reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej Kota, ja tez tak mam od kilku dobrych dni. Dzisiaj zjadlam przed praca tylko jedna kanapke ale po tym wypity kubek kawy.. I tak to wszystko stalo mi nad zoladkiem z dobra godzinke, cud, ze nie wrocilo.. Dla mnie to moze i lepiej, ze bede musiala jesc malutko ;-) 6 kilosow w 20 tygodniu to przy moim wzroscie o 2 za duzo :zawstydzona/y:
Jak fajnie bylo pospac dzis do 6, wreszcie nie czuje sie jak zombie w pracy :happy: A jutro polowkowe, oby mi pani powiedziala ze OK :rofl2:
Milego dzionka :)

reklama
Hej dziewczynki,
Wstałam, wziełam prysznic i bede sie ogarniac. Dzis po południu mam wizyte u lekarza, wiec mam nadzieje, ze tym razem dzidzia ładnie sie ustawi do zdjecia i ze potwierdzi sie płeć:)
Może to i głupie, ale coraz czesciej mam takie mysli, ze chciała bym rodzic przez cc;/ Strasznie boje sie tego bólu, który jest podczas porodu i to własnie z tego strachu wolala bym byc obolała po porodzie niz w trakcie;/;/ Chciaz tak naprawde nie wiem co porowniuje, bo to moja pierwsza ciąza ale tak mnie przeraza poród sn ze szok..

Hej;-)
U mnie dziś paskudna pogoda-momentami robi się ciemno...
Do tego od wczoraj wkoło domu inwazja os...
Dzis ostatnia porcja antybiotyku-mam nadzieje,że pomógł...
W sobote usg połówkowe:-)
Co do kg to ja mam już 5 kg na plusie i czuję,że powiekszam się bardziej...

a_gala ,izi GRATULUJĘ córeczek:tak::-) witamy kolejne Księzniczki:tak:

nikuss każda mamA ma jakies obawy zwiazane z porodem. Byłam jedyna dziewczyna z sali która rodziła naturalnie,sama o własnych nogach wyszłam z porodówki,odrazu zaczęłam karmic synka i wszystko przy nim robić. Inne dziewczyny po cc leżały w bólach,a potem chodziły po scianach,nie wiem jak to boli...ale pomagałam im jak mogłam bo nie za bardzo dawały radę. Poród da się przetrwać nalezy szczególnie pamiętac o oddychaniu i słuchac polecen lekarzy. Ja "rodziłam" 10 godz. licząc,ze to były tylko skurcze,cała akcja porodowa z parciem trwała 5 min. Bałam się,ale z dnia na dzień oswajałam sie z myślą,ze przyjdzie czas urodzić. Stwierdziłam,ze zrobię wszystko aby pomóc maluszkowi przyjść na świat jak najszybciej. Nie skupiałam sie na bolesnych skurczach,a miałam je z kregosłupa i brzucha... Najpiekniejsze jest to,że kiedy urodzisz ból znika,a Ty o nim zapominasz... Wszystko pochodzi z głowy-może zmien nastawienie;-)

Ostatnia edycja:
Witajcie:)
Powiedzcie mi czy Wy też w ciąży macie maskryczne sny? Mnie sie śniło że dobijałam siekierą człowieka! A ostatnio że jeździłam czołgiem podczas II wojny światowej. Koszmar! potem cały dzień o tym myślę i mam niefajny humor:(

Pyszczek jeśli mam się przyznac to tak-miewałam koszmarne sny w pierwszej ciazy i w tej też już sie to raz zdarzyło,a od czego to zależy...hmmm może od kiepskich dni,albo jakichs problemów,sama nie mam pojecia,ale nie przypominaj sobie tego-poprostu zapomnij i powiedz sobie,że to był tylko sen;-):tak:

Hej dziewczynki,
Wstałam, wziełam prysznic i bede sie ogarniac. Dzis po południu mam wizyte u lekarza, wiec mam nadzieje, ze tym razem dzidzia ładnie sie ustawi do zdjecia i ze potwierdzi sie płeć:)
Może to i głupie, ale coraz czesciej mam takie mysli, ze chciała bym rodzic przez cc;/ Strasznie boje sie tego bólu, który jest podczas porodu i to własnie z tego strachu wolala bym byc obolała po porodzie niz w trakcie;/;/ Chciaz tak naprawde nie wiem co porowniuje, bo to moja pierwsza ciąza ale tak mnie przeraza poród sn ze szok..

Mam jeszcze jedną propozycję-obejrzyj internetową szkołę rodzenia z mężem-jeśli ma być przy porodzie niech nauczy się tylko jednego i Ci o tym przypominam JAK ODDYCHAĆ! Bo ja zapominałam,ale mąż ciągle do mnie mówił i oddychał razem z mna -bardzo mi to pomagało,masował mi też kregosłup co przynosił mi wielką ulgę do tego prysznice:tak: Oto link
www.szkola-rodzenia.pieluszki.pl

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczyny, wczoraj popłakałam sobie i zasnęłam. A dziś czuję się jakbym była chora. Czuję się strasznie słabo, głowa mnie boli, mam nadzieje, że mi przejdzie. Idę zrobić sobie owsiankę na śniadanie i wracam na kanapę pod kocyk. Poza tym tak strasznie mnie od wczoraj bolą kolana.. Nie wiem o co chodzi? Nie puchną ale bolą jak chodzę. Wczoraj posmarowałam balsamem z kasztana i mentolu i czułam jak aż piecze mnei w środku.

Izi, gratuluję córci.. Nie martw się ja też mam łożysko na przedniej ścianie i lekarze na to nic nie powiedzieli.

Ostatnia edycja:
izi85, gratuluję córuni!!!
nie martw się łożyskiem, na przedniej ścianie to nic złego, dużo dziewczyn tak ma (ja też!), powodem do zmartwień jest łożysko przodujące.

poza tym zauwazyłam, ze chyba mi sie zmniejszyl żołądek :szok: nie jestesm w stanie zjeść na jeden raz nawet zwykłej kanapki w pracy, bo brzuch mi się zapełnia i koniec. też tak macie? czy to dlatego, że dzidzia rośnie i uciska wszystko naokoło?

Też tak mam. Jak za dużo zjem to mnie żołądek gniecie :\

Witajcie:)
Powiedzcie mi czy Wy też w ciąży macie maskryczne sny? Mnie sie śniło że dobijałam siekierą człowieka! A ostatnio że jeździłam czołgiem podczas II wojny światowej. Koszmar! potem cały dzień o tym myślę i mam niefajny humor:(

Dokładnie to samo mam :) A takie wymyślne te sny, że ja się zastanawiam skąd to moja podświadomość bierze?

Dziewczyny nie martwicie się! ja też mam łożysko na przedniej ścianie ale lekarz powiedział że powinno ono pójść jeszcze do góry. Z resztą w dzisiejszych czasach to juz nie jest problem. Ja sie o mało nie urodziłabym bo mama miała łożysko przodujące ale nie zdiagnozowane bo 30 lat temu nie robiło sie USG. Teraz kiedy można podglądnąć łożysko nie ma aż takiego problemu.

reklama
cześć kobietki i tatusiowie
melduje się :)
gratuluje małych księżniczek a_gala ,izi:-)
co do snów też mam jakieś porąbane koszmary :-(
pogoda u mnie jako tako muli mnie już trzeci dzień masakra aby do czwartku :-(
a jeśli chodzi o kilogramy to ja już mam 7 na plusie ale mam to gdzieś prędzej czy później zgubie to co nadrobiłam ;-)

Do góry