reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Witam

Tatosmoka gratuluję małego smoczka.:-)

nikuss ja właśnie wczoraj robiłam sobie porządki w szafie i mam same ciążowe spodnie poukładane + dresy ,no i koszulki ciążowe+ takie które są sprzed ciąży,a są na tyle długie,że zakrywają brzuch.
co prawda teraz wciągnęłam na tyłek moje nie ciążowe lniane spodnie,ale guzik musi byc odpięty :baffled:
Nie ciążowe poszły na górną półkę i będą czekały na to aż kiedyś się w nie zmieszczę :-D

żabciu nie wiem czy przeziębienie ma się jakoś do aktywności dzidziusia.Nigdy o tym nie pomyślałam,może dlatego,że moje dzieciątko słabo na ogół czuję przez to łożysko :baffled:

U mnie lekarze zazwyczaj liczą ten dzień w którym faktycznie się znajduję,nie zaokrąglają do pełnego tygodnia.Jak wizytę miałam w 19t5d to tak też mówili,ba wręcz nie mówili 20 tydzień tylko dalej 19 sty :confused::baffled:

Dobra,lecę coś porobic.Obiadek już zjedzony,kołderka maleństwa się pierze bo wcześniej użytkował ją mój młodszy syn,ale stwierdził,że już jest duży i może ją oddac na rzecz dzidziusia :-):-)

reklama
Od rana mnie nie bylo a tu tyle czytania:-)
Żabcia- ja poszlam spac o 9.00 rano i wstalam o 14.00:szok::-p
TataSmok - Gratuluje syneczka ,widze ze imie wybrane takie samo jak u mnie:-)Moj M wybrał a ja tylko przytaknelam...:tak:
Nikuss- kochana ja juz wymienilam odziez na ciążówke w 3 miesiacu....bioderka mi urosły i tylek nie dalo rady:-)
Odebralam wyniki mocz i morf.
nie za ciekawie bakterie jak byly tak sa mniej ale sa, krysztalki mi sie pojawily w moczu :no:nie wiem co jest...no i hemoglobiny za mało..tam jeszcze troszke minusów ale nie duzo...zobaczymy co mi powiem Gin za tydzien...

Witam Brzuchatki!!!

Czytam Was dzisiaj od 4.30 bo tak jak większość z Was nie mogę ostatnio spać!!! Ale czuję się dzisiaj masakrycznie, jakaś zmęczona jestem, usiłowałam zdrzemnąć się po obiedzie ale nic z tego nie wyszło. Jutro zabieram się za pranie ubranek, które mam po Alicji, i zrobienia listy, czego brakuje dla Małej.
Dziewczyny, rzućcie jakimś fajnym pomysłem na jutrzejszy obiad, bo trochę zaniedbałam ostatnio mojego M, po prostu mam lenia i gotuję " byle szybko". Paaaaa!

Nikus, ja już od 15 tyg nie mieszczę się w dżinsy sprzed ciąży, ubieram się w legginsy i tuniczki :) ciążowe rzeczy są stosunkowo drogie, a z łatwością takie tuniki odcinane pod piersiami także dla nie-ciężarnych pasują na nas i są tańsze, więc takie wybieram i kupuję :) ostatnio kupiłam 2 za 40zł :) a i jeszcze dalej modne są bombki, ja miałam chyba 3 takie koszulki przed ciążą i sprawdziły się teraz :) myślę pomału nad spodniami ciążowymi na zimną jesień, bo od października 3 rok się zacznie, a póki co chcę chodzić ile się da na uczelnię, w semestrze letnim wezmę indywidualny tok nauczania :)

Mimozami może coś na słodko? Ja dzisiaj mam ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i wanilią :-)
tataSMOK gratuluję Alanka :tak:
Żabcia trzymam kciuki za mieszkano, żeby okazało się tym, którego szukacie! Daj później znać, jak poszły oględziny :tak:
Nikuss ojj, tak... problemy z garderobą to nieciekawa sprawa... :dry: Ja mam jedne spodnie lniane, jedne dżinsy i jedne leginsy, w które się mieszczę. Kupiłam też krótkie spodenki ciążowe z H&M, bo w upały nie dawałam rady :no: Planuję jeszcze kupić dżinsy z pasem ciążowym, ale to dopiero, kiedy "wyrosnę" z obecnych. Dużo bluzek też poszło w odstawkę ze względu na brak miejsca w okolicach piersi :-p Ale część jeszcze pasuje, no i mam zestaw tunik i sukienek ;-)

Niby jestem tu cały czas, a nie mogę nadążyć za Waszymi postami! :)

Violett, dzięki za kciuki. Przydały się :)

Majeczka i Dziecko piątku, jesteście dzielne. Ja się ustwiłam na badanie 5 września. Mam miec ze sobą cytrynę i dużo czasu XD

Nikuss, ja właśnie dzisiaj kupiłam pierwsze spodnie ciążowe. Mogę jeszcze chodzić w starych (nosiłam biodrówki), ale dużo jeżdże samochodem. Musiałam rozpinać guzik przy dłuższych trasach no i zdarzyło mi się zapomnieć go zapiąć ;)))) Natomiast od drugiego m-ca zmieniłam staniki, bo tu przybyło mi sporo. Bluzki udało mi się kupować w "zwykłych" sklepach odcinane pod biustem, więc nie ma różnicy - do tego jedynie żakieciki lub bolerka - dopinające się mniej lub bardziej ;)

Inka, gratulacje i życzę wyczekiwanego prezentu :)

Mam też ciekawostkę przyniesioną od lekarza. Być może część z Was słyszała o tym, ale jestem pewna, że niektóre nie i może je to zaciekawić. Otóż gin zapytał mnie dzisiaj czy czuję kopnięcia dziecka. Odpowiedziałam, że mała miała jeden taki dzień, kiedy nie dawała mi spokoju, a tak to pokopuje sobie delikatnie od czasu do czasu. Mój gin uświadomił mnie, że należę do tej grupy mam, które odczuwają ruchy dziecka mniej niż inne. Przyczyną jest łożysko, które przypadkowo przykleja się do którejś ze ścianek macicy. No i moje właśnie przykleiło się do ścianki przedniej i izoluje trochę kopniaczki dziecka od skóry (choć czuć je "w środku"). Podobno nie ma nic złego w takim ułożeniu łożyska, choć to sprawia przy okazji, że trudniej zrobić ładną fotkę ;)

Nikus ja juz dawno nie mieszcze sie w zadne spodnie przed ciazowe no chyba ze dresy :) Wiec u mnie sa spodnie typowo ciazowe i leginsy :) Bluzki wlasciwie te same nosze wiec problemu nie ma :)

Mła, ja mam ideantycznie jeśli chodzi o ułożenie się łożyska, mój gin mnie o tym poinformował już kilka miesięcy temu i łożyskowy wątek był już wałkowany na forum :tak: ale wiadomo, w natłoku naszego pisanie wszystko może zginąć, więc warto od czasu do czasu wazniejsze info powtarzać :-)
pisałaś w watku wizytowym, że idziesz już na zwolnienie, że Twój gin to popiera, bo i tak już za długo pracujesz. jaką masz pracę? kurcze ja się tak dobrze czuję, że mam w planie chyba do 8,5 miesiąca chodzić do pracy. no ale zobaczymy jak się rozwienie sytuacja, jak mi jeszcze brzuszek urośnie.

Mła chyba już większośc z nas o tym słyszała,ba jest nas tutaj kilka,które mają łożyska na przedniej ścianie między innymi ja :tak: ;-)
I jestem tego świadoma,choc nie powiem...fajnie by było gdyby to łożysko poszło sobie gdzie indziej np. do tyłu i pozwoliło mi się bardziej cieszyc z ruchów dziecka.Co lepsze,w poprzednich ciążach tak nie miałam :baffled:

Żabciu ja też trzymam kciuki za domek :-)

mimozami ja też na byle szybko robię obiady :baffled:
Ba! mąż sam ostatnio przytachał ze sklepu już gotowe ryby w panierce,kotleciki w panierce itd.. :-D

reklama
Będzie chłopak. Niedawno wróciłam z wizyty. Jestem lekko zawiedziona, możecie mnie zbesztać, ale bardzo chciałam córeczkę (mój M. ma już 2 synów)... Muszę się troszkę przestawić. Najważniejsze, że maleństwo zdrowe:-)

agapa, kota o zdjeciach pomyślę;-);-);-)

Do góry