reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Dzien dobry!
Dziewczyny oczywiście że chodzi mi o silikonowe nakładki na brodawki:p Bo takie powiekszające biust nie sa mi potrzebne:p przed ciazą czasami moze i by sie przydały, ale teraz grzechem bylo by narzekać:))
Ja sie zastanawiam własnie nad tymi nakładkami, wsumie jestem zdecydowana, ale chciałam tez Was zapytac o zdanie. Ze boli jak sie maluszka karmi tez słyszałam ale mnie nie chodzi głownie o to, tylko nie wiem czy nie bedzie mi potem dzidzie łatwiej przestawic na butelke? skoro te nakładki sa silikonowe? Oraz względy higieniczne... Pozatym widziałam, ze sa rozne rozmiary i ja kompletnie nie wiedziała bym jaki sobie dopasowac?? Łoooo matko teraz pierdółek siedzi mi w głowie, że masakra...Porostu chciała bym ze wszystkim zdąrzyć i wszystko miec kupione, co bedzie nam potrzebne ;]

reklama
Cześć Laseczki :-)
Co do wątku nie mam zastrzeżeń.:-p
Wczoraj głowa pół dnia bolała zamiast obiadu były kanapki... dopiero na wieczór wypiłam kawę przeszło troszkę i ruszyłam na zakupy.
Dzisiejszy dzień mam nadzieję nie będzie taki leniwy... choć nie ukrywam że bym się zdrzemnęła :p
Moja Kochana Mała zaczęła wczoraj robić fikołki o 00.53 :-)
Ale nie miałam serca obudzić tatusia bo taki zmęczony chodzi od tej czasu delegacji weekendowej.

Lecę Kochane szukać kwatery na mazury na długi weekend - tak nie chcę gnić w Warszawie :-(

Miłego dnia!!!

Cześć Dziewczyny!

Dzisiaj od rana znowu mnóstwo "latania" po mieście... :dry: Za chwilę zmykam do banku...

Wątek "wizyt i usg" do Waszej dyspozycji :-p I nie musicie pytać o zgodę, po prostu czasami warto zapytać o coś nurtującego nas na forum głównym, zamiast zakładać osobne tematy - gdyby każda z nas dla swojego problemu z ciąży zakładała osobny temat, zrobił by się okropny chaos po jakimś czasie, prawda? :sorry: Ale posty związane z wizytami jak najbardziej potrzebują swojego osobnego "miejsca", szkoda, że giną w natłoku innych spraw... ;-) Mogę pokombinować jeszcze i poprzenosić już napisane posty/relacje z Waszych wizyt i przekleić je/skopiować do tematu wizyt. Ale to na Wasze życzenie, jeśli chcecie...

Buziaki i póki co - zmykam. 3majcie kciuki...

Ostatnia edycja:
witam
pozdrawiam wszystkie mamusie wpadłam tylko na sekundę
gratuluje udanych wizyt:)

mały mnie dzis obudził tak sie kokosił z samego rana :-)
a ja zmykam pomagać w tapetowaniu ...pogoda do bani leń męczy szkoda gadać :p

pozdrawiam wszystkie mamusie

Hej:*

Dzisiaj to chyba zimno :( Ale co sie dziwic jak wczoraj w pogodzie ogladalam ze juz idzie do nas jesien..
Ja dzisiaj czuje sie tak sobie, tzn strasznie napie*** mnie biodro i cała lewa noga az czasami stanac nie moge. Ale moja córeczka chyba to rozumiee bo dzisiaj jest nadto spokojna :)
I opanowala dwanowe słowka "daj" i mamy taka kaczke kwaczaca i mowi na nia "kaka" :) i zaczyna przemieszczac sie trzymajac mebli:) Dzisiaj przedreptala po calej dlugosci lozka zeby dostac sie do kota ktory i tak uciekl jak juz do niego doszla :)
Nikus ja z Mariczka nie miałam zadnych nakładek, tzn miałam ale nie uzywalam bo nie wygodnie mi sie w nich karmilo, jak mialam poranione brodawki to zagryzalam zeby i tyle :) Ale najgorsze w poranionych brodawkach to kiedy dziecko probuje sie zassac bo potem to juz sie nie czuje:)

Dziekuje dziewczyny za poparcie nowego tematu :) Bo uwazam ze naprawde jest bardzo milo wejsc i poogladac te kruszynki, a na ogolnym to wszystko gdzie ginie :(
Ja na nocne siusiu tez wstaje, ale wydaje mi sie ze gdyby Mariczka sie w nocy nie budzila to i ja bym spala a tak jak wstaje do niej to od razu zaliczac WC :)

Nikus napewno zdarzysz wszystko kupic :) Nie martw sie, a polowe rzeczy i tak kupisz juz po porodzie. A te ktore kupilas przed beda lezaly w szafie gdzies gleboko nie uzywane :)

dzień dobry :)

ja wstałam jakąś godzinę temu, śniadanko już zjadłam i chyba się zaraz wybiorę do szpitala po mój wypis i przy okazji do H&M po spodenki :tak:
dziś kończą mi malować sypialnię i jadalnię i pewnie po powrocie będzie mnie czekać mega sprzątanie :-(

a teraz zabieram się za nadrabianie zaległości na bb i do później!!

apetyt też zaczyna mi strrrrasznie dopisywać, aż się boję.
Mam to samo, a teraz jakoś te tygodnie mi się strasznie ciągną.. Boje się co będzie za miesiac, dwa.

Wczoraj dziewczyny myslałam ze umrę, tak twardniał brzuch, tak kłuło :( wzięłam no-spe, poszłam spać, ale dziś jak się powtórzy to dzwonie do gina albo jade do szpitala. Adaś czoraj szalał cały dzień.. I dobrze, bo przynajmniej przy tym okropnym samopoczuciu czułam że jest. Zamówiłam sobie pare ciuchów ciążowych i czekam i czekam, a dzis zimno jak nie wiem co , nie mam w czym wyjść.. :(

Witam Kochane,

Na poczatku chcialam przywitac nowe mamusie , ciesze sie ze jest nas coraz wiecej;-)
Jesli chodzi o nowy wątek na BB-bardzo dobry pomysł:-)Sergi mozesz skopiowac ,
nawet dobrze by bylo;-)Nawet nie chce myslec ile przytylam przez ostatnie 2 tyg..:no::szok:na wage wejde dopiero na wizycie (20 sierpnia).
Jesli chodzi o samopoczucie jest ok tylko Alanek nie daje o sobie znac .... Wczoraj robilam morfo i mocz zobaczymy dzis jakie wyniki..mam nadzieje ze bakterie "uciekly"
Wczoraj rozmawialam z kumpela która ma 9-miesieczna Liwie i mowila ze ruchy to jest wlasnie bulgotanie w brzuchu itp a moj lekarz powiedzial ze mam zapisac date kiedy poczuje ruchy:eek:tylko jak to jest ruch dzidzi to ja juz mam tak o 20 t.c (teraz niestety bardzo rzadko) mowilam mu ze mam takie uczucie przesuwania w brzuchu to on powiedzial ze to nie to, mam poczuc kopniciecie z prawdziwego zdarzenia :shocked2:no to moja kumpela na to ze ona pierwsze kopniecie poczula w 26t.c:szok::szok::szok:super...Znowu pojde do niego na wizyte i powiem mu ze nie czuje ruchow a to juz bedzie 24.tc.Nie bede wam marudzic , dzis mam taki dzien ,pogoda jak zawsze nie zaspecjalna pada,pochmurno i zimno:sorry:
Violett- widze ze jestes z Warszawy:tak:z jakiej dzielnicy? Grudnióweczek z Warszawy jest bodajżę tylko 4 razem ze mna:-)cos nas malo....
Nastazja - trzymam kciuki zeby ta bolączka z kłujacym brzuchem nie byla powazna ,i żebys szybko wrocila do Siebie,wazne ze Adaś sie rusza:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Nastazja pojedz sobie na IP przynajmiej bedziesz spokojniejsza, i maluszek bedzie to czul :)

ja też kiedyś się na izbę przyjęć wybrałam, żeby sprawdzić, czy wszystko ok i przynajmniej u nas od razu pakują ciężarną na oddział na 4 dni, nie ma już czegoś takiego, jak badanie celem sprawdzenia czy wszystko dobrze :dry: chyba lepiej iść do swojego gina, powinien Cię przyjąć bez kolejki!

Do góry