witajcie Grudniówki!
straszna noc za mną, mały mnie ciągle budził, wiercił się, kopał - myślałam, że mi przez pępek zaraz wyskoczy (!), później zaczął mnie boleć brzuch, już nawet nie wiem, czy to przez akrobacje małego, czy z innego powodu, jakby mnie złapało milion kolek na całym brzuchu, od góry do dołu, troszkę pochodziłam, położyłam się i przeszło, ale dziś jestem nieprzytomna, nie wiem, czy się nie zwinę po prostu do domu i nie zakopię się pod kołdrą.
dziewczyny, w jakiej pozycji śpicie? słyszałam, że najlepsza ciążowa pozycja do spania to na lewym boku, a ja śpię na plecach i tylko od czasu do czasu leżę na którymś z boków
jeśli chodzi o żele intymne, my nie używamy, odkąd jestem w ciąży, moje "naturalne nawilżanie" jest ogromne
a o takie żele bezpieczne dla ciężarnych można pytać pewnie w aptekach
zauważyłyście może związek z pobolewaniem brzucha i jego powiększaniem się? u mnie jest tak, że kilka dni boli, a później nagle nozę coraz większą piłkę przed sobą
becia, powodzenia na wizycie!
ja okna myję na odwal, tzn wchodzę na krzesło i psikaczem je traktuję, zero wysiłku, byle było cokolwiek przez ie widać
miłego i spokojnego dnia!!!