reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dziewczyny odnalazłam na stronie takie coś jak Grupy... tylko nie wiem co zrobić, żeby należeć do grupy Grudniowe Mamy 2011... ktoś musi mnie tam wpuścić czy jak? :zawstydzona/y:

A oprócz prośby o dodanie trzeba być jeszcze aktywnym użytkownikiem Grudniówkowego forum :tak: ;-) To ważne kryterium, bo wynika z poczucia zaufania do drugiej osoby, a nie da się poznać kogoś po kilku postach... Kwestia bezpieczeństwa danych i wynikającego z tego poczucia komfortu wśród Grupowiczek na wątku zamkniętym ;-) :tak:

Agapa brakuje słów... :-( Modlę się, żeby jeszcze raz dobrze przemyśleli swoją decyzję... :-(

Dziewczyny, przyszedł nam z G. do głowy pomysł... ;-) Co myślicie o imieniu dla synka - Gabriel?

reklama
Imię Gabriel jest bardzo piękne tylko jest w nim jedna rzecz, która sprawia, że akurat ja nie zdecydowałabym się na takie, a mianowicie... Gabryś. Jakoś tak brzmi dla mnie bardzo niemęsko to zdrobnienie i całkowicie psuje dostojeństwo tego imienia. Aczkolwiek nie da się ukryć, że samo imię Gabriel bardzo ładnie brzmi nawet jak je się sobie na głos wymawia. :)

Gabryś jest super. Kojarzy mi się z takim słodkim herubinkiem :) Gorzej jednak jeśli wyrośnie z niego męski twardziel. Wtedy Gabriel może okazać się zbyt miękkie... ;)

Kota, ja też gdzieś czytałam że do 140 jest chyba ok. Ja tez miałam obciążenie 75 - na czczo miałam 64 a po 2 godzinach 67 mg/dl także lekarz nie miał się do czego przyczepić.
Ale już wolę tego badania nie wspominać..

U mnie tez mało komu podoba sie imię Adam. Chyba tylko nam i rodzicom. Jedna ciotka stwierdziła, że to takie jakieś stare te imię, druga, że mam dać na imię Wacuś, bo ona kiedyś uczyła w szkole takiego pięknego Wacusia, trzecia kręci nosem, bo narzeczony jej córki który ja zostawił to był Adam i chyba mają jakiś uraz. Ale ja się z tego śmieję.. Jak sobie zrobią dziecko i urodzą to niech sobie nazywają jak chcą. Potrafię jeszcz zrozumieć jak toś już przesadnie wymyśla imiona, które nie wiadomo jak wymówić, jak napisać albo pierwsze słysze... Ale Emilka, Kuba, Adam, Tymek.. Przecież to normalne imiona i nie wiem o co tu się burzyć.

Czekam na mamę, ma mi kupić michałki.. CHyba oszaleję, tak je uwielbiam!!! Mniammm..

Sergi, Gabriel to piękne imię :) Ty wiesz, że zupełnie zapomniałam o jego istnieniu? mnie się bardzo podoba :) a do małego niunia można wołać ślicznie - Gabriel :) a do mężczyzny - Gabriel :) osobiście znam jednego, bardzo dobry chłopak (chłopak, bo ma dopiero skończone 18, ale na prawdę- jak na swój wiek, nad wyrost dojrzały) :)

Sergi Gabryś śliczne imię =)

A ja właśnie kończę gotować obiadek bo jednak stwierdziłam że nie będę marnować dnia na drzemkę i ogarnę dom =) Tylko qrcze niepotrzebnie podnosiłam pełny gar z wodą bo aż mnie jakiś ból chwilowy przy pępku złapał =/

Agapa jak bedzie Cię dzis bolalo to jedz i sprawdz, bedziesz spokojniejsza. A nerka rzeczywiscie bardzo czesto Cię boli. A na dozynki pujdzie tatus z dziewczynkami najwyzej ::)
Cd imion to fakt, wina ludzi. Moja kotka wabi sie Lusia, a swietej pamieci kroliczek ktorego mialam 9 lat Kundzio. Ale moja mama swoja kotke nazwala Zuzia.

Zabcia przykro mi ze z mieszkaniem nie wyszlo, ale mam nadzieje ze znajdziecie cos przed wyjazdem do PL
Asko ospa zaraza jeszcze przed pojawieniem sie wysypki, jak sa juz krosteczki to sie nie zaraza wiec nie sadze zeby Twój maly mial ospe.

Dzisiaj juz pewnie nie zajre,bo Mariczka biedna sie meczy, wogole nie chce jesc, placze az bylam z nia u lekarza sprawdzic czy wszystko ok, cale szczescie tak wiec to wina zabek a raczej dziaselek. Ale biedna sie tammeczy :( Zele niepomagaja wiec musze byc dla niej na 1000% zeby nie marudzila

Witam ponownie kobietki:)
u mnie taka gara, że szał =) byłam z M na mieście trochę polatałam i jestem wykończona, myślałam że się roztopie...
M chce mi uciec za granicę do pracy...wiem, że to konieczne a z drugiej strony strasznie mi smutno z tego powodu...

reklama
anineczka śliczne zdjęcie Twojego Maleństwa wkleiłaś na relacjach =)

sergi uważam tylko myślałam że ten garnek jest lżejszy, ale z drugiej strony mogła bym coś jeszcze podnieść to byś mnie odwiedziła to nic że bym wtedy oberwała ( hehe żartuję) a tak serio to cieszę się że K nie było w domu bo bym zje*ke dostała że by mi się odechciało pewnie wszystkiego =/

Dobija mnie ta pogoda dzisiejsza leje i leje i nie zanosi się na rozpogodzenie.

Do góry