reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Kurcze, ja już nie wiem czy brzuch mi twardnieje, czy poprosu mam tak napiętą skórę. Jak się położę na plecach to tak ciągnie.. I wtedy tak się brzuch napina, że czasem boli. Ogólnir zawsze byłam dosyć szczupła, narazie przytyłam 1 kg, ale brzuszek w obwodzie już dużo większy.
Muszę teraz dużo smarować, bo obawiam się że jak tak dalej pojdzie to nie uniknę rozstępów. Kolana dalej bolą :( Smaruję i staram sie nie chodzić zbytnio. Na szczęście obiad już mam: potrawkę z kurczaka, z ryżem i warzywami.

Nastazja ja też mam takie uczucie i trwa to chyba już tydzień. myślę,że to mięśnie się rozciągają i dlatego takie uczucie ciągnięcia. ja zawsze byłam wysportowana i raczej szczupła, dopiero problemy w I trymestrze spowodowały,że musiałam zrezygnować ze sportu i myślę,że to też co nieco dołożyło do tych bóli brzucha.
dziś postanowiłam,że idę na basen, kupię karnet i będę chodzić 2-3 w tyg bo ogromnie brakuje mi ruchu a do tego od kilku dni kręgosłup masakrycznie mnie boli :-( i już nie wiem jak mam się ułożyć żeby złagodzić ten ból...

Piszecie o obiadach i głodna sie zrobiłam-mniam...
Malunia kopie i daje znać o sobie - ech i pomyśleć że to ostatni raz ( nie planuje trzeciego).

Hej dziewczyny =)

U mnie za oknem słoneczko, czyli kolejny dzień upału (do słońca 39 stopni położyłam termometr na oknie) które mnie mega wykańczają, ale cóż dam radę pójdę szybciutko do sklepu kupię mleczko i chlebek i będę sobie siedzieć w domku w którym jest też duchota bo 28 stopni =/ ale na szczęście mam wiatrak =) Później zrobię placuszki z jabłkami bo jakoś mnie tak naleciało =) A potem posprzątam mojemu chomiczkowi, a później to już mi pozostaje leniuchowanie chociaż i to mnie męczy w tak nagrzanym domu.
U mnie z wagą jest 4 kg + ale czuję się jakby było tego o wiele więcej ciężko mi się poruszać czuję że nieraz się zataczam i strasznie szybko się męczę przy robieniu podstawowych rzeczy muszę sobie co chwilę siadać, a już nie powiem jak sapię i jaka jestem padnięta po wejściu po schodach =/ Wczoraj mi się pojawiły nowe rozstępy i już sama nie wiem co robić balsamuję się ile wlezie mam ciągle nawilżoną skórę a one się pojawiają =/ Ja pewnie dobiję z wagą gdzieś do 95-100 =/ przeraża mnie to ale później się zrzuci (mam nadzieję).

Sergi nie przejmuj się ja też już potrzebuję nieraz pomocy w podniesieniu się z łóżka czy wysiadaniu z samochodu, ale na szczęście K mi pomaga =)

Phelnia co do potykania to wiem coś o tym ja to się nawet potrafię potknąć o swoją nogę, czy wystającą płytkę w chodniku a nawet na prostej drodze.

Miłego dnia życzę Mamusią i Tatusią =)

Ewa mi parka tez wystarczy :)
w sumie tak chciałam marzyłam o parce i mam tylko nie w tej kolejności los zrobił mi psikusa bo to synek miał być pierwszy a nie córcia

Kochane ja też należę do tych większych...też chciałabym sie zmieścić przed 100...
W pierwszej ciazy wazyłam 96 przed samym porodem ale startowałam z wagą 85kg...
A teraz ważę 84kg w 21 tc.
I kto tu ma powód do płaczu?
Spokojnie nie będę płakac mam nadzieje tylko,ze będę karmiła piersią-szybko schudłam i ważyłam po miesiacu 70 kg i waga spadała...aż wazyłam 65kg...Ale przestałam karmić-rzuciłam sie na wszystko czego nie mozna było jeść podczas karmienia piersią...i wiadomo,że przytyłam.
Staram sie akceptowac siebie. Dobrze,ze nie jestem za niska (174cm) więc nie widac,że mam tyle na liczniku:-D

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki,
Wstałam, wziełam prysznic i bede sie ogarniac. Dzis po południu mam wizyte u lekarza, wiec mam nadzieje, ze tym razem dzidzia ładnie sie ustawi do zdjecia i ze potwierdzi sie płeć:)
Może to i głupie, ale coraz czesciej mam takie mysli, ze chciała bym rodzic przez cc;/ Strasznie boje sie tego bólu, który jest podczas porodu i to własnie z tego strachu wolala bym byc obolała po porodzie niz w trakcie;/;/ Chciaz tak naprawde nie wiem co porowniuje, bo to moja pierwsza ciąza ale tak mnie przeraza poród sn ze szok..

Kochana porod przez cc wcale nie jest taki fajny. Ja pierwsze dziecko tak rodziłam i przez miesiac nie umialam chodzić, na kazdym kroku czulam miesnie brzucha jak mnie bolą, a nie daj Bog jak ktos mnie rozśmieszył to wtedy myslalam ze mnie rozerwie. Dziewczyny z pokoju ktore rodziły sn juz w tym samym dniu śmigały a ja wstalam z łózka po 2 dniach i odrazu dostałam krwotoku.
Pare dni temu dowiedzialam sie ze w szpitalu w ktorym chce rodzic znieczulenie przy sn jest darmowe na fundusz. Ciekawe jak to jest w innych szpitalach skoro w tym akurat państwowo mozna dostac za darmo. Dziewczyny podpytajcie swoich lekarzy.

hehe no u mnie widać ,że jestem przy kości ale mam tylko 2 cm mniej od ciebie wzrostu
ta ciąża poszła mi w biodra i brzuch jak na razie pupa na chwile obecną bez zmian
co do mojego szpitala nie mam pojęcia bo dawno tam byłam ale rodziłam bez znieczulenia na szczęście szybko mi poszło teraz tez bym tak chciała a mianowicie pierwszy okres 3 godz 50 min drugi 15 min trzeci tez 15 min a urodziłam córeczkę 3800 wiec kawał kobietki

Ostatnia edycja:
hehe no u mnie widać ,że jestem przy kości ale mam tylko 2 cm mniej od ciebie wzrostu
ta ciaza poszła mi w biodra i brzuch jak na razie pupa na chwile obecną bez zmian

Dokładnie u mnie tez do tej pory wszystko szło w biodra i pupe-teraz wreszcie widać,ze jestem w ciąży...do tej pory kazdy myslała,że poprostu przytyłam:-D Cieszę sie ze swojej figury zawsze mam wąska talię i szerokie biodra czuję sie bardzo kobieco:-) Teraz te miejsca wygladaja inaczej;-) Ale i tak wmawiam sobie,że wygladam zjawiskowo:-D Cieszmy sie tym stanem-to wyjątkowy czas i tak powinnysmy sie czuć. O kg bedziemy mysleć po porodzie;-)

reklama
kota - dzięki za linka na groupona - ciekawa i kusząca oferta nie powiem :-)
Nastazja i Inka - mnie też często ciągnie ale chyba taki już nasz urok.. ja już tydzień biorę do no-spy jeszcze magnez- 6 tabl dziennie- jakaś tam poprawa jest aqle np. dziś czuje się fatalnie. Brzuch, głowa i ogólnie jakieś poty mam...

Co do wagi to ja ost.tydzień temu miałam jakieś 6,5 na plusie więc teraz pewnie już z 7,5 mam :-( Mam nadzieję, że się w 80 zmieszczę.

Jeśli o buciki chodzę to albo noszę szula sandałki na rzepy albo baletki więc tu i tu sznurować nie muszę :-)

Do góry