reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Super,ze niektore z Was moga pospac ile chca:) u mnie 7,8 budzi sie synek i odrazu budzi tez mnie:D U nas dzis straszna duchota... Kreci mi sie w glowie jak posiedze na sloncu... Serg i salsik ja tez potrafie odpowiedziec w mig;) nie raz komus w piety pojdzie... Co do ciuszkow moj synek urodzil sie w listopadzie wazyl 3730 g i 58 cm z ciuszkow 56 wcale nie skorzystalismy.

reklama
no tak mam łożysko na przedniej stronie macicy i to dlatego odczuwam mniej intensywnie ruchy?
Wszyscy mi mówią, że zrobiłam się w ciąży miękką kluchą wcześniej byłam twarda teraz panikuję o byle bzdurę potrafię się rozryczeć jak M idzie do pracy i mnie zostawia...Hormony rządzą:zawstydzona/y:

Miękką kluchą? Martwimy się o swoje maleństwa bardziej niż kto inny. Nawet faceci to inaczej przeżywają. Ich nic nie boli, nie czują ruchów, nie mają dolegliwości. A my o wszystko się martwimy i dodatkowo te hormony które nam samym też nieraz przeszkadzają

Hej dziewczyny =)

Ja sobie dzisiaj pospałam do 11-tej wstałam zjadłam płatki z mlekiem i tak siedzę bo mi się ruszać jeszcze nie chce, ale za troszkę muszę się zebrać i po 14-tej wyjść po mojego M bo będzie z pracy wracał a ja i tak chce iść na ciucholand który jest obok parkingu gdzie stawiamy auto =)

salsik, serg świetne odpowiedzi =)

Miłego dnia =)

agapa masz rację..
chociaż na mojego M nie mogę narzekać zrobił się strasznie opiekuńczy, nawet jak muszę coś załatwić to jest przy mnie jak cień nie opuszcza mnie na chwilę, pomaga mi jak może ale nie da się ukryć, że jemu wystarcza opinia lekarza, że wszystko jest w porządku a ja mimo tego przejmuję się nawet najmniejszym bólem w okolicy brzucha bo zaraz sobie myślę, że to coś z małym...
Tak czy inaczej uważam, że wsparcie drugiej osoby w tym szczególnym okresie jest bezcenne...

co do odpowiedzi to ostatnio miałam taką sytuację że rozmawiałam z jedną babka a ona cały czas wpatrywała sie w mój brzuch i nagle pyta "a pani jest w ciąży?", zapytała jakos tak głupio że jej powiedziałam "nie, połknełam pestkę z arbuza i teraz mi w brzuchu rośnie"

Mam pytanko do dziewczyn, które juz maja małe brzdące:p Czy różnego rodzaju leżączki, bujaczki zdały u Was egzamin? i czy wogle sie przydały?

co do płci dziecka i głupich tekstów, to mama jednej takiej znajomej ma głupi zwyczaj mówienia, że skoro komuś sie ma urodzic dziewczynka - "to dobrze im tak!!!" z mega złośliwością w głosie, że niby tym potencjalnym rodzicom dobrze, że sie urodzi dziewczynka, bo niby bedą miec problemy z upilnowaniem jej itd...glupie to ma maxa...dziwne ludzie miewają zwyczaje :baffled:

a my dzisiaj byliśmy na super wycieczce w pokazowych ogrodach jednego z gospodarstw w naszej okolicy...naprawde pieknie i zdarzyliśmy przed mega burza do domu... jak ktos jest z okolicy to polecam na weekendową wycieczkę...jest co oglądać
www.kapias.pl - Gospodarstwo szkółkarskie - drzewa i krzewy ozdobne - Ogrody do zwiedzania

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, wkleję tu i na zakupowym - fajna stronka, polecam:-)
PromoBaby.pl
Mam pytanko do dziewczyn, które juz maja małe brzdące:p Czy różnego rodzaju leżączki, bujaczki zdały u Was egzamin? i czy wogle sie przydały?
Ja miałam leżaczek i u nas zdał egzamin..
co do płci dziecka i głupich tekstów, to mama jednej takiej znajomej ma głupi zwyczaj mówienia, że skoro komuś sie ma urodzic dziewczynka - "to dobrze im tak!!!:crazy:", że niby tym potencjalnym rodzicom...dziwne ludzie miewają zwyczaje:baffled:
Co za tekst, jeszcze się nie spotkałam:szok:..kurcze, to jak u nas druga dziewczynka ma być, to?...dobre..dobrze, że mój jest zachwycony, ze będzie miał drugą córcię:-)

Do góry