reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Nie ma czego :) po prostu mam dość sporą i przede wszystkim nie skłóconą rodzinę :) także u nas będzie prawdopodobnie brat męża i moja siostra :) a jak nie to mam ogrom kuzynów i kuzynek, które są bardzo w porządku i widzimy się nie tylko od święta :) wiadomo, niektórzy ludzie myślą, że jako chrzestni muszą bulić itd, wg mnie mają po prostu pomagać w miarę możliwości i bardziej będąc z dzieckiem, niż kupując mu coś. Przecież to też dla dziecka przykład :)

reklama
cześć brzuchatki. Ja dziś w końcu troszkę wcześniej bo mam lapka. mam tylko nadzieję że Maja pośpi i zdążę wszystko na spokojnie sobie poczytać.
Natazja nie wiem o co chodzi, ale jak masz przykazane leżeć to leż :-)
Anineczka domek bardzo fajny, podoba mi się:tak::-)
Sergi ty chyba masz już zajęcie więc proszę mi tu nie marudzić:-D:-D:-D

U mnie ostatnio pojawiają się jakieś bóle brzucha, ale pewnie znowu rośnie i dlatego. poza tym czuję się dobrze i to wykorzystuję na ruszanie się i zajmowanie Majką. Dużo ruchu nie mam ale nie leżę plackiem jak to miało miejsce wcześniej. Jak Maja zasypia to ja wtedy do lapka i sobie odpoczywam:-D
Dziś jadę na zakupy to pewnie się umęczę troszkę, ale co tam.

ja na szczęście z chrzestnymi nie mam problemu, mojego brata uwielbiają dzieci i zresztą z wzajemnością jest bardzo troskliwym opiekunem:) ma też cudowną żonę z którą od lat się przyjaźnie i jest moją naj naj naj przyjaciółką i związku z tym, że M nie ma żadnych kuzynek bliskich i jest jedynakiem zdecydowaliśmy, że weźmiemy ją jako chrzestną:-):-):-):-):-)

agapa dziękuję,a i widzę,że z Twoich postów bije dobry humorek? Nie przedźwigaj się na tych zakupach ;-)
Niech się te wakacje już skończą,moje dzieci już znudzone,czekają na szkołę/przedszkole.
Ale Antek zaczyna już w poniedziałek drugi rok nauki,a Matt ma debiut w przedszkolu w środę.:-)

co do chrzestnych to nie wiem czy to zależy od parafii czy też księdza ale np mój najmłodszy brat ma tylko matkę chrzestną, bo nie było nikogo na ojca. i nikt z tego powodu problemów nie robi a i Młody też nie czuję się jakoś gorszy.
więc może nie szukajmy na siłe obojga skoro nikt z rodziny, znajomych się nie nadaje....

dla mnie nie ma znaczenia czy będą rodzice z obydwu rodzin.. kolejny stereotyp. Dla mnie najwazniejsze jest żeby moje dziecko miało poczucie że ci Chrzestni są i traktują go z pewnoscią bardziej wyjątkowo nż inne ciocie i wujkowie. Do młodego jest moja bratowa i brat meżą, i mimo że on ma jeszcze 3 braci a ja siostrę i brata to chrzestnych tym razem bedziemy szukac ciut dalej, moje rodzenstwo ma juz po 2-3 chrzesniakow wiec odpuszczam, a z kolei braci męza nie uwazam.. za odpowiednich, do tego jednak trzeba troche powagi odpowiedzialnosci a nie tylko prezentu od swieta. Pozyjemy zobaczymy:)
aleee upał
a ja byłam dziś u fryzjera, skrociłam na maxa włosy, az sie sobei dziwie ze na to poszłam bo uwielbiam długie i standardowo zrobiłam 2 kolorki:). Potem zakupki i wzielam sie za robienie obiadu a teraz piję wodę i dycham.. bo juz mam dosc. :)
Kota, super ze z Kubusiem wszystko ok
Nastazja odpoczywaj odpoczywaj:)
Anineczka fajny domek:)

reklama
Do góry