reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Dziewczyny ratujcie mam doła na maksa.Znowu mój wraca do normy, czyli do zatruwania mi życia.Najpierw na mnie nabuczał,że nie pracuję i nie mamy kasy, potem stwierdził ,że nie chce mu się ze mną gadac na temat wizyty, no bo on się zainteresuje jak dziecko się urodzi.A jak go zapytałam czy che poczuć jak mała kopie to mi powiedział że nie chce bo po co.

agapa fajno masz z tymi ubrankami, my musimy wszystko pokupować a jeszcze szczerze mówiąc nic nie mamy bo finanse nas ograniczały...całe zakupowe szaleństwo przed nami oczywiście w granicach rozsądku:-)
zazdroszczę Wam dziewczyny, że już tyle macie dla swoich bobasów:)

Ja tak naprawdę nie muszę nic kupować bo mam tego sporo, ale te ciuszki są dobrych firm bo dziewczyna kupuje je za granicą i są niezniszczone.

Dziewczyny ratujcie mam doła na maksa.Znowu mój wraca do normy, czyli do zatruwania mi życia.Najpierw na mnie nabuczał,że nie pracuję i nie mamy kasy, potem stwierdził ,że nie chce mu się ze mną gadac na temat wizyty, no bo on się zainteresuje jak dziecko się urodzi.A jak go zapytałam czy che poczuć jak mała kopie to mi powiedział że nie chce bo po co.
Agunia ja to mam czasem ochotę tych wszystkich naszych panów ustawić pod murem i rozstrzelać!! :wściekła/y: dziw bierze skąd się tacy biorą, skąd ich głupie pomysły i ich teksty ??
3maj się dzielnie i pisz tutaj, mi to pomaga jak nie mam się komu wyżalić. wszystkie ciężaróweczki Cię zrozumieją!!

Dagne, ty wyraziłas swoją opinię, ja swoją nasze wzajemne prawo.

Sergi no to mi też ulżyło, ale prosze uważac na siebie kochana!!

Ja dziś miałam dzień na pełnych obrotach, rano lekarz z młodym( wszystko już ok ale jeszcze 3 dni ma brac antybiotyk, bo by było za krotko) no i u mnie tez ok. Potem drzemka hihi obiadek no i mama wziela Kamila na mega długi spacer a ja pomyłam okna w całym mieszkaniu, posprzatalam zrobiłam pranie, a potem poszłam na zumbę trochę się jeszcze zmęczyć.. moze dziś lepiej dzięki temu będę spała. Jutro o 16 mam wizytę a w czwartek upragniony fryzjer:) Musze wykorzystać ze mogę zostawić Kamisia z mamą bo za tydzien jedzie do Niemiec na ponad miesiac wiec juz tak nei pofolguję;p;p.

A co do siary.. to u mnie na szczescie jeszcze brak i oby do konca ciazy ;p;p przy Kamilu leciałą mi tylko chyba 1-2 tyg. wczesniej i to mało. Chociaz to czy teraz ona jest czy nie wcale nie przesądza o przyszłym karmieniu i pokarmie:)
Ja może Was zaskoczę ale.... nie bardzo chcę karmić malutką. Mam masakryczne wspomnienia z tego okresu z młodym, pierwszy raz w życiu miałam takie załamanie, psycha mi siadła i przyznam że ciązko będzie misięprzełamać, no chyba że teraz moj organizm bedzie reagował inaczej i mała tez inaczej jadła. Nie czuję się gorszą matka z tego powodu że karmiłam tylko miesiąc, i to mimo wszystko nie odstawiłam małego tak sobie ot, tylko dlatego że dostał takiej skazy że inaczej nei szło to raz a dwa tak miałam zmasakrowane sutki że zadne masci nei dawały rady a do tego mimo natłoku pokarmu stres zrobił swoje.. Ale tym razem jeśli tylko bedę widziała że jest podobnie od razu przejdę na modyfikowane.

Ostatnia edycja:
Położyłam się spać koło 16-tej przespałam godzinkę i wstałam przeczytałam posty na BB i wysiadł mi internet nie miałam go 3 godziny tak mi się dłużyło że poszłam do sklepu kupiłam ogórki kiszone i nagotowałam sobie mega kwaśnej zupki. Wracając ze sklepu wstąpiłam po listy i dostałam 2 jakieś z urzędu i teraz ślęczałam nad ich tłumaczeniem i z tego co mi się udało wyczytać to że mam chyba nadpłacony podatek i zwrot 171,40 F taka kaska by się przydała mi akurat w tym momencie więc jeszcze dla pewności wysłałam bratu na maila papiery niech mi przetłumaczy =)

A jeszcze się przed chwileczką dowiedziałam że znajomi z pracy będą rodzicami i że termin mają na 10 grudnia i się śmiałam że jeszcze razem na porodówce wylądujemy ale oni zjeżdżają do PL bo mają dość Anglii i służby zdrowia =) A druga znowu koleżanka w PL też ma termin na 10 grudnia i będzie mieć córusie =)

Ale mnie dzisiaj suszy piję i piję i nic to nie daję =/

Sergi cieszę się że już Ci lepiej, a co do Twojej wizyty to było do przewidzenia że dostaniesz cudowny lek paracetamol.

calkowity brak przeplywu krwi w wewnatrzczaszkowym odcinku tetenicy szyjnej wewnetrznej lewej(skrzeplina)
nie widac rowniez przeplywu krwi w tetnicy srodkowej lewej
tetnica przednia lewa mozgu zaopatrywana jest w krew przez waska tetnice laczaca przednia
w lewej polkuli mozgu widoczny rozlegly obszar zmian poudarowych dlug.10 cm szer 4 cm,wyskosc 6,5 cm
widoczne objawy przewleklego,trwalego uszkodzenia bariery krew-mozg
6 mm ognisko niedokrwienne przy sklepieniu komory bocznej prawej

Freyia ale numer...moje dziewczynki już od ponad godziny się nie ruszały,a teraz jak włączyłam tą muzyczkę relaksacyjną to buszują obydwie,aż mi brzuch podskakuje hehehe fajne to.

reklama
calkowity brak przeplywu krwi w wewnatrzczaszkowym odcinku tetenicy szyjnej wewnetrznej lewej(skrzeplina)
nie widac rowniez przeplywu krwi w tetnicy srodkowej lewej
tetnica przednia lewa mozgu zaopatrywana jest w krew przez waska tetnice laczaca przednia
w lewej polkuli mozgu widoczny rozlegly obszar zmian poudarowych dlug.10 cm szer 4 cm,wyskosc 6,5 cm
widoczne objawy przewleklego,trwalego uszkodzenia bariery krew-mozg
6 mm ognisko niedokrwienne przy sklepieniu komory bocznej prawej

kochana i co powiedzieli lekarze??
co zamierzaja robic??
a Ty jak sie czujesz??

Do góry