Hey babeczki i chłopy , melduję się po dłuuuuuugiej przerwie ale nie miałem czasu na nic. Dziś moja Pani była na Ułesgie i co ? no nie no już wiem co będziemy mieć hurrrrrra będziemy mieć SYNA !!!!!!!!!! będzie SMOCZEK hahahhaha ale się cieszę ... imię już wybrane będzie miał na imię ALAN ale co do chrzestnych to już gorsza sprawa bo nie mamy
reklama
agapa
Fanka BB :)
cześć dziewczynki
U mnie humorek POWOLUTKU ale powraca. Dziś też miałam w nocy przerwę ze spaniem od 3.00 ale nie wiem do której bo nie paliłam swiatła. W każdym bądź razie robiło się już widno. Rano jakoś nie miałam chęci do pracy, ale wybrałam się z Mają na spacerek do sklepu, a potem zaszłam do mojej babci na chwilkę. W domku obiadek, sałatka (którą teraz wcinam) i Maja zasnęła (zaraz pewnie wstanie), a ja na lapku.
tato smokagratuluję syna!!!
Napisz nam jak tam po tych eliminacjach, plissss
U mnie humorek POWOLUTKU ale powraca. Dziś też miałam w nocy przerwę ze spaniem od 3.00 ale nie wiem do której bo nie paliłam swiatła. W każdym bądź razie robiło się już widno. Rano jakoś nie miałam chęci do pracy, ale wybrałam się z Mają na spacerek do sklepu, a potem zaszłam do mojej babci na chwilkę. W domku obiadek, sałatka (którą teraz wcinam) i Maja zasnęła (zaraz pewnie wstanie), a ja na lapku.
Tygodnie się liczy te skończone, przynajmniej ja i mój gin tak zawsze liczyliśmy.no dokladnie mamcia napisala
ja jak bylam w pierwszej ciazy to tez tak myslalam ze jak jest 24 i 2 dni to jest 24;/
Nie chcę cię załamywać ale to dopiero początek...Hej dziewczyny =)
A ja nie mogę dzisiaj spać o chwilę coś mi dolegało katar, gardła i to taki że śliny przełknąć nie mogłam i do tego jeszcze skurcz w łydkę mnie złapał i nie mogłam uleżeć co chwilę wędrowałam po domu i teraz widać tego efekty bo w końcu włączyłam BB.
Mam dość takich nocy czuję się śpiąca i zmęczona i nie mam siły więc zaraz wrócę spowrotem do łóżka kontynuować moje kręcenie w nim na całej szerokości bo M zaraz wychodzi do pracy.
Miłego dnia grudnióweczki =)
A dajesz jej smectę? Dawaj jej 1/3 torebki 2x dziennie. Powinno pomóchej :*
Ja znowu tylko na chwilke, bo mam urwanie głowy. Mariczka sie rozchorowala. Wczoraj goraczka caly dzien, w nocy tez a dzis od rana wymiotowanie i rozwolnienie. Bylismy u lekarza. To jakis wirus. Wiec mam pelne rece roboty bo ciagle musze ja przebierac z pampersa i ubranka calego, jak spi to tez pilnuje zeby czasem przez sen nie zwymiotowala a jak nie spi to jest marudna strasznie.
Odezwe sie jak Mariczka wyzdrowieje.
Dziekuje za zaproszenie do grupy:*
MIłego dnia brzuchatki
A ty tu nie czaruj nas nazwiskiem tylko wstawiaj foty ze ślubu Napewno na nowe nazwisko, tak jak dziewczyny pisały.Kochane mam ważne pytanie!!!!
Zmieniłam nazwisko 6 sierpnia, dzisiaj idę do lekarza i pytanie:czy na L4 ma być moje panieńskie czy nowe nazwisko?? Dowód osobisty mam jeszcze z panieńskim nazwiskiem...
proszę pomóżcie!!!
No proszę kolejna dzielna mama, która nie dała się glukozieMelduję się po wypiciu glukozy i odsiedzeniu dwóch godzin
Wszystko dało się przezyć-dostałam nawet cytrynkiale musiałam sama kupić sobie glukoze Ale mała szalała po tym ulepku...
tato smokagratuluję syna!!!
Napisz nam jak tam po tych eliminacjach, plissss
Ostatnia edycja:
dzieckopiatku
Początkująca w BB
Ja też już po glukozie, da się przeżyć ten smak, z cytryną zwłaszcza, po prostu słodkie jest, i tyle. Mnie bardziej przeszkadzało to, że nie pozwolili mi pić przez te 2h, więc usychałam tam, a do tego byłam baaaardzo śpiąca, nawet nie zajrzałam do tych 2 magazynów, które wzięłam sobie "na przetrzymanie", tylko głowa mi się kiwała na fotelu w poczekalni, pielęgniarki mówiły, że to normalna reakcja.
Wyniki cukru i reszty badań jutro (trochę się boję o anemię, bo zajady mi co chwilę wracają no i toxo, bo jeszcze nie przechodziłam), jutro też idziemy (komercyjnie) na echo serca i 4d, zobaczymy, czy wszystko zdrowo pika, no i po kim Jasiek ma nos (oby po tatusiu, hihi)!
Wyniki cukru i reszty badań jutro (trochę się boję o anemię, bo zajady mi co chwilę wracają no i toxo, bo jeszcze nie przechodziłam), jutro też idziemy (komercyjnie) na echo serca i 4d, zobaczymy, czy wszystko zdrowo pika, no i po kim Jasiek ma nos (oby po tatusiu, hihi)!
kota-behemota
Q & H team
Venus, właśnie czekamy na ślubne fotki!! :-)
tataSMOK, gratuluję synka!!!
dzieckopiatku, dobrze się czyta, że kolejne grudniówki dzielnie znoszą łykanie glukozy
powodzenia na badaniu!
tataSMOK, gratuluję synka!!!
dzieckopiatku, dobrze się czyta, że kolejne grudniówki dzielnie znoszą łykanie glukozy
powodzenia na badaniu!
żabcia_tbg
Maciusowa Mama
Inka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Violett szybkiego powrotu do zdrówka życzę dla Mariczki i śle buziaczki dla Niej.
TataSMOK gratuluję Synka =)
A ja troszeczkę pospałam jak się położyłam po moim rannym wpisie to usnęłam ok 6 dospałam do 8 i pobudka na siusiu potem znowu usnęłam i o 9,30 dzwonił M z pytaniem jak się czuję, a potem jak usnęłam to dospałam do 13.30 Wstałam zjadłam płatki z mleczkiem po których mnie oblały mega poty =/ Dzisiaj nad ranem czułam takie dziwne ciągnięcie w okolicach pępka jakby mi ktoś brzuch chciał rozedrzeć =/
A mam pytanie do Was dziewczyny czy przez to że jestem przeziębiona Maleństwo może się mniej kopać ?? Tzn. czuję jak się od czasu do czasu przesunie poruszy smyrnie ale to nie są kopniaki takie jakie były wcześniej.
Zaraz muszę poskładać pranie i troszeczkę ogarnąć w domku póki mam troszkę siły, potem trzeba wziąć prysznic i odpoczywać =)
Dzisiaj jeszcze w planach oglądanie mieszkania, troszkę mi nie pasuję że to dzisiaj ale jak już M umówił to pójdziemy bo ja to planowałam dzisiaj w ogóle z domu nie wychodzić.
A co do chrztu to jak wcześniej pisałam w Wielkanoc się odbędzie, a co do chrzestnych to będzie mój Brat i żona kuzyna M o ile ta się zgodzi =)
Dziękuję wszystkim dziewczyną za porady na pewno skorzystam i na noc zrobię sobie jakiś specyfik żeby wyzdrowieć =)
Życzę miłego dnia grudniowe Mamusie i Tatusiu =)
Violett szybkiego powrotu do zdrówka życzę dla Mariczki i śle buziaczki dla Niej.
TataSMOK gratuluję Synka =)
A ja troszeczkę pospałam jak się położyłam po moim rannym wpisie to usnęłam ok 6 dospałam do 8 i pobudka na siusiu potem znowu usnęłam i o 9,30 dzwonił M z pytaniem jak się czuję, a potem jak usnęłam to dospałam do 13.30 Wstałam zjadłam płatki z mleczkiem po których mnie oblały mega poty =/ Dzisiaj nad ranem czułam takie dziwne ciągnięcie w okolicach pępka jakby mi ktoś brzuch chciał rozedrzeć =/
A mam pytanie do Was dziewczyny czy przez to że jestem przeziębiona Maleństwo może się mniej kopać ?? Tzn. czuję jak się od czasu do czasu przesunie poruszy smyrnie ale to nie są kopniaki takie jakie były wcześniej.
Zaraz muszę poskładać pranie i troszeczkę ogarnąć w domku póki mam troszkę siły, potem trzeba wziąć prysznic i odpoczywać =)
Dzisiaj jeszcze w planach oglądanie mieszkania, troszkę mi nie pasuję że to dzisiaj ale jak już M umówił to pójdziemy bo ja to planowałam dzisiaj w ogóle z domu nie wychodzić.
A co do chrztu to jak wcześniej pisałam w Wielkanoc się odbędzie, a co do chrzestnych to będzie mój Brat i żona kuzyna M o ile ta się zgodzi =)
Dziękuję wszystkim dziewczyną za porady na pewno skorzystam i na noc zrobię sobie jakiś specyfik żeby wyzdrowieć =)
Życzę miłego dnia grudniowe Mamusie i Tatusiu =)
dagne
Fanka BB :)
Rany, ja na glukozę mam iść w 26tyg, więc wybrałam 8 wrzesień, a standardowa wizyta 14 a powiedzcie mi ile się czeka na wyniki?
Tata Smok- gratuluję synka napisz jak Twoja małżonka znosi ciążę
Właśnie skończyłam piec placki z cukinii i powiem Wam, że odpadam... dość, że duszno od kuchenki, to jeszcze stać długo nie mogę ;/ a co będzie w 8 m-cu?...
Tata Smok- gratuluję synka napisz jak Twoja małżonka znosi ciążę
Właśnie skończyłam piec placki z cukinii i powiem Wam, że odpadam... dość, że duszno od kuchenki, to jeszcze stać długo nie mogę ;/ a co będzie w 8 m-cu?...
Mariczka spi wiec zabieram sie za czytanko, co naskrobalyscie przez ten dugi weekend. Ale juz widze ze mam niezla lekture
Asienka22, marta2212 - witaj
Asienka ja mam juz jedna córeczkę ma 9 miesiecy i teraz jestem w ciazy z synkiem. I tez mam tylko narzeczonego, i nie uwazam tego za cos dziwnego. Slub kiedys tam wezmiemy ale nie wiem kiedy I zuplenie nie przeszkadza mi to ze bedziemy mieli 2 dzieci i bez slubu
A cd skrótow to ja pisze P - jako Piotrek
Beacia cale szczescie ze Twojemu M nic sie nie stalo. I maszracej nie pozwalaj mu wsiadac juz na motor, tym bardziej ze w brzuszku nosisz jego dziecko.
Fakt prezent supr urodzic w sieta, ale ja bym tak nie chciala. Tym bardziej ze jest juz z nami Mariczka i nie chcialabym zeby swieta spedzala bez mamusi.
Cd tych kopniakow a porodu to ja urodzilam dzien przed wyznaczonym terminem. Ale niestety nie pamietam dokladnie kiedy poczulam pierwsze ruchy Mariki, wiec nie wiem jak to jest...
Mła cd chrztu to nie wiem kiedy bedziemy chrzcic malego, Marika nie jest ochrzczona do tej pory. I mysle ze ochrzcimy ja w grudniu na swita, ale chrzciny malego zrobimy poźniej ale kiedy nie mam pojecia. Moze w swieta wielkanocne. Zobaczymy ):
Dziewczynki nie narzekajcie, najgorzej czas sie dluzy kolo miesiaca przed porodem. Wtedy to katorga normalnie Wiec teraz sie cieszcie ze leci szybko
Phelania u mnie pod koniec ciazy z Marika (listopad) moj P musial zakadac mi skarpetki i zapinac kozaki bo sama nie dawalam rady
Mam nadzieje ze dzisiaj uda mi sie wstawic wreszcie pare ubranek na sprzedaz
Czarny kot - jak przeczytalam ze jeszcze tylko 3 miesiace to az mi ciarki przeszly, przeciesz to tak niewiele czasu. U mnie 4 miesiace le to i tak strasznie szybko minie
Nastazja a co sie dzieje w Twoim zyciu jak mozna zapytac?? Ale nie mniej jednak trzymam kciuki zeby sie uporzadowalo i bylo ok
Mamy chorujace kupcie sobie w aptece syropek na przeziebienie dla kobiet w ciazy Pij mleko z czosnkiem , herbatke z sokiem malinowym i przejdzie przeziebienie
Mla kciuki zacisniete
Beacia straszne to smutne ze Twoj M tak Cie traktuje Mam nadzieje ze po urodzeniu dzidzi sie zmieni cos.
Inka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Oby kazda nastepna byla jeszcze bardziej cudowniejsza od poprzedniej I moze Twoj ukochany podaruje Ci dzis pierscionek
tatasmok super gratuluje
Agapa tak tak dostalam zalecenia od lekarza
TataSmok a Twoja żonka nie chce dolączyć do nas?? Przepraszam za pytanko ale nie jestem od poczatku
Dagne ja pod koneic ciazy czulam sie lepiej niz na poczatku czy srodku
Asienka22, marta2212 - witaj
Asienka ja mam juz jedna córeczkę ma 9 miesiecy i teraz jestem w ciazy z synkiem. I tez mam tylko narzeczonego, i nie uwazam tego za cos dziwnego. Slub kiedys tam wezmiemy ale nie wiem kiedy I zuplenie nie przeszkadza mi to ze bedziemy mieli 2 dzieci i bez slubu
A cd skrótow to ja pisze P - jako Piotrek
Beacia cale szczescie ze Twojemu M nic sie nie stalo. I maszracej nie pozwalaj mu wsiadac juz na motor, tym bardziej ze w brzuszku nosisz jego dziecko.
Fakt prezent supr urodzic w sieta, ale ja bym tak nie chciala. Tym bardziej ze jest juz z nami Mariczka i nie chcialabym zeby swieta spedzala bez mamusi.
Cd tych kopniakow a porodu to ja urodzilam dzien przed wyznaczonym terminem. Ale niestety nie pamietam dokladnie kiedy poczulam pierwsze ruchy Mariki, wiec nie wiem jak to jest...
Mła cd chrztu to nie wiem kiedy bedziemy chrzcic malego, Marika nie jest ochrzczona do tej pory. I mysle ze ochrzcimy ja w grudniu na swita, ale chrzciny malego zrobimy poźniej ale kiedy nie mam pojecia. Moze w swieta wielkanocne. Zobaczymy ):
Dziewczynki nie narzekajcie, najgorzej czas sie dluzy kolo miesiaca przed porodem. Wtedy to katorga normalnie Wiec teraz sie cieszcie ze leci szybko
Phelania u mnie pod koniec ciazy z Marika (listopad) moj P musial zakadac mi skarpetki i zapinac kozaki bo sama nie dawalam rady
Mam nadzieje ze dzisiaj uda mi sie wstawic wreszcie pare ubranek na sprzedaz
Czarny kot - jak przeczytalam ze jeszcze tylko 3 miesiace to az mi ciarki przeszly, przeciesz to tak niewiele czasu. U mnie 4 miesiace le to i tak strasznie szybko minie
Nastazja a co sie dzieje w Twoim zyciu jak mozna zapytac?? Ale nie mniej jednak trzymam kciuki zeby sie uporzadowalo i bylo ok
Mamy chorujace kupcie sobie w aptece syropek na przeziebienie dla kobiet w ciazy Pij mleko z czosnkiem , herbatke z sokiem malinowym i przejdzie przeziebienie
Mla kciuki zacisniete
Beacia straszne to smutne ze Twoj M tak Cie traktuje Mam nadzieje ze po urodzeniu dzidzi sie zmieni cos.
Inka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Oby kazda nastepna byla jeszcze bardziej cudowniejsza od poprzedniej I moze Twoj ukochany podaruje Ci dzis pierscionek
tatasmok super gratuluje
Agapa tak tak dostalam zalecenia od lekarza
TataSmok a Twoja żonka nie chce dolączyć do nas?? Przepraszam za pytanko ale nie jestem od poczatku
Dagne ja pod koneic ciazy czulam sie lepiej niz na poczatku czy srodku
Dziewczyny:> mam pytanko...czy "urosłyście" juz na tyle dużo, że trzeba powymieniac garderobę? Jeśli tak to czy kupowałyście typowo ciążowe ciuszki, czy takie normalne tylko w wiekszych rozmiarach? Ja jeszcze dopinam sie w swoje stare jeansy i ogolnie narazie tylko w brzuszek i wiadomo cycuchy mi poszło a tak to narazie stoje w miejscu, ale zapewne tylko do czasu bo nie odmawiam sobie niczego.
Swoja droga to juz się zastanawiam nad kurtka zimowa ;|
Swoja droga to juz się zastanawiam nad kurtka zimowa ;|
reklama
żabcia_tbg
Maciusowa Mama
Ja musiałam już dawno swoje jeansy zamienić na ciążówki i w bluzkach koszulowych też się już nie dopinam dlatego teraz chodzę w ubraniach ciążowych tak więc moja garderoba już uległa w większości zamianie.