reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

kota-behemota jeżeli chodzi o parcie na pęcherz to normalne- ja tez biegam co chwilkę i w nocy tez wstaje. Przejdzie za niedługo ale pojawi sie znowu pod koniec ciąży.
Bardzo przykra sytuacja i wiem że się przejmujesz ale musisz postarać się uspokoić bo Niuniuś w Twoim brzuszku też sie denerwuje.

reklama
Dziewczyny ja chyba wykituje,
do tej pory nie mialam jakiś większych objawów, a dzisiaj już kolejny dzień z serii nie do życia: szumi mi we łbie i każdy hałas sprawia że głowa mi pęka, okropne mdłości, szczególnie wieczorem, odbija mi się wszystko co zjem po kilkanaście razy, no i spanie. Ogólnie czuję się tragicznie. Jeszcze tylko wymiotów brakuje...

Mam pytanie do dziewczyn, które biorą duphaston. Czy Wy też macie takie wodniste bezbarwne upławy? Ja mam i nie wiem czy to normalne, a wizyta dopiero 20 maja.

Cześć dziewczyny :) Chciałabym do Was dołączyć :) byłam już na USG i widziałam bijące serduszko :) ale miałam też niewielkie plamienia i zażywam Duphaston, ale nie mam żadnych upławów. Moje dolegliwości to bolący biust, mdłości, które chwilowo ustały i mam nadzieję, że już nie wrócą. Jestem strasznie wrażliwa na zapachy, zwłaszcza od lodówki mnie odrzuca :) Pęcherz męczy mnie głównie w nocy :) No i nie mam kompletnie siły, przed ciążą energia mnie rozpierała a teraz nie mam ochoty nawet na spacer :szok:
Życzę Wam wszystkim spokojnej ciąży :-)

Witam wszystkie dziewczyny:)

Ja również mam termin na grudzień z usg wychodzi 9. XII. Tydzień temu widziałam bijące serduszko.

Mam problem może błahy ale ja już shizuje ze względu na wcześniejszą stratę. A mianowicie od 3 tygodni miałam codziennie mdłości a rano nawet wymoty, dzisiaj sie obudziłam i wszystko jakby zmalało, brak wymiotów i raczej mdłości też-dodam że jestem w 8 tygodniu.

Powiedzcie czy może u was też tak było że mdłości zniknęly wam? że macie je jednego dnia a następnego już nie?

Ja już szaleje że coś jest nie tak? A na usg mam w poniedziałek

Powiedzcie jak to u was jest?

U mnie prawie wcale nie ma mdłości, może ze 3 dni mnie mdliło do tej pory, ale to dopiero 6 tydzień, to może wszystko przede mną:) Mam za to wspaniałe bóle głowy - od kilku dni prawie na okrągło w dzień i w nocy.

Ps.dziękuję za miłe przyjęcie:)

ciasteczkowa- mnie mdli od 5 tygodnia codziennie wiec wczoraj nieco się przestraszyłam ze mdłości mniejsze

Widziałam bicie serduszka 10 dni temu i tylko mam nadzieje ze dalej będzie bić, wczoraj z tego stresu zapisałam się na kolejne usg na 2 maja bo moj gin dopiero w 12 tygodniu zalecił mi następne:( a ja chce zobaczyć czy tam wszystko ok.

A schizuje chyba za dużo bo od początku siedze w domu na l4-zalecenie lekarza a wczesniej pracowałam i po 12 godzin(taka pracoholiczka:-))

Hej dziewczyny. Ja za chwilkę wykituję. Dosłownie po wszystkim mam mdłości,już nie wspominając o tym,że nie mogę w ogóle jeść winogron...masakra jakaś zjem choć ze trzy i zaraz wymiotuję. Dobrze,że do południa Nicole jest w przedszkolu,i muszę się pochwalić,że udało mi się nakłonić tę moją mała spryciarę w końcu do pozwolenia zrobienia sobie kitek ;-)

Agapa a dlaczego musisz jeździć z dziewczynkami na rehabilitację???

Witajcie kobietki :-)

Ehhh te mdlosci...mnie mecza prawie od poczatku ciazy:baffled: Podjadam i jeszcze raz podjadam ;-) Ostatnio zasamakowalam w arbuzie,nie dosc ze smaczny to jeszcze ma duzo soku w sobie,a zimny z lodowki to normalnie bajka :-D Migdaly tez pomagaja,jadlam na poczatku,ale teraz mi zbrzydly. Jak jade autem i zaczyna mnie mulic,to lapie za jablko i tez pomaga:tak:

Ja dzis czuje sie w miare.Narazie mdlosci nie ma,ale jestem pewna,ze sie pojawia.Rano czuje sie najlepiej.Potem to juz kwesta czasu hehe.Tak naprawde to juz sie chyba przyzwyczailam,ale mam nadzieje ze to ostatni miesiac takich atrakcji ;-)

Pozdrawiam i milego wekendu mamuski :blink:

Na pewno będzie bijące serduszko, trzymam za to kciuki:)

Ja sie tak zestresowałam dzisiaj żę zapisałam się na USG na 2 maja bo moj gin dopiero nastepne zalecił mi zrobić w 12 tygodniu, a ja muszę zobaczyć czy wszystko tam w porządku

no i dobrze :-) najwazniejsze jest to żebyś była spokojna...

U mnie też był zarodek bez serduszka i w 9 tc przyjęli mnie do szpitala na czyszczenie:-:)-(, to było w lipcu..
Teraz jestem pełna nadziei i optymizmu, bo nasza fasolka ma już serduszko i ładnie sobie rośnie..:tak:

też mam ogromną nadzieję, że teraz to już na pewno będzie serduszko, bo dlaczego miało by go nie być, prawda?

Agniesia piękne zdjęcie:-)
uff i dotrwaliśmy do piatku...jeszcze troszkę i odpoczynek. Nie mam pomysłu na drugie danie na dzisiaj. Zupę zrobię ogórkową, ale nie mogę nic wymyśleć co zrobić na drugie-hmm.
Spać mi się chce bardzo, więc najchętniej to zamknęłabym sie w pokoju i położyła na biurku:-pNo ale piękna pogoda jest i to najważniejsze...

to może naleśniki z serem zrób :-) dzisiaj piątek, to akurat postne danie ;-)

Dziewczyny ja chyba wykituje,
do tej pory nie mialam jakiś większych objawów, a dzisiaj już kolejny dzień z serii nie do życia: szumi mi we łbie i każdy hałas sprawia że głowa mi pęka, okropne mdłości, szczególnie wieczorem, odbija mi się wszystko co zjem po kilkanaście razy, no i spanie. Ogólnie czuję się tragicznie. Jeszcze tylko wymiotów brakuje...

Mam pytanie do dziewczyn, które biorą duphaston. Czy Wy też macie takie wodniste bezbarwne upławy? Ja mam i nie wiem czy to normalne, a wizyta dopiero 20 maja.

ja mam raz mleczną wydzielinę, raz bardziej wodnistą, ale upławami to bym tego nie nazwała, nie jest tego dużo, ja biore duphaston 2x1

a_gala ja mam dosłownie to samo co Ty takie a'la upławy tylko ja na luteince ;-)

Ale się wpieniłam Ł. przedłużał jakoś 2 tygodnie temu umowę i dostał nowy tel.,a teraz nokia c5 się rozpierniczyła...kurczę paranoja dosłownie. Ja się zbieram pomału,jadę po mamuśkę na siłownię,na jakieś zakupy i odebrać mamy sukienkę od krawca.

Tak poza tym to o której jest ten cały ślub Williama i Kate?

reklama
Do góry