reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

witam was. Dzisiaj mam wyczekaną wizyte u mojego ginegologa, wyczekaną bo martwią mnie twardniejąca macica która po tabletkach mi nie przeszła, czasami jak mi stwardnieje to z miejsca się ruszyc nie mogę, a po drugie chcę zobaczyć juz mojego synka :) pewnie urusł od ostatniej wizyty.
Mam pytanie o usg 3d, ponieważ chciałam zrobić ale lekarz zapytał czy chce robić pod względem medycznym czy tylko po to by zobaczyć dzidziusia. No oczywiście bardziej mi chodzi o względy medyczne więc lekarz stwierdził że " USG 3D jest tylko rozdmuchanym chwytem marketingowym i to że niby pokazuje różne wady których nie pokaże zwykłe usg to nie prawda, i odradził mi bo powiedził że szkoda kasy na to a i tak nie wykazałaby zadnych wad gdyby jakiekolwiek było, nie wiem co o tym myśleć czy to faktycznie tak jest. Stwierdził że lekarz był poprostu ze mną szczery i że nie mam co wywalać pieniędzy w błoto jeżeli chcę zrobić usg pod względem medycznym , a dzidziusia tak naprawde to zobacze już w grudniu:)

reklama
Witajcie kochane mamusie!!!

Jestem już mężatką, chcąc nie chcąc heh. Przeraża mnie tylko wymiana dokumentów-masakra... Dziękuję Wam serdecznie za wszystkie życzenia!!:-)

Gratuluję poznania płci:-) Trochę Wam zazdroszczę...Chyba zostałam sama z niewiedzą...Kusi mnie żeby jechać dzisiaj na 4d. Pewnie mój M. nie będzie chciał, bo mamy jeszcze troche latania po weselu. Za chwilę zaczynamy remont, aż się boję pomyśleć.

Jak będę znać płeć to pomyślę o wózku i innych waznych rzeczach dla dziecka. Będę potrzebowała parę porad od doświadczonych mamuś!!

Jak dzisiaj samopoczucie u Was??

Gratulacje Żonko:):):) u mnie samopoczucie ok,sie w koncu wyspalam 2 dzien z rzedu..a teraz zabieram sie za mycie okien...

A mój jest jakiś anty... odkąd Mnie poznał - tzn. nie kręci go to - nic nie ściąga ani nic...wogóle on jest z tych co to seks mu do szczęścia nie potrzebny do końca - częściej ja POTRZEBUJĘ niż on...ale kiedyś była śmieszna opcja bo gdzieś tam zza czasów kiedy się nie spotykaliśmy miał wśród mp3 zakopany jakiś jeden filmik i potem oddał kompa siostrze.
Kiedyś zaprosiliśmy znajomych siedzimy w salonie a Mój M -"to ja pójdę odpalę muzykę u siostry w pokoju"
No i po kilkunastu minutach nagle zamiast muzyki słychać jakieś jęki - wszyscy patrzą po sobie a ja z koleżanką pędem do pokoju zobaczyć co to - a tam w najlepsze a kcja na ekranie się rozgrywa :-D:-D:-D:-D - dobrze że przynajmniej na siostrę nie spróbował zwalić bo wtedy miała z 16 lat :-D

A teraz moje wczorajsze USG :-)

Kruszynka jest cała i zdrowa nie wiem niestety ile waży i mierzy ale ........... NIE MA SIUSIAKA :-D
Także moje Kochane ogłaszam wszech i wobec, że mój synek okazał się moją córeczką :-D:-D:-D

Dziękuję Wam za kciukasy :-)
Lecę jeszcze spać bo padam coś, buziaczki!!

noooooooooooo patrz:) gratulacje:):):):)kupilas juz cos niebieskiego dla chlopca??hihih..

kota mowisz ze ten krem dobry???????
kurde musze zobaczyc w Piotrze i Pawle...bo mustela troche droga,a jeszcze tyle tego idzie...no i jeszcze po ciazy trzeba sie smarowac;/.

Witam. Jestem w długo wyczekiwanej ciąży (grudniowa mama). Od lat cierpię na nerwicę której nigdy nie leczyłam z poczucia wstydu i innych tego typu głupot :-(. Czy może to mieć jakis wpływ na maluszka?? Czy jest prawdopodobieństwo że też będzie znerwicowane..?? Mam nadzieję że spotkam tu kogoś z podobnym problemem bo wpadam w jeszcze większe nerwy kiedy myślę o tym jak zagrażam swojemu dziecku...

-------------
EDIT:
od Moderatora:

Beatrisss takie pytanie można zadać na wątku ogólnym, nie trzeba od razu zakładać nowego tematu. Temat zostaje dołączony do wątku ogólnego.

Sergeevna, moderator grudniówek 2011

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Co do wesel, to w ten weekend też się bawiłam i powiem Wam, że dobrze zniosłam całą imprezę. Kupiłam sobie beżową sukieneczkę roz. M, zwęrzyłam tylko górę, a brzusio się super odznaczał, wyglądałam fajnie. Wszyscy się bynajmnie zachwycali, że mam taką piłeczkę malutką.:-) Przytyłam 4,5kg, ale nie czuję się jakoś wielka, wręcz dumnie patrzę na roznący brzuch!
Za miesięc znowu mamy wesele, ale nad morzem. 2godz. jazdy z Gorzowa, więc chyba wytrzymam, tymbardziej, że czuję się świetnie. :-)

inka85 fajnie, że wychodzisz, nie ma jak w domu. Tylko dbaj o siebie!!! ;-)

Beatris, jedno czego teraz nie potrzebuje Twój maluszek- to Twoje zamartwianie się... źle, że nie leczyłaś jej. Wiem coś o tym. Moja mama ma nerwicę, ale chodzi do lekarza i jest ok. Ja jej nie mam, więc nie martw się na zapas :) będzie dobrze :) Zazwyczaj jest to choroba nabyta w toku rozwoju osobowościowym. Nie denerwuj się o dzidziusia, na pewno chodzisz do ginekologa i wiesz, że do tej pory wszystko było prawidłowo (nie wiem dokładnie, nie pisałaś nic o stanie dziecka). W razie wątpliwości przecież możesz poprosić o jego radę w tej sprawie :) trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło.

witam was. Dzisiaj mam wyczekaną wizyte u mojego ginegologa, wyczekaną bo martwią mnie twardniejąca macica która po tabletkach mi nie przeszła, czasami jak mi stwardnieje to z miejsca się ruszyc nie mogę, a po drugie chcę zobaczyć juz mojego synka :) pewnie urusł od ostatniej wizyty.
Mam pytanie o usg 3d, ponieważ chciałam zrobić ale lekarz zapytał czy chce robić pod względem medycznym czy tylko po to by zobaczyć dzidziusia. No oczywiście bardziej mi chodzi o względy medyczne więc lekarz stwierdził że " USG 3D jest tylko rozdmuchanym chwytem marketingowym i to że niby pokazuje różne wady których nie pokaże zwykłe usg to nie prawda, i odradził mi bo powiedził że szkoda kasy na to a i tak nie wykazałaby zadnych wad gdyby jakiekolwiek było, nie wiem co o tym myśleć czy to faktycznie tak jest. Stwierdził że lekarz był poprostu ze mną szczery i że nie mam co wywalać pieniędzy w błoto jeżeli chcę zrobić usg pod względem medycznym , a dzidziusia tak naprawde to zobacze już w grudniu:)

Wiesz co, faktycznie 3D kosztuje. Nie wiem ile płacisz za usg normalne, ale ja wczoraj zapłaciłam 200zł, z tym że 180zł kosztuje usg z określeniem stanu anatomicznego i wszystkimi pomiarami. Moja doktor zapytała, czy chcemy płytkę, i czy pokazać małą w kolorze, za to będziemy musieli zapłacić 20zł, więc to żadna róznica cenowa, a wrażenia bezcenne, bo widać twarzyczkę! Mam chyba z 7ujęć małej w 3D i widac na tym jak uśmiecha się i marszczy brwi, albo jak rączką macha... to takie rozczulające.:-)

Polecam 3d, bo to takie miłe zobaczyć swoje maleństwo, a teraz mogę patrzeć na foteczkę godzinami.:-D

izi85, ja jestem zadowolona, a nawet bardzo zadowolona, choć używam go dopiero od kilku dni to już wiem, że raczej przy nim zostanę, mam wrażenie, że to krem wymieszany z oliwką, super!

katarinka09, teraz dopiero widzę, że Ty jesteś z Gorzowa Wlkp. :-) ja właśnie ostatni weekend spędziłam w Gorzowie i okolicach. Mój mąż stamtąd pochodzi :-D

to bede polowac na ten kremik....dzieki Kota

ja uciekam bo dzis moj M wrac i robie rosolek,na drugie potrawke i deser upieklam babeczke...

Trzymajcie sie papapapapapap!!!!!!!!!!!!!!milego dniaaa

kota ja używam tego palmersa już jakiś czas dobrze nawilża i w większości pomaga na rozstępy ale na mojego mega rozstępa który mi się zrobił na brzuchu to już chyba nic nie pomoże =/

rojku gratuluję Córeczki =)

inka fajnie że już wychodzisz do domku, dbaj o siebie i Maluszka =)

beatrisss witaj na forum =)

A ja dzisiaj się nawet wyspałam chociaż że miałam w nocy przeokropne boleści nie wiem dlaczego i rano wstałam poszłam siusiu i znowu brzuch bolał poleżałam jeszcze chwilę i przeszło mi więc potem poszłam z M na małe zakupki i przeparkować samochód, teraz zjadałam obiadek i tak sobie siedzę. Za niedługo M pójdzie do pracy i jak zwykle będę siedzieć do 23 sama i znowu nie wiem co mam robić przez tyle czasu.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia =)

reklama
cześć dziewczyny :)
Ja też robiłam w 3D choć mi też lekarz mówił że to tylko strata pieniędzy. Ale zrobiłam sama dla siebie :) Też mam nagraną płytę z fotkami :)
Przed wakacjami byłam na USG (początek lipca) i pani mi powiedziała że według niej będę mieć dziewczynkę, a nie chłopaka :) Hmm...
Teraz już sama nie wiem i czekam do porodu na wynik :) Kupuję wszystko uniwersalne :)
Kupiłam wózek w kolorze biszkoptowo - szarym :) I kilka ubranek :) Fajne są tutaj promocje w Cubusie czy w H&M :) Ostatnio kupiłam ubranka po 20 koron co na PLN daje 10 zł :) Są świetne :) Warto iść na promocje tutaj bo są niesamowite :)
Ja czuję się dobrze. Czasami boli mnie brzuch więc się kładę i leżę. I wtedy jest ok :)
Przytyłam już około 8 kg. Teraz po wizycie w Polsce aż 4 kg :/ No i zaczęła mnie męczyć zgaga :/ Wtedy piję pół szklanki maślanki :) I przechodzi.
To na razie chyba tyle :) Pozdrawiam Was wszystkich :)

Do góry