reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
ja jestem za:):):) spotkankiem,tylko musze wiedziec wczesniej zebym mogla malego zostawic mojemu M...:):)
jestem u Tesciow a Tesciowa wziela patryczka na spacerek:):):)

zapraszam na zakupy do mnie:):)moze znajdziecie cos dla maluszka??Piszcie co potrzeba!!!!!

Cześć mamuśki:):)
jestem u Was nowa, przygarniecie mnie??
mam termin na 6 grudnia, oczekuję synka Michasia:)

asienka22
witaj na forum =)

Naprodukowałyście tyle stron że zanim je przeczytałam to chwilka zeszła, zjadłam obiadek bo M zrobił pyszne krokieciki z pieczarkami i serem do barszczyku i teraz leże i odpoczywam. Wcześniej byłam na zakupach z K pochodziliśmy chwilkę po centrum, a po powrocie do domu złapały mnie mega boleści i sama nie wiedziałam co mnie boli czy nerki do tego stopnia czy brzuch, ale na szczęście No-spa mi pomogła.
Teraz namawiam M na spacerek =)

Wizytę u położnej mam niby mieć dopiero za ponad miesiąc bo niby jestem w drugiej ciąży i tych wizyt obowiązkowych mam mniej (dla mnie bez sensu ale cóż). Ale i tak pójdę za tydzień żeby serducha posłuchać, na szczęście trafiłam na taką położna co mówiła, że mogę przychodzić częściej niż te przepisane.

To Ty jesteś w 2 ciąży i tak Ci powiedziała że masz mniej obowiązkowych dlatego, a ja w pierwszej ciąży jestem a wizytę dopiero u położnej będę miała 3 raz od początku ciąży po przerwie 9 tygodniowej czyli wizyta dopiero 29 sierpnia =/ A serduszka mojego Dzieciątka nie słuchałam jeszcze ani razu =(
Może wiesz co oznacza w karcie ciąży w kalendarzyku wizyt i badań GTT ?? bo ja nie mam zielonego pojęcia a mam to zrobić w 24 tygodniu.

Miłego popołudnia =D

żabciu to Glucose Tolerance Test czyli tak ukochany przez forumowiczki test na glukozę ;-):sorry2:

A ja po obiadku pomyłam wszędzie podłogi,pies wykąpany to teraz chyba lekką kawkę sobie zrobię.

Fajnie wam z tymi spotkaniami.Ale my na wątku irlandzkim miałyśmy swój mega zlot w czerwcu.Był 3 dniowy,super sprawa :))

Ostatnia edycja:
żabcia tak jak anineczka pisze to Glucose Tolerance Test. Ale ja w pierwszej ciąży niczego nie piłam tak jak w Polsce. Z tego co pamiętam jedynie krew mi pobrali.
No i właśnie w tym 24 tygodniu pomijają mi tą wizytę u położnej ale ja i tak idę, chociaż serducha posłucham.

No i właśnie wróciłam ze spacerku i przy okazji odebrałam listy od bossa z dołu i mam zawiadomienie że 24 sierpnia na godzinę 8:45 mam się stawić na glukozę że mam nic nie jeść od 10 pm dnia poprzedniego nie brać żadnych tabletek ani nie rzuć gum. Piszę że wypiję ten płyn i mam siedzieć 2 godziny potem pobiorą krew i do domu. Jedyne co się cieszę że tego dnia mojemu M wypada 2 zmiana i że ze mną pojedzie, a tego czego się obawiam że jak nie zjem nic rano i będę jechać samochodem to zacznę wymiotować z głodu bo pierwsze co robię jak wstaje to jem bo inaczej bym padła z głodu tak mnie ssie po nocy =/

Uciekam teraz na chwilkę zająć się moim chomiczkiem bo M mu zaczyna sprzątać =)

żabcia a widzisz niby jeden kraj a co miasto to inne zasady. Ja w pierwszej nie piłam i w tej też nic mi nie wiadomo :/ Aż spytam się położnej na wizycie.

Dziewczyny a czy któras z Was potrafi bawic sie w photo-shopie? Koleżanka, ktora należała do majówek pokazywała mi fotke, jaka majóweczki sobie zrobilly z brzuszkami, bardzo fanie to wygladalo ;D Każda z majówek wysłała do jednej konkretkej swoje zdjecie a ona z tym fotek zrobila ich jedna taka wspólna:) Tez bysmy mogly takie cos sobie zrobic, tylko trzeba jeszcze troke poczekac az brzusie beda pokaźniejsze i co najwazniejsze czy ktos by potrafil takie cos wykonac, bo ja niestety nie mam pojecia jak to sie robi;/

reklama
No sergi jak z Nią rozmawiałam to też mówiła że nie wie nic o glukozie.

Ale mnie przeokropnie swędzi brzuch dołem zaraz się chyba wścieknę.
A moje Dzieciątko zaczęło wieczorne fikołki =)

Nasza Sergi jest uzdolniona zajmuję się forum i listą to może i w photo shopie by coś zrobiła, trzeba by się było zapytać =)

Do góry