłużona :)

Phelania, Papayka, Inka-ja też mam samotny wieczór i noc dzisiaj, ale cóż poradzić taką pracę mają nasi mężczyźni, ja jeszcze w weekend bede sama bo moj pracuje, ale juz mu zapowiedzialam ze od momentu narodzin małej ma wziąć z 2 tyg urlopu no i swieta załatwic sobie wolne bo nie chce sama siedziec z malenstwem.

Salsik- u ciebie glukoza tylko troche powyzej normy bo norma jest do 140 a u mnie było po 2 godz 154 i czekam teraz na wizyte u diabetologa, a swoja drogą podziwiam Cie że Ty dajesz jeszcze radę do pracy chodzić przy dwóch maluszkach w brzuszku.

Żabcia-to przykre że niektórzy odmawiają,ale nie martw sie bo przyjdą ci ktorym na Was zależy.

Milej nocki

Ostatnia edycja:
Salsik, mamy identyczny wynik obciążenia glukozą na czczo - 69, z tym że ja miałam badanie po 1h i wyszło mi 144. We wtorek będę u gina i dowiem się czy to źle, czy da się przeżyć ;) Jeśli Ty będziesz wcześniej, daj znać co Ci powiedział.

Mamcia, tak wiele sobie odmawiamy, że ta jedna czekolada jest jak najbardziej zasłużona :)
hihihi Mła ja też mam wizytę u gin.we wtorek,umówiona jestem na 18:30.
Kurcze,jeżeli Ty po godz.miałaś 144 to ja po 2 chyba powinnam mieć dużo niższy poziom? Ale nie dramatyzuję,czekam cierpliwie do wizyty.Bardziej martwią mnie te KRYSZTAŁY i Kryszt.szczawianu wapnia dość liczne w moczu bo to by wskazywało na kamicę nerkową,a u nas to rodzinne schorzenie i poniekąd spodziewałam się ,że kiedyś i mnie to dopadnie.

Ostatnia edycja:
Salsik, ja idę na godz. 9,20 :) Coś czuję, że mój gin i tak mi nawciska, bo on jest bardzo restrykcyjny jeśli chodzi o wagę i dietę. I tym się bardzo różnimy - ja i on ;)
Pomyślałam sobie jednak, że Ty nosisz dwa Skarby, więc może masz inne normy. Albo chociaż bardziej tolerancyjnego gina ;) W każdym razie trzymam kciuki za Ciebie w równym stopniu, co za siebie. Obyśmy nie musiały zwiedzać nowych gabinetów w poradniach dla cukrzyków ;)

odnośnie testu z glukozą- mój prowadzący gin kazał mi zrobić test na czczo z 50g glukozy po 1 godz a wczoraj jak byłam na tej nadprogramowej wizycie, to gin zasugerował mi, że już się odchodzi od robienia tych testów, bo dużo wyników wychodzi błędnych a od wielu lat preferuje się robienie testów z 75g po 1 i 2 godz. i nawet jeśli nie uda się dotrwać do tej 2giej godz- wiadomo, różnie bywa, to już wynik po 1 godz może wystarczyć do stwierdzenia cukrzycy lub jej braku.
i tak jak pisała jedna z Was wcale to badanie nie musi być wtedy na czczo, tylko po normalnym śniadaniu-- tylko tu nasuwa się pytanie, co znaczy normalne: jedna zje pół bułeczki a druga musi jajecznicę na boczku z 4 jaj....

Salsik, ja idę na godz. 9,20 :) Coś czuję, że mój gin i tak mi nawciska, bo on jest bardzo restrykcyjny jeśli chodzi o wagę i dietę. I tym się bardzo różnimy - ja i on ;)
Pomyślałam sobie jednak, że Ty nosisz dwa Skarby, więc może masz inne normy. Albo chociaż bardziej tolerancyjnego gina ;) W każdym razie trzymam kciuki za Ciebie w równym stopniu, co za siebie. Obyśmy nie musiały zwiedzać nowych gabinetów w poradniach dla cukrzyków ;)
Mła b.bardzo Ci dziękuję za doping.Moja gin.na każdej wizycie beszta mnie za wagę hihihi,Ona tak lubi-bo na wszystkie pacjentki krzyczy. A co do norm to faktycznie już podczas poprzednich badań przekonałam się,że bez sensu jest się zamartwiać bez wcześniejszej konsultacji z gin.

reklama
Qrde miałam iść się położyć ale nie opłaca mi się na razie bo co chwilę będę musiała wstawać, bo chyba Maleństwo uciska mi na pęcherz i co chwilę latam do kibelka a co się okazuję że robię tylko kropelkę a mam wrażenie jakbym nie sikała z pół dnia =/

Ja nadal czekam na ponowne wezwanie na glukozę ale na razie cisza nic nie przychodzi może się rozmyślili i mi już nie zrobią.

Do góry