reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

reklama
Znów jak co noc,nie mogę spać....
Wczoraj szukaliśmy w internecie łóżeczka dla dzidzi. Cały dzień to trwało, bo podobały nam się zupełnie inne. Na koniec znaleźliśmy łózeczko dostawne, 90x40 i to nam obydwojgu pasowało tylko nie wiemy na ile to jest rzeczywiście praktyczne. Dzidziol szybko wyrośnie i będzie i tak trzeba kupic większe łóżeczko. Ale jak pomyślę o etapie zaraz po porodzie i wstawaniu po kilka razy w ciągu nocy na karmienie, żeby wyciągnąć małego człowieka z dużego łóżeczka to jakoś sobie tego nie wyobrażam..pewnie w konsekwencji dzidzia stacjonowałaby całą noc w naszym łóżku, a tego nie chcemy.
Ostatnio w nocy mam napady kaszlu i kataru. Kilka dni temu się wszystko zaczęło, kasłałam tak bardzo że podbrzusze zaczęlo mnie boleć i trochę sie wystraszyłam bo mała zczęła kopać bardziej niż zwykle, a teraz bardzo spokojna sie zrobiła. Mam nadzieje, że nic jej nie jest. Udało mi się częściowo wyeliminować objawy przeziębienia domowymi sposobami, ale trochę się to przeciąga i nie wiem czy nie pójde do internisty po poradę....

Hej dziewczyny =)

A ja nie mogę dzisiaj spać o chwilę coś mi dolegało katar, gardła i to taki że śliny przełknąć nie mogłam i do tego jeszcze skurcz w łydkę mnie złapał i nie mogłam uleżeć co chwilę wędrowałam po domu i teraz widać tego efekty bo w końcu włączyłam BB.
Mam dość takich nocy czuję się śpiąca i zmęczona i nie mam siły więc zaraz wrócę spowrotem do łóżka kontynuować moje kręcenie w nim na całej szerokości bo M zaraz wychodzi do pracy.

Miłego dnia grudnióweczki =)

Witajcie Kochaniutkie,

Wstałam juz o 6.00 rano :szok::-Dkurcze zazwyczaj to moja pora wstawania 11.00, moze dlatego ze jak poszlam siusiu to Alan sie przebudzil:-pno i nie dal mamie spac, zaraz chyba pojde do spożywczaka po chlebek razowy na śniadanko i bułeczki dla M.:-)
żabcia_tbg - Kochana wiem co to przeziebienie ,ja mialam w 1 trymestrze tak sie meczylam chyba z 2 tyg:no: zrób sobie mleko z czosnkiem i miodem swietna sprawa,herbatka z cytrynka i takze miodem tez super:tak:i łykaj witaminke C i wpano na katarek mysle ze Ci przejdzie....Wracaj szybko do zdrówka:*.
W W-wie deszcz i jeszcze raz deszcz zapowiadali ze od tego tygodnia ma byc ladnie ehhh:baffled:eeeehhhhz ta pogoda ...
Tofika- ja jak bylam u internisty to niestety nic mi nie poradzil:baffled:jesli chodzi o leki...leżec ,wygrzewac sie i domowe sposoby jedyne co Ci moze przepisac to syrop na kaszel...:dry:chyba ze masz goraczke i naprawde i sie zle czujesz to wtedy antybiotyki ale to w naprawde ciezkich sytuacjach..

Milego dnia laseczki

Ostatnia edycja:
A ja już w pracy! I tak się jakoś beznadziejnie czuję, że najchętniej wróciłabym do łóżka :(
Dobrze, że mam dzisiaj wizytę u lekarza to ustalę z nim, że już niedługo idę na chorobowe. Ale najpierw chcę, żeby mi potwierdził, że mogę lecieć samolotem, bo inaczej przepadną mi wakacje, więc trzymajcie kciuki.

ja tez witam z pracy.
Oczy mi sie dalej kleją do spania. Kamila dzisiaj skakała po całym łóżku, a że dalej jesteśmy u mamy to śpię z nią i non stop w nocy ją przerzucałam na drugą stronę. Wczoraj skakała na basenie wiec w nocy może dalej jej się śniło ze pływa:dry:
Musze się zaraz zebrać i śmigać popracować, ale ciężki dzień dzisiaj będzie.

reklama
Hej dziewczyny:) Wstałam i jestem padnieta wczoraj byłam cały dzien na nogach, pojechalimsy z moim A. do Wrocławia do Zoo a tam wiadomo ile trzeba bylo sie nachodzic.... wstałam dzisiaj i stopy mnie dalej bola, jak bym wogle nie lezała haha:) dzisiaj dzwonie umówić sie na badania 2 prenatalne, fajnie ak byly by jeszcze w tym tygodniu, chciała bym zobaczyc moja mała dzidzie:) Buziaki ide ogarnać mieszkanko:*

Do góry