reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

hej!
salsik, haha dobra odpowiedz na głupie pytanie:D brawo!!
Rojku, ja dla Kamila prałam w styczniu a urodził się początkiem maja, wszystko było ładnie pochowane i przykryte w szufladach i jakoś nie widziałam że coś mu się dział z tego powodu, teraz tez jak tylko dostanę od kuzynki ciuszki to popiorę, chocby ze względu na pogodę i miejsce do suszenia.. w domu potem będzie gorzej. Zresztą mały urodził się 2 tyg. przed terminem więc nei zostawię tego na grudzien, a poza tym wtedy są swięta i kupę innej roboty.
Nastazja ja też zaraz chętnie zamówię probki, co prawda z johnsona mam szampon dla małego, ale z doświadczenia powiem Ci że nei nastawiaj się na 100% na używanie nivei, wiadomo dzidzia może różnie zareagować, ja miałam kosmetyki bądź próbki chyba z 5 różnych firm, zanim przypadkiem jak byliśmy u cioci w Niemczech (zapomniałąm kosmetyków) musiałam kupic, wybrałam bubchen'a żel do kapieli i tak od tej pory stał się naszym ulubionym, podobnie jak płyn do kąpieli. Kamil był uczulony na Hipp kosmetyki, nivei tez za bardzo jakos mu nei podchodzą, szczegolnie na odparzenia. Tak więc u nas wygrał płyn i żel rumiankowy bubchen, krem do pupy to albo sudocream albo masc pośladkowa z apteki na receptę, a do włosków albo używam żelu wspomnianego albo szamponu johnson. A na początku kąpałam małego z mydełkiem bambino ioliwką zwykła, a potem oilatum, bardziej z wygody. Ale wiadomo wszystko kwestia gustu.. i to nei naszego ale naszych bobasków:):D
Kota mnie coś gardło chyba łapie.. może w takim razie Kamilka tez... , ale ogolnie super:)

Dziś przespaliśmy noc z małymi przerwami po tym jak małemu dałam czopek, bo miał znowu goraczke, teraz zresztą też, o wszystko płacze, marudzi, senny jest, obija się o wszytsko, ale poza gorączką nie widać co się z nim dzieje.. więc dalej obserwacja...:/Dobrze że chociaz ciut lepiej spał bidulek.
miłego dnia dziewczyny ja uciekam robic zupę jarzynową:)

reklama
haha salsik dobrze jej powiedziałaś:-)
Ja wróciłam z USG i wszystko dobrze. Niunia waży 406g:-) Dostałam czkawki podczas pomiarów:-p Buzinke miała taka do schrupania już-ehh.
Kamilka urodziła sie drobniutka bo ważyła 2900kg i miała 48cm wiec topiła sie w body 56cm:-) i Zuzia chyba też taka będzie:-p
Teraz wcinam 2 śniadanko bo już głodna jestem strasznie i musze jakoś dotrwać do końca pracki. Pogoda jeszcze ładna chociaż zapowiadają te straszne burze. W nocy jak obudziłam się na siusiu to miałam migrenę - mam razem z efektem ocznym, ale rano już z oczami ok tylko głowa pobolewała. Wczoraj na tym upale troche spuchłam = palce u rąk i stopy.

Salsik, no rewelacyjnie jej odpowiedziałaś :-D Serg, Ty też wmyśliłaś super odpowiedź hehe, rozwalają mnie takie dziwnie zatroskane osobniki.

widzę, że humory od rana dopisują :-)
ja siedzę w pracy, jak na szpilkach, tak mi się chce jechać na jakiś urlopik, no ale niestety, apetyt dopisuje i senność mnie straszna ostatnio dopada, mimo, iż całkiem nieźle spałam dziś w nocy. zaczyna mi to przypominać ciągłe spanie z pierwszego trymestru hehe.

Hej mamusie :)
Coś jestem ospała od rana, śpię z przerwami itd. Może to ta pogoda? Cieszę się słońcem, ale jest masakrycznie duszno. Czy to możliwe, że i małej się udziela? bo mało się od wczoraj rusza...
Całe szczęście ja nie spotkałam jeszcze takich ludzi, jak opisały dziewczyny - Salsik i Sergie - każdy mi gratulował, zresztą zaszłam w ciążę 7 miesięcy po ślubie. Niektórzy już wiedzą, że dziewczynka i też się cieszą :) zwłaszcza mama i teściowa :) od strony mojego męża to będzie 1 wnuczka i prawnuczka :) od mojej 3 prawnuczka, ale 1 wnuczka :)

Cześć dziewczyny:)
dochodzę do wniosku, że Polską pogodę można porównać do kobiety- zmienna jest:)
wczoraj upał dzisiaj jakoś niemrawo wszystko ok gdyby nie to, że każdą zmianę odczuwa mój organizm;/
Salsik, Serg muszę Wam powiedzieć, że ludzka głupota nie zna granic ale jesteście mistrzyniami ciętej riposty:p:p:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Do góry