reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Cieszę się, że nie nastawiałam się na którąś z płci. Od początku byłam zadowolona i szczęśliwa, że z dzidziusiem było wszystko w porządku po każdym usg... Uważam, że każde dziecko to cud i powinnyśmy się nim cieszyć. Nie każdemu dane jest nosić pod sercem maleństwo... Kiedy okazało się, że będzie mała niunia, nie oswajaliśmy się, bo nie było do czego :) po prostu zaczęliśmy mówić do brzuszka po imieniu i dalej tak robimy :) ja szczerze wierzę, że Ktoś tam na górze już od początku miał dla nas plan. Teraz najważniejsza jest dla mnie Kalinka i jej zdrowie, żeby do końca dobrze rozwijała się w brzuszku mamy. A tatuś? już szaleje na jej punkcie :) rozmawia z Nią, tuli się wieczorami do brzuszka... Mogę to odpowiedzialnie stwierdzić, że jest najcudowniejszym mężem na świecie :) także mamusie wg mnie każda z nas powinna się weselić, ciąża to nie czas na smutki. Rośnie w nas życie :) czy to chłopczyk, czy dziewczynka - liczy na nas i już teraz wie, że kochamy ją/jego bezwarunkowo :)
Mam nadzieję, że nie uraziłam czyichś uczuć, nie miałam zamiaru.
Na koniec dodam: dobranoc i do usłyszenia jutro :)

reklama
Poczytałam sobie Was troszkę, bo mnie na wspomnienia wzięło :) W grudniu 2010 urodziłam Franka - mam wrażenie, że to było wczoraj, a on już raczkuje z oszałamiającą prędkością, wspina się na wszystko, co się da, mówi "mama" :D a niedawno opanował nowe zabawki - zakładanie kółek na piramidkę i wrzucanie klocków do otworów :) A jeszcze wczoraj był taki malutki, tylko jadł i spał i nie umiał się nawet na bok przekręcić...:)

Grudzień to najlepszy miesiąc na poród! Brzuch w lecie jeszcze niewielki, więc da się przeżyć upały, dzieciątko śpi na zimowych spacerach, a jak chce oglądać świat, to jest już wiosna i można przejść na spacerówkę. Jak zaczyna jeść obiadki, to pojawiają się młode warzywa. Jednym słowem - same plusy :)

Mocno trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązania! Ja będę się starała zostać jeszcze raz mamą grudniową, ale w 2012 roku. A to już niedługo. Nie mogę się doczekać :)

agapa ja jem suszoną, jeśli chodzi o herbatki to tej żurawiny to mam może byc niewiele
w aptekach albo zielarskich mozna kupic tez sok z zurawiny taki 100%, ale jest drogawy...
sa tez tabletki z wyciagiem z zurawiny, ktore mozna profilaktycznie nawet stosowac np. ja mam femisept uro

venus gratuluję zdrowego księcia =)

majeczka masz super przystojniaka w domu o prześlicznych niebieskich oczkach =)

agapa ja kupuję sobie jogurty pitne o smaku żurawinowym =)

No więc sprawa z mieszkankiem wygląda tak są 2 pokoje i salon mieszkanie jest w stanie dobrym nie ma grzyba a to najważniejsze przecież. Pokoje są na tyle duże że spokojnie wszystko mi się w nich pomieści w jednym nasze łóżko i łóżeczko komoda na ciuszki i szafa a w drugim reszta rzeczy wózek itd. W łazience co mnie cieszy jest wanna =) I najprawdopodobniej od przyszłego miesiąca będziemy już mieszkać na nowym mieszkanku tylko jest mały minus nie ma internetu trzeba będzie poczekać na założenie no i do wejścia do domku mam 12 schodków ale nie są wysokie także nie będzie problemu. Do koła mieszkają w większości Polacy z małymi dziećmi =) Jest jeden wspólny ogród ławeczki i miejsce do zabawy dla dzieci =)

Uciekam spać dobranoc =)

Dziewczyny nie wiem czy to było gdzieś pisane ale podobno na nerki pomaga żurawina, tylko jaka? Herbatka żurawinowa czy taka suszona do jedzenia?

wszystko co z nia zwiazane:):):)

a My dzis z M bylismy w ikei...i zrobilismy mega zakupy:):))
kupilismy komode dla dzidzi miedzy innym wlasnie M ja skreca w garazu:):)zeby sie przewietrzyla:p

a ja sprzatam bo bede przestawiac i musze powyrzucac niepotrzebne rzeczy;/

zapraszam na gielde grudniowkiii!!!!!!

dobrej nmockii!!!!!

reklama
Witam ...

A ja znowu noc do bani spać nie mogę jakoś poszłam spać o 1 obudziłam się o 3.30 i tak siedzę bo jakoś nawet uleżeć nie mogę =/ Pierwsze co jak się przebudziłam powędrowałam do kuchni robić sobie kanapki, qrcze włączyło mi się jakieś nocne jedzenie co mnie przeraża bo jak zacznę jeść po nocach to ile ja przytyję jak na razie jest 6 kg na plus =/

Ja już się zaczynałam martwić że moje dziecko nie kopie że coś jest nie tak, ale na szczęście wczoraj wieczorem się znowu rozbrykało nie kopie bardzo mocno (może to jak dziewczyny pisały przez moje łożysko plus do tego warstwa tłuszczyku =P ) ale dobrze że daje o sobie znać =)
Jedyną rzeczą która mnie jeszcze martwi że łapią mnie jakieś częste bóle brzucha ale to takie że nieraz nie mogę się ruszyć =/ Mój mi już powiedział że jeszcze raz mnie taki ból złapie i nie mam nic do gadania jedziemy na pogotowie żeby sprawdzili co się dzieje.

Wczoraj na wieczór już robiłam plany co i jak będzie stało w nowym mieszkaniu heh a mój M odr azu stwierdził że chce malować bo chociaż że jest świeżo po malowaniu to On nie chce takich kolorów mdłych kość słoniowa że walnął by jakiś kolorek na ścianie by było przytulniej =)

Dobra uciekam spróbuję się położyć nie sądzę żebym usnęła ale chociaż poleżę sobie z godzinkę dwie =)

Miłego dnia =)

Do góry