reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witam Grudnioweczki

Ewka-gratuluje coreczki, ciesze ze wszystko ok
bajeczka-Tobie gratuluje syneczka, bedziesz miala parke-fajnie
Nastazja- słodko wyglada Twoj Adaś na zdjęciu, fajna pamiatka, ja tez lubie spogladać na moja Ole na zdjęciu

Agapa- swietny pomysł z tym wpisywaniem szpitali gdzie bedziemy rodzić.
Ja i Ty mamy realne szanse na spotkanie, w IMIDZI-e bo tez go wybrałam i mam stamtąd lekarza prowadzacego, terminy tez mamy podobne, Fajnie by było, spotkać kogos znajomego na porodówce, zawsze raźniej:-)

Moja mała dzisiaj tak mało sie rusza ze az sie zaniepokoilam, ale wlasnie mi sprzedała kilka kopniakow i od razu mi lepiej:-D

reklama
Nastazja - śliczny twój Adasiek:tak:

A ja juz po USG!!!!:-) jestem przeszczesliwa, chłopczyk na 100% :tak:jesli chodzi o parametry dzidzi sa idealne, według USG jutro jest 21 .t.c :-) Pani dr pokazala mi jajeczka Alanka , cały czas spał wiec z boku na bok musialam sie przekrecac:-) nagrała mi płytke z calego badania , warto bylo wydac 250zł bylam pierwszy raz w tej klinice na USG Pani dr ssuper wszystko wyjasnila krok po kroku , jest niesamowita (dziewczyna z Warszaway mogę podac namiary) łożysko wysoko,na sciane tylnej i według USG poród na 13.12.2011:-)
Jesli chodzi o wage Alanka sa dwa rodzaje danych (nie wiem o co chodzi)
Efw Hadlock - 389,1g
Efw Shepard - 434,5 g

Fotki nie sa dobrej jakosci bo nie ma skanu , ale dzidzia jest jak ta lala:-D

Jak wszystko bedzie ok nastepna wizyta dopiero w pazdzierniku :-(

alan1.jpgalan2.jpg

Ostatnia edycja:
Phelania-gratulacje, super że z syneczkiem wszystko ok, i ciesze sie ze znowu sie potwierdziła płeć:-), a co do wagi to pewnie wg różnych statystyk wiec wszystko jest na pewno ok.

Gosia39-pisalam juz na innym wątku ale tutaj też gratuluje, ciesze sie że wynik amnio jest prawidłowy, no i gratuluje córeczki:-)

Ostatnia edycja:
Phlania, ale śpioszek śliczny.. :)
Aga, mój Adaś też teraz szaleje, cudne uczucie.. :)

Nie wiedziałam co mam zjesć na kolację.. Zrobiłam sobie jajecznicę, bo juz nie pamiętam kiedy jadłam, ale tak jakoś nie przypadła mi do gustu, połowe zjadł pies.. :-p Zaraz sobie zjem nektarynkę i koniec na dziś. Czuję się coraz grubsza.. A gdzie tam grudzień?!

Gratuluję potwierdzenia płci.

A ja się jakoś słabo czuję byłam z moim na zakupach a potem musieliśmy podjechać pod kościół dać księdzu kopertę bo inaczej z wysłania protokołu przedmałżeńskiego by była dopa =/
Potem wracając zrobiło mi się strasznie słabo i zajechaliśmy na parking do supermarketu i wysiadłam zdążyłam dojść do krzaków i zaczęłam wymiotować troszkę mi przeszło poszliśmy do sklepu i wzięłam bułkę i zaczęłam jeść jeszcze zanim doszliśmy do kasy i jakoś mi troszkę bardziej przeszło ale jak wróciliśmy do domu to znowu mi się zaczęło robić ciemno przed oczami i ciągle leże. Zastanawiam się z czego coś takiego mi się zrobiło czyżby z upału =/

Nastazja; ale słodziak z Adasia :-) świetna fotka!

Phelania;, super, że jesteś zadowolona z wizyty i że trafiłaś na dobrego gina :tak: zdjęcia extra! gratuluję zdrowej dzidzi.

ja zmykam już spać, licho się czuję, jakoś mnie wymęczył ten dzień, miłego wieczorku Wam życzę!!!

Dziewczynki! co jest najbezpieczniejsze w ciąży na ból głowy? słyszałam ze apap, ale nie jestem pewna, głowe mi zaraz rozsadzi,mam taka cieżką, że masakra;/ a zaraz do pracy wybywam:(

Hej dziewczyny i jeden mężczyzno:-)
Nikuss, spokojnie możesz wziąć apap, ja go brałam też, jak karmiłam - za zgodą i pediatry, i ginki..
Phelania- super, że trafiłaś na tak fajną lekarkę!!No i super zdjęcia;-)
Nastazja, Twój Adaś też prześliczny:-), a wagą się nie przejmuj - zrzucisz po porodzie szybciutko:tak:..

A my dzisiaj do znajomych na kawkę..mała zaś poszaleje, bo znajomi maja dwie córeczki - 4-latkę i roczną:-)
Miłej niedzieli mamusie i tatku;-)

hejka!
Super że z dzieciaczkami dobrze.
Jejciu mi też coraz więcej tych kg przybywa tylko że ja najpierw zbieram je w udach i tyłku.
Pogoda mizerna, ja odpoczywam a mezol idzie z córcią do kina, potem obiadek u teściów więc dzisiaj mam luz.
Ja mam rodzić w Gliwicach.

reklama
nikuss; mnie o dziwo pomaga apap, choć biorę go niezmiernie rzadko. raczej staram się ratować mleczną kawą, ale moje bóle głowy są chyba spowodowane za niskim ciśnieniem

dziewczyny, wczoraj przed snem zauwazyłam na wkładce kroplę krwi!!!! nic mnie nie boli, zero złych objawów, mały non stop się wierci, cała noc biegałam do łazienki i więcej krwi nie było, dziś też wkładka jest czysta, na pewno się nie zadrapałam ani nic w tym stylu, jestem strasznie wystraszona, ale póki co więcej krwi się nie pojawiło. w każdym razie leżę w łózku i serce mi wali, jak szalone. mały się rusza, ale nie wiem co dalej robić..
którejś z Was się zdarzyło takie coś???

Ostatnia edycja:
Do góry