reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Witam Grudniowkowych Rodziców ;P

Jakoś tak brakowało ostatnio czasu na udzielanie się na forum. Wykopaliśmy studnię na działce, wydajność ok 300l/h więc nie cuda. Liczyliśmy na więcej. Pogoda nam nie pozwala na dalsze działania, bo teraz fundamenty przed nami, a tu cały czas leje...
Dostałam od znajomej wszystkie rzeczy po jej córeczce (niesamowicie ich dużo) i powoli zapycham wszystkie możliwe miejsca w moim mikroskopijnym mieszkaniu.
Ostatnio mój brzuchol tak się napina, że za bardzo nie mogę wiele robić.

I tak się zastanawiam, czy jest gdzieś wątek, który by zbierał jakieś promocje rzeczy dla naszych brzdąców? Np. ostatnio moja koleżanka na promocji dnia w Rossmanie kupiła pieluszki 10zł taniej niż zwykle. Może by pasowało się dzielić takimi wiadomościami?

Serg pokuś się i wstaw na zamkniętym te foteczki =)

A na forum znowu nastała cisza, mi dzień mija leniwie siedzę przed kompem w między czasie oglądam tv i tak leci jeszcze troszkę i pewnie przyjdzie czas na moją popołudniową drzemkę, bo co tu innego robić =)
Wczoraj się załamałam bo balsamuję codziennie po kąpieli brzuch a i tak pokazał mi się brzydki czerwony rozstęp =/

Witam drogie grudniowe panie i mam nadzieję że i panów... ja już po pracy i zakupach z moja Panią teraz prysznic i lenistwo przed kompem ... poczytam po edukuję się i potem na wieczór już późny bieg wieczorny ( pora zacząć trochę się ruszać jak mam przejść eliminacje ) a swoją droga dziś dostałem oficjalne potwierdzenie udziału w eliminacjach :)
cast.jpg

Witajcie, ale tu się dzieje, super tylko szkoda, że nawet nie mam kiedy porządnie usiąść i poczytać.
No mi dziś już stres troszkę opadł z tymi ruchami. Dziś sobie leżałam i dzidziuś się przetoczył, brzuch jakby zafalował. Tylko raz ale na pewno to był ruch malucha bo pamiętam jak to było z Mayką. Oczywiście dalej nie czuję kopniaków ale ten mały sygnał dziś uspokoił mnie. Zresztą w piątek usg to tylko 2 dni.

Sergi na którą masz usg w piątek? Ja na 14.10.

tataSMOK gratulacje, czekamy na twój występ ;p

dagne odpocznij od BB jeśli to ma ci pomóc. Póki co nie masz jeszcze powodu do obaw. Zobacz u mnie 20 tydzień, druga ciąża i też nic. Dopiero dziś mały sygnał. Wracaj do nas szybko

Czesc Dziewczyny! Od rana nie miałam czasu zajrzeć, wiec teraz nadrobiłam. Byłam dziś u lekarza, powiedział że wszystko dobrze, narazie w tym moczu nie ma nic niepokojącego, ale mam brać więcej witaminy c. Zapytał czy chcę żeby odezwała się do mnie położna, która będzie mi pomagać, przed, w trakcie i po porodzie.. Oczywiście się zgodziłam, watro mieć kogoś takiego. Później mój M. zabrał mnie na kolację i ledwo oddycham, tak się przejadłam.
Przed południem bawiłam sie w wystawianie rzeczy na allegro, narazie wystawiłam 7-paki body niemowlęce, bo ciotka kupiła dla dziewczynki, a ja Adasia w to nie ubiorę. Jedne się już sprzedały, teraz mam nadzieję że sprzedam drugie. W sumie szkoda mi bo są śliczne, ale za to kupię maluchowi coś innego.
Aha, co do ruchów , to ja czuję dzidzi od końca 18 tygodnia, ale od paru dni jakby mniej, nawet były 2 dni kiedy się nie odzywał, ale lekarz kazał mi nie panikować, mówił że czasem też lubi sobie dzidzia poleniuchować i się lekko pokołysać, a nie tylko ćwiczyć mięśnie i kopać mocno.. :)

Ostatnia edycja:
reklama
zaraz oszaleje :wściekła/y: odpisałam na wszystko bo od rana mnie nie było i nagle zabrakło połączenia i wszystko szlag trafił :-(
dopiero co wróciłam do domku- fryzjer, ploteczki i ewakuacja z remontowanego mieszkania do mamci!

teraz nadrabiam zaległości na bb i zmykam jakiś filmik zobaczyć!

miłego wieczoru Grudniowi Rodzice :D

Do góry