reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

zaczęłyście pisać o kg i aż się zważyłam :) 4 kg do przodu - nie jest źle. Przy mojej wadze to pewnie nie powinnam przybrać więcej niż 10 kg - zobaczymy.

reklama
Hej,

Ja tez juz wstalam i jem sniadanko , mialam ochote na kanapeczki z serem białym i powidłami śliwkowymi:tak:mniam zaraz sobie zroie kawki mlecznej i bede sie nudzic:sorry:wczraj posprzatałam cale mieszkanie a dzis nie mam nic do roboty:confused2:Moj M pojechal na caly dzien do Ozarowa zakladac piec na ogrzewanie centralne a ja siedze i sie nudze ,samochod mi zabral tak to moze bym sie przejechala do Świata dziecka i Smyku a tak to mi sie nie chce:-)
Dziewczyny nic nie mowcie mi o kg ja juz mam 10kg na + :wściekła/y::szok:o to dlatego ze sobie pofolgowalam na poczatku ciazy:eek:bedzie ciezko... ale pozniej bede sie martwic narazie mam wymowke Alanek potrzebuje duzo jesc hihihihi:-D
Jesli chodzi o samopoczucie jest ok tylko od 3 dni zazwyczaj wieczorkami ciagnie mnie w dole brzucha:-(troszke sie martwie ze to skurcze...wczoraj to az wzielam apap a wizyte mam dopiero 20 sierpnia:shocked2:narazie leze i wypoczywam;-)

Miłego dnia ...

Phelania, jak tak "skurczowo" Cię boli, to może no-spa lepsza... Ja wczoraj też się z bólem ciągnącym zmagałam i no-spa pomogła w mig.
w ogóle chyba musimy się bardziej oszczędzać, więcej odpoczwać, każda ciąża jest inna, ale jednak musimy uważać na nasze skarby.

Buziaki :-)

Witam nowe grudniowe Mamusie! :tak:
A Dziewczynom które wczoraj pisały gratuluję poznania płci i zdrowych córeczek! :laugh2:
No, Księżniczki nam doganiają Dżentelmenów :szok::-D Na chwilę obecną - 18 dziewczynek i 19 chłopców! :tak:

Widzę, że dyskusja dzisiaj o kilogramach... W niedzielę stanęłam na wadze i u mnie też już ruszyło do przodu :zawstydzona/y: Na razie niewiele, bo niecały 1kg do przodu ;-) Na początku ciąży ważyłam 79,9kg, później waga spadła do 77,5kg. Jakieś 2 tyg temu ważyłam już znowu 79,9kg ;-) A w niedzielę na wadze - 80,7kg. Czyli bilans całkiem miły dla oka, bo dopiero w 21 tygodniu ciąży odnotowałam na wadze niecały kilogram do przodu względem początku ;-)

Mnie wzięło wczoraj natchnienie i dzisiaj przygotowuję na obiadek krokiety z barszczykiem :tak: Będzie jedzonka na 2 dni, bo trochę tych naleśników nasmażyłam ;-)

dzień dobry :-)

ja się dopiero co obudziłam i nadal leżę w łóżeczku. jakoś nie mogę spać po nocach,a do tego te koszmarne sny :-(
do wizyty zostało mi parę dni a ja wciąż nie wiem czy ten mój twardy brzuch to norma czy coś się tam dzieje, nie chcę panikować i mój M mówi, że pewnie mały się przekręca. a i brzuchol też się większy zrobił. wagowo nadal +3kg ale w obwodzie to duuuużo więcej :-D

dziewczyny co do łożyska: piszecie,że macie na przedniej ścianie a w większości przypadków chodzi o łożysko przodujące, wielu lekarzu używa tego terminu zamiennie więc jakby bo to dopytajcie konkretnie. ale jeśli nie mówi wam nic o zachodzeniu łożyska na ujście szyjki macicy to nie ma się czym martwić!!

miłego dnia

Witam dziewczynki!

Wczoraj napisałam wam tylko płeć, a nie wspomniałam o tym, że moja niunia ma małą główkę mieści się w dolnej granicy normy:-(jestem taka przygnębiona, ale myślę, że tak wyszło ponieważ ani ja, ani prywatny lekarz od usg nie wiedział o różnicy tygodnia, a jak poszłam po 20min do NFZ to wymiary były prawidłowe(no wahania max 2dni), 8sierpnia mam wizytę u mojej gin więc poproszę ją o ponowne sprawdzenie wymiarów, modlę się by wszystko było w porządku, a co do łóżyska to znajduje się nisko na tylniej ścianie, dobrze czy źle? mówią, że nie powinno łóżysko być przodujące bo jest wtedy jakieś zagrożenie ale ja tam sie nie znam;-)

Dorcia- nie martw sie napewno z córcia sie wszystko wyrówna;-)i bedzie ok pojdziesz na USG i wszystko sie wyjasni nie ma co sie denerwowac na zapas kochana:-)jesli chodzi o lozysko to dla mnie czarna magia:-)przednie , tylnie srodkowe itp:-D wiec Ci nie pomoge-niestety

Phelania- Ale dzięki za pocieszenie;-)
co do tego usg to prędko nie będzie muszę czekać aż będzie 28tc więc jeszcze troche musi minąć ale postaram się wybłagać moją ginke żeby zrobiła mi dopochwowe i pomierzyła dokładnie wtedy dam wam znać jak uda się załatwić badanie, a jak nie to dopiero po 28tc ale przez ten czas będę musiała bić się z myślami:-(

reklama
Do góry