reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

No i się przespałam i już mi lepiej zaraz zjem porcyjkę rosołku i poszperam po necie, a później wezmę się za robienie sosiku =)

Torcik mi zamówili a smaki i kształt mam ustalić będąc w PL w październiku i bardzo dobrze będziemy mieć taki jak chcemy =)

Ale mi się nic nie chce =/

reklama
dziewczyny właśnie sobie trochę poczytałam wątku poród na wesoło i mało nie pękłam ze śmiechu, musiałam stamtąd wyjść bo mnie brzuch zaczął boleć:)
dla tych mających gorszy dzień polecam trochę się rozweselicie i zmienicie podejście do porodu

ciąża, poród , połóg ---> poród na wesoło

https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/porod-na-wesolo-7030/

asko gratuluję potwierdzenia płci i tego że nic się nie zmieniło i będziesz mieć parkę =)

Właśnie zakupiłam sobie spodenki na allegro bo zostałam z 1 ciążówkami a w nic innego się już nie mieszczę =/

no wiec nadrabiam.. ale pewnie znowu połoe ominę...
Agniesia przede wszystkim trzymam mocno kciuki i wierzę w to że organizm Twojej córci będzie walczył z chorobą tak jak wy obie, jestem pewna że jako rodzice zrobicie wszystko żeby wszelkie możliwe niedogodności, zmiany lub następstwa tych okropności były jak najmniejsze, Organizm małego dziecka potrafi cuda, znam dziewczynkę która już umierała na raka mózgu, wylew i inne a teraz ma 6 lat i jest przewspaniała, po chorobie został leciutki niedowład.. a wierz mi to co się z nią działo śmiało mogę porównać do przypadku Twojej córci. Głowa do góry:*
Olluchna, hih ciekawa własnie byłam ile z tych pierwszych wczesnie potwierdzonych płci się zgodzi pozniej.. juz chyba 3 dziewczynom się zmieniło:) aaaaa i Wszystkiego Najlepszego:)
Dagne też słyszłam o tych mięsniach kegla i przyznam że przy Kamilu trochę je ćwiczyłam, teraz jeszcze nei bardzo.. ale czy to daje jakiś skutek chol.erka wie.
Zabcia ale mi smaka narobiłas na torat, a obiecalam sobie od jutra troche się powstrzymywać ze słodkosciami;p;p;p co do spodni ja kupiłam białe i jeansy myslalam ze beda na koncowke lata a poki co sa duzo za duze, no ale zamawialam przez neta...
Ankubator witaj !!
Salsik z pewnoscią im nie zaszkodzi rennie, z tego co pisze na ulotce w ciąży mozna brac, no ale wiadomo bez przegięć:)

asko to Ty tak jak ja nie wierzysz ze bedziemy miec dziewczynke:):):)
ja chyba ze 100 razy sie pytalam gina i powiedzal ze nic nie widzi!!!!
i faktycznie,ale ja sobie mowie ze jak wyrosnie.... a on sie smial:):):)

a na zdjeciu Twoim nie widze siusiaka:)

Witam wieczornie :)
Duszno, parno, a okno otwarte na oścież... ;/
Aśko - gratuluję potwierdzenia płci :)
Nastazja - nie denerwuj się, wiem - łatwo mówić... ważne, że Twój lekarz dba o Was, słuchaj się go i wypoczywaj, a jeśli będzie to konieczne, to nie kombinuj, tylko szpital :) wszystko będzie dobrze :)
Żabcia - ja nie mam ani jednych spodni ciężarówkowych ;/ na razie chodzę w legginsach, jak mamy gdzieś wyjść, a po domu luźne spodenki. Na pewno na październik muszę zakupić jakieś dżinsy, bo na uczelni trzeba się pokazać ;p

haha Izi ja wiem że to głupie, bo najwazniejsze dla mnie jest że zniknely torbiele z głowki i że Karolka rosnie ślicznie, ale hm.. moja tesciowa ma 5 synow i dopiero 6 była córka.. wiec do tego moj maz jeszcze ciagle mnie tekstem dobija ze to chyba niemozliwe z tymi genami;p. No ale mysle ze to zdjecie juz chyba nie kłamie.. a poza tym 2 lekarzy by się myliło??
A tak apropos, czytałam twoj post o obiadku powiedz mi ty gotujesz dla Patryczka osobno??? Moj Kamil młuci wszystko co my, z przyprawami czy tez bez. A jego ulubionym :"daniem" jest ostatnio ketchup, do wszystkiego, ale w ddtvn pani wypowiadała się że jak jest dobry (nie jakis tesco) to jest zdrowy i nie nalezy go unikac w diecie dziecka:).
Nastazja, grzecznie proszę;) nei zamartwiaj się dziewczyno, wiem łatwo mowic, ale sama wiesz że Twoj spokoj to i spokj dzidzi i będzie ok:)

Dziewczyny w wątku " Robimy zakupy dla dzidzusia" str 1
Do torby do szpitala dodałam trzy ostanie punkty bo te rzeczy były bardzo przydatne kiedy byłam po porodzie i musiałam radzić sobie przy synku. Przypomniałam sobie o
1 Sól fizjologiczna + gaziki do przemywania oczek
2.Oliwka+chusteczki nawilżane do"mycia"dzidzusia
3. krem na odparzenia
Nie wiem jak u Was w szpitalach ale mi się to przydało i dodałam do listy wrazie czegoś

reklama
majeczko krem i chusteczki obowiązkowo, resztę da się przeżyć, ale oczywiscie warto miec:) u mnie dzidzię kąpią na niemowlaczkach wiec oliwka byłaby zbędna.

Do góry