reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

żabcia..nowe ciuszki tym bardziej powinno sie wyprać, poniewaz nie raz sa one nasączone preparatami zapobiegającymi gnieceniu się, resztkami niespranego barwnika itd, a poza tym są ubrudzone samym leżeniem na sklepowej półce i transportem...koniecznie trzeba je wyprać, bo moga uczulić bobasa..

reklama
Ja na pewno będę prać bo one w produkcji sa narażone na działanie różnej chemii...barwników i nie wiadomo czego jeszcze.
Ja z kolei nie wiem ile czego potrzeba dla takiego dzidziola i co do czego służy, dopiero zaczynam odróżniać pajacyki od śpiochów :-), nie wiem czym sie różni kaftanik od zwykłej bluzeczki, czarna magia :szok: i co jest praktyczniejsze. Na razie kupuję to co nam sie podoba potem sie okaże że czegos w ogóle nie kupiliśmy albo któregos typu ciuszka jest za dużo...

Właśnie ja też od początku mówiłam mojemu M że to trzeba będzie poprać a On na to po co jak nowe i już sama zgupiałam i dlatego zadałam pytanie. Dzięki za wszystkie odpowiedzi =)

venus kaftanik jest zapinany z przodu na guziczki a bluzeczka wciągana przez główkę =) Mnie się wydaje że kaftaniki są bardziej praktyczniejsze bo się rozpinają i lepiej ubrać Maleństwo ale to niech się wypowiedzą doświadczone Mamy =)

Ostatnia edycja:
Asienka a twoj M chce wyjechac na stale tylko na jakis okres czasu? Bo jak na rok czy dwa, to wiesz zrobicie sobie wakacje ze tak powiem :) Ja bym wolala rozstac sie z mama bratem na rok czy dwa i byc z P niz tutaj miec wszytskich a P gdzies daleko. Tym bardziej ze mamy dzieci i wolalabym zeby dzieci chowaly sie przy tacie od poczatku :)
Zabcia ja pralam wszytsko, po pierwsze takie cuszki piers sa przekladane na magazynach z miejsca na niejsce, dotykane i wgl, ptem w sklepie tez dotykane przez setki ludzi :)

Tofika na zakupowym napisalam fajna liste co mi sie bardzo przydalo :) No i ja polecam osobiscie kaftaniki a nie bluzeczki :)
zabcia niektore bluzeczki tez sa zapinane, ale moim zdaniem wygodniejsze sa kaftaniki :)

Violett na razie w grę wchodzi wyjazd na góra 3 miesiące żeby dorobić trochę, głównie chodzi o to żeby naszemu Michasiowi niczego nie zabrakło...Wszystko jeszcze stoi pod znakiem zapytania bo o konkretną prace zagranicą ciężko a nie ma sensu żeby wyjeżdżał i zarabiał tam tyle co tu czy kilka groszy więcej kosztem rozłąki...Jestem dobrej myśli a gdyby był to wyjazd na dłuższy czas to chyba jednak bym pojechała za nim!!:-D

reklama
Psia kostka,ale ciężki dzisiaj dzień nie można normalnie oddychać-duszno! Noc miałam znowu zarwaną,nie mogę sobie wygodnego miejsca i pozycji do spania znaleźć i do tego wrażenie jakby mnie ktoś cały czas czymś kuł po całym ciele-ale się umęczyłam tej nocy.Pobudka do pracy o 6,w pracy roboty huk i duszno,a potem był fryzjer i siedzenie blisko 4 godz.,myślałam,że mi kręgosłup pęknie,a nogi w tyłek wejdą. Ja nie wiem co to jeszcze będzie za 2-3 miesiące???
sergi: Gabryś to bardzo ładne imię,moja siostra jeżeli urodziłby się chłopiec to miała mu nadać właśnie takie imię,ale w drodze jest druga dziewczynka i będzie LENA.

Do góry