reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Na pewno będzie bijące serduszko, trzymam za to kciuki:)

Ja sie tak zestresowałam dzisiaj żę zapisałam się na USG na 2 maja bo moj gin dopiero nastepne zalecił mi zrobić w 12 tygodniu, a ja muszę zobaczyć czy wszystko tam w porządku

reklama
Napisałam się i wcięło mi posta, nie wiem czy coś nacisnęłam :baffled::wściekła/y: Więc teraz krotko :-p
Dziękuję, Bajeczka :-) A jak samopoczucie u Ciebie? Kiedy masz pierwsze spotkanie z położną?
Wizytę mam we wtorek. Licząc od OM jestem w ok 8 tygodniu, mówiłam jej o wydłużonych cyklach. Ona stwierdziła, że będziemy póki co bazować na terminie z OM, a na usg się wyjaśni czy jest duza różnica.

Dziewczyny, czy to że nie ma się mdłości to zły znak?, bo czytałam, że jak się ma tzn że dzidzia jest silna...
Ja nie miałam żadnych mdłości ani wymiotów, poprzednia ciąża praktycznie przeszła bezobjawowo. Wydaje mi się, ze każdy organizm reaguje inaczej. Ja sie ciesze, że póki co u mnie znowu tak bezobjawowo i bez wymiotów leci.

Witajcie nowe mamusie.
Ja lecę się ogarnąć i spać chyba. Jutro mam zamiar obejrzeć ślub Wiliama i Kate :-pWszyscy w pracy o tym trąbili, ale raczej z powodu wolnego dnia. A ja jestem ciekawa jak to będzie wyglądać.

Witajcie:-)
Wybaczcie,ale nie nadrobie Was dzisiaj bo padam...
Byłam dziś u gin stwierdziła z kalendarzyka i terminu ostatniej @,że to 7/8 tc,a po badaniu powiedziała,że na jej oko dzidzuś jest starszy o co najmniej tydzień:-D
Uag zleciła na 12 tc i resztę badań.
Dziewczyny,które przysłały mi info do list-zajmę się tym,ale nie dziś bo zaraz zasnę z nosem w klawiaturze.
Śpijcie słodko

U mnie ciąża obumarła w 9 tygodniu ale ja wcześniej nie widziałam serduszka tylko na końcu zarodek jednak bez bijącego serca
U mnie też był zarodek bez serduszka i w 9 tc przyjęli mnie do szpitala na czyszczenie:-:)-(, to było w lipcu..
Teraz jestem pełna nadziei i optymizmu, bo nasza fasolka ma już serduszko i ładnie sobie rośnie..:tak:

U mnie też był zarodek bez serduszka i w 9 tc przyjęli mnie do szpitala na czyszczenie:-:)-(, to było w lipcu..
Teraz jestem pełna nadziei i optymizmu, bo nasza fasolka ma już serduszko i ładnie sobie rośnie..:tak:

Ja mam nadzieje że tym razem będzie ok, też widziałam bijące serduszko, ale jak napisałam wczesniej schizuje jak tylko zauwazam że np nie mam takich mdłości jak wcześniej, ale cóż ten strach jest chyba wpisany w nasze życie tym bardziej jak juz przeżyliśmy stratę

Ale sie naczytałam -nieżle sie rozpisałyście:-)
Wymoczyłam sie na maxa w wodzie, troche popływałam i wybąbelkowałam:-p i zaraz padne teraz spać. Dobrze że jutro piątek i troche luzu potem.
Witam nowe grudnióweczki!
Muszę troche poczytac o umowach zlecenie na macierzyńskim, bo w mojej podstawowej pracy,gdzie mam umowe będę mieć macierzysńkim ale w moim zawodzie jest tak że obsługuję kilka firm na zlecenie i nie wiem co z nimi zrobić-jak to załatwić, bo nie chciałabym ich stracić na czas macierzyńskiego.

Cześć!!!
Dziewczynki jestem i mam się dobrze. Objawów żadnych, ale za to brzuszek widać :szok: Nie zaglądam wogóle na bb bo co dziennie jeżdże z córkami do CZD na turnus rehabilitacyjny i zajmuje mi to wszystko 5 godz. Jak wracam to jestem tak padnięta że ..., a muszę przecież się jeszcze Majeczką zająć, a ona daje mi czasem nieźle popalić. Ja wtedy najchętniej bym się położyła spać, ale to tylko marzenia. Może mi któraś w skrócie napisać co się tu wydarzyło przez ten ostatni tydzień, ale na pw bo nie wiem kiedy wejdę na bb. Z góry dziękuję :-)

to ja też się pochwalę zdjęciem z dzisiejszego usg :)
DSC00270.jpg

Agniesia piękne zdjęcie:-)
uff i dotrwaliśmy do piatku...jeszcze troszkę i odpoczynek. Nie mam pomysłu na drugie danie na dzisiaj. Zupę zrobię ogórkową, ale nie mogę nic wymyśleć co zrobić na drugie-hmm.
Spać mi się chce bardzo, więc najchętniej to zamknęłabym sie w pokoju i położyła na biurku:-pNo ale piękna pogoda jest i to najważniejsze...

reklama
agniesiaa81r, cudowny maluszek! już prawdziwy mały człowieczek, cudo! :-)

dziewczyny, ja okropnie się nie wysypiam, kilka razy muszę w nocy wstawać na siku... Wy też tak macie? Na pewno nie mam chorego pęcherza, jak już niektórzy chcą mi wmówić.. eh...

poza tym zdarzyło się coś strasznego, moja bardzo bliska osoba wczoraj się dowiedziała, że jest w ciąży pozamacicznej i dziś o 11 będzie przyjęta do kliniki. Strasznie to przeżywam, nie umiem sobie znaleźć miejsca, jestem niesamowicie zdenerwowana i nie wiem co robić! wiem, że powinnam być spokojna, bo przecież mam w sobie dzidziusia, ale nie umiem okiełznać tego stresu... :-(

Do góry