reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Wróciłam!!! :) pragnę się pochwalić, że będziemy mieli córeczkę :D Od razu się pokazała i pomachała tatusiowi :) a potem się wtuliła w łożysko i nie chciała dużo się na 3d podglądać hehe :) mąż powiedział, że taka złośliwa jak mama :D
Jestem szczęśliwa, bo wszystko w normie i pięknie rośnie, co najważniejsze zdrowo jak dotychczas :) Waży 394g i ma od pupci do główki 16cm :) termin porodu przesunął się z 25 na 20 grudnia :) a wiek ciązy wg usg to 21tydz2dni (nie będę zmieniać suwaka:))
A oto zdjęcia: (mam jeszcze płytkę z filmikiem)

Tu na pierwszym definitywnie widać, że dziewczynka :) Macha tacie :) na ostatnim wtulona w łożysko :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dagne:) cudna dzidzia i widze,ze u nas podobnie bylo, poniewaz u nas takze na wizycie na ktorej był mój A. dowiedzieliśmy sie ze bedzie dziewczynka i tak samonie chciala dac sie fotografowac z tego samego powodu( głowkaw lozysku:p) nawet na ostatniej wizycie jak miałam usg historia sie powtorzyła lekarz niemogl przezyc mowi ze taki ładny profilek pokazuje aleznowu w łozysko sie wbiła:p Nawet mi brzuchem trząchał zeby mała zmieniła położenie ale to uparta babka jest:p i z tego powodu nie mam zadnych zdjec z ostatnich 2 wizyt. U mnie lekarz w cenie wizyty normalnie robi zdjecia w 3d i nagrywa filmiki jesli ktos chce, ale niestety narazie nie miałam mozliwosci skorzystac:p

Jestem szczęśliwa prze-ogromnie ;) a najbardziej, że dzidzia moja słodka zdrowa :) to było dla mnie najważniejsze. Wiadomo, że wiele sie może stać przed porodem, ale muszę być (i wszystkie musimy) dobrej myśli :D

Witaj violett, też mam termin 6 grudnia..

Dziewczyny, stresy mnie nie opuszczają, a dziś jeszcze ciągle twardnieje mi brzuch, choć Adaś kopie praktycznie cały dzień, to i tak się martwię. Leżę od rana, wstaję tylko siku i coś zjeść, ale daej twardnieje, a jak wstaję to kłuje.. Nie wiem czy dzwonić do gina czy wziąć no-spę?
Mi gin zawsze kazał brać nospę a jeśli po niej nie przejdzie to dopiero do niego przyjechać. ja bym wzięła no-spę.

Wróciłam!!! :) pragnę się pochwalić, że będziemy mieli córeczkę :D Od razu się pokazała i pomachała tatusiowi :) a potem się wtuliła w łożysko i nie chciała dużo się na 3d podglądać hehe :) mąż powiedział, że taka złośliwa jak mama :D
Jestem szczęśliwa, bo wszystko w normie i pięknie rośnie, co najważniejsze zdrowo jak dotychczas :) Waży 394g i ma od pupci do główki 16cm :) termin porodu przesunął się z 25 na 20 grudnia :) a wiek ciązy wg usg to 21tydz2dni (nie będę zmieniać suwaka:))
A oto zdjęcia: (mam jeszcze płytkę z filmikiem)
Zobacz załącznik 379891 Tu macha tacie :)

Zobacz załącznik 379892 Tu wtulona w łożysko :)

Zobacz załącznik 379893 A tu definitywnie widać, że dziewczynka :)
Gratulacje. Śliczna ta twoja córcia.

Witam.
Długo się czaiłam. Nie Pytam czy mogę dołączyć bo jestem z Wami od 20 kwietnia.
Mam 30 lat i jestem z Ziemi Kłodzkiej.
Czytam Grudniówki systematycznie każdego dnia. Z początkiem lipca musiałam Was zostawić z powodu urlopu i wyjazdu.
Wróciłam 30 lipca i jak zobaczyłam że muszę nadrobić ponad 100 stron to oczywiście nie miałam nic przeciwko i z "uśmiechem na ustach" twardo czytałam
sorry2.gif
.
W międzyczasie tj 20 lipca poczułam pierwszy raz swoje maleństwo, od tego czasu odzywa się do mnie każdego dnia, 1 sierpnia były to ruchy wyczuwalne pod dłonią.

Z czystym sumieniem oświadczam iż skończyłam lekturę przedwczoraj, powoli delektując się, zdążyłam Was lepiej poznać, kto był w jakim programie tv, Wasze radości i zmartwienia.
Jestem dziś po USG połówkowym.
Dziękuję Bogu za piękny dzień !
O mały włos lekarz zdradziłby pleć. Zareagowałam w porę.
biggrin.gif

Trzymam kciuki za wszystkie mamy nie tylko grudniowe aby każda miała same szczęśliwe dni. Bo wiem, jeśli rozumiecie co mam na myśli jak trudno być szczęśliwa mamą.
Pozdrawiam.

reklama
Do góry