reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Hej, jestem :)
Wróciłam ze standardowej wizyty u prowadzącego i jestem zadowolona :) potwierdziło się wszystko z wczorajszego prywatnego usg (różnica polega tylko na tym, że prywatnie dostałam zdjecia i płytkę, a na nfz zaświadczenie o przeprowadzonym badaniu z informacją o parametrach). Córcia zdrowa, starsza o tydzień :) a i dostałam skierowanie na GLUKOZE :no: masakra z zaleceniem, że dzień przed najpóźniej kolacja o 18 (kromka z masłem i woda bądź gorzka herbata), a w dniu badania nic- pobrać krew, potem wypić glukozę i odczekać 2 godz i znowu pobrać krew. Jak ja to przeżyję????
A i zmienił mi witaminy, bo po complexie miałam mdłości :)

reklama
Witam wszystkie Mamusie =)

Dzisiaj noc mi minęła bez żadnych bóli i z tylko raz wstawałam na siusiu a więc się wyspałam, jak się obudziłam to moja Kruszynka szalała na całego brzuch mi aż podskakiwał, a jak zawołam M żeby zobaczył to Maleństwo się uspokoiło więc już się podniosłam z łóżka i obejrzałam wiadomości co się dzieje w Wlk Brytanii i poszłam z moim K przeparkować samochód i zrobić zakupy. Idąc z zakupów byłam zmuszona łyknąć no-spe bo tak mnie dołem zaczął boleć brzuch że myślałam że padnę =/
Teraz właśnie zabieram się za robienie obiadku a dzisiaj będzie pierś z kurczaka w sosie śmietanowym z ryżem. Na razie mam dzisiaj zapał do roboty w planach mam poskładanie prania, starcie kurzy, poukładanie a raczej posortowanie moich ciuszków które się nadają a które już nie bo się nie mieszczę. Uciekam robić obiad żeby M zjadł przed pracą =)

Pozdrówka i miłego dnia =)
witam!
ja tez mam dzis taki sam obadek:):)::))smacznego:)

Wróciłam ze standardowej wizyty u prowadzącego i jestem zadowolona :) potwierdziło się wszystko z wczorajszego prywatnego usg (różnica polega tylko na tym, że prywatnie dostałam zdjecia i płytkę, a na nfz zaświadczenie o przeprowadzonym badaniu z informacją o parametrach). Córcia zdrowa, starsza o tydzień :) a i dostałam skierowanie na GLUKOZE :no: masakra z zaleceniem, że dzień przed najpóźniej kolacja o 18 (kromka z masłem i woda bądź gorzka herbata), a w dniu badania nic- pobrać krew, potem wypić glukozę i odczekać 2 godz i znowu pobrać krew. Jak ja to przeżyję????
A i zmienił mi witaminy, bo po complexie miałam mdłości :)
Dziwne te zalecenie,ja takich nie mialam przy Patryku;/,normalnie wszytko jadlam dzien wczesniej i pilam;/
Najgorsza te siedzenie 2 godziny po glukozie;/ no i ja musialam zatkac nos jak pilam gluko...ale dasz rade:):)
Pomysl ze prawie wszystkie Mamy to robia..a niektore bo 2 razy!!!!

Witam wszystkie!!!

u nas noc spokojna,tylko oczywiscie w stawanie siku!!!!!!!!!Nienawidze,a najlepsze jest to ze jak wstaje siusiu i zrobie to ide sie napic;/czyli na jedno wychodzi..
Maz pojechal do pracy,Patryk spi a ja sie zabieram za obiadek...
Do pozniej dziewczyny!!!

Żabcia i Milva.
No tak, kiedys nie wyobrażałam sobie że mogłabym mieć dziewczynkę ale odkąd pojawiły się dwie kreski mam sny z dziewczynka, przytulam ją. I tak mi się odmieniło że w sumie jest nam bez różnicy, dlatego tym bardziej będzie to niespodzianka.

A lektura owszem, obszerna, ponad 100 stron :)

a i dostałam skierowanie na GLUKOZE :no: masakra z zaleceniem, że dzień przed najpóźniej kolacja o 18 (kromka z masłem i woda bądź gorzka herbata), a w dniu badania nic- pobrać krew, potem wypić glukozę i odczekać 2 godz i znowu pobrać krew. Jak ja to przeżyję????

Co lekarz to inne zalecenie. Mój lekarz przed badaniem na glukoze kilka dni przed nią kazał sobie poszaleć ze słodyczami i wręcz kazał się najeść a nie pościć, więc myślę, że możesz sobie to niejedzenie odpuścić bo jak ma Ci wyjść cukier i źle go przyswajasz to i tak Ci wyjdzie po wypiciu glukozy czy bedziesz jeść dzień wcześniej czy nie.

Dzięki dziewczyny :) nie wyobrażam sobie żebym nie jadła nic dzień przed po 18 ;/ jak i tak rano na czczo idę, więc przynajmniej zabiję głoda na noc ;p wiadomo słodycze na noc won! ale kanapki? zrobię jak mówicie :) ale to dopiero na za 4 tyg :)

Hej wszystkim! Ostatnie 2 dni bardzo zabiegane mam i tylko powierzchownie czytam BB,ale co mnie zmartwiło agapa od poniedziałku nic się nie odzywa:-(. Czy któraś z Was ma może jakieś wieści o jej samopoczuciu?

tez dostałam skierowanie na glukoze, ale pojde dopiero na poczatku września przed sama wizyta u lekarza:p tez nie wyobrazam sobie jak przetrwam to, zawsze jak rano wstaje jestem głodna;/ I najgorsze jest to, ze teraz w ciazy mam tak, ze jak zrobie sie głodna to musze zaraz szybko cos zjesc bo mi nie dobrze;/ Masakra i jak mi jeszcze 2 razy krew pobiora wtedy to wogle padne hah

reklama
hej!!!
haha smieszne te zalecenia, z tego co widze to zadna z nas tak nei miała, to jest racja jesli masz problemu z cukrem to wyjdzie tak czy siak i ograniczanie sie to glupota, a tym bardziej ze zwykła żywnoscia na kolacje. Ja mialamfajnie z Kamilem, bo laboratorium bylo wbloku obok i mi babka pozwoliła isc do domku wypic i wrocic po odpowiednim czasie na drugie pobranie krwi, wiec ja sobie lezałam i ogladałam film:) hihih a teraz bedzie gorzej.. bo laboratorium dalek , ale na szczescie mama jest i nei jedzie nigdzie wiec problem czekania z dzieckiem odpada, bede mogla sie skupic na tym zeby nei zygnąć;p;p;p

Do góry