reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Cześć Kochani! :-) Melduję się z kawką :tak:

Wczoraj miałam okropny dzień :sorry: Cały czas ciągnął się za mną kolega PECH i wymęczył mnie tak, że wieczorem zasnęłam jak niemowlę... Ostatnie dwa dni dały mi fizycznie trochę w kość, więc dzisiaj odpoczywam :tak: I odliczam godziny do usg - to już pojutrze! :laugh2:

Majeczka mam nadzieję, że antybiotyki pomogą i szybko uporasz się z problemem. Trzymam kciuki i daj nam znać, co Ci lekarz powie w piątek :tak:
Klariss super się czyta taką zadowoloną mamusię! :laugh2: Oby więcej takich lekarzy było, ale tym razem dla odmiany państwowo na NFZ ;-) Za Ciebie też trzymam kciuki!
TataSMOK daj znać, jak przejdziesz dalej i nagracie program :tak: Fajnie się będzie "NASZEGO TATĘ" oglądało w TV ;-)
Kota jak ja bym chciała się wybrać na te 4D... Niestety, fundusze nie pozwalają... :dry: No, chyba, że pod koniec ciąży (chociaż nawet nie wiem, czy jest wtedy sens?)...:dry: A fotki prześliczne! :tak:
Niunia ja nie pamiętam nocy, żeby ani razu się nie obudzić :sorry: Pochwal się ubrankami! :-)

A z tym moim "Mam Talent" to dostałam się do etapu, gdzie ocenia Wojewódzki i reszta, ale później mnie nie przepuścili, bo doszli do wniosku, że mój talent lepiej się prezentuje "na ulicy" niż w TV. Przyznaję im 100% racji ;-) :-p A poszłam tam głównie dla zabawy, chęci sprawdzenia się no i... żeby Kubę poznać... :zawstydzona/y::-) Nie pokazywali mnie w TV, nagrania prywatnego nie mam z występu (sprawdzali czy się nie wnosi nic żeby nie wyciekło do sieci zanim program się pojawi na antenie). Ale mam trochę zdjęć :laugh2:Na FB chociażby :-p

A mój występ polegał na... tańcu z ogniem na szczudłach :laugh2:

reklama
majeczko, nie zamartwiaj się na zapas, dobrze, że wykryli te bakterie paskudne i że szybko biorą się za leczenie, na pewno jesteś w dobrych rękach, tylko trzeba teraz działać. trzymam mocno kciuki!

sergi, właśnie dlatego, że co wizytę mamy podgląd na 4d i to całkiem w cenie wizyty, więc nie będziemy specjalnie szli na żadne dodatkowe usg. wolimy tą kasę przeznaczyć na ciuszki dla małego.
zaraz lecę na fb zobaczyć jak śmigasz na tych szczudłach :tak::szok: opis robi wrażenie!

Ostatnio pisałam żę mam twardnienie macicy ( 19 tydzein ciąży). Byłam wczoraj u lekarza który stwierdził że troche macica jest twardawa ale tak po za tym po zbadaniu powiedział że wszystko jest dobrze, przepsiał mi luteine żeby mi ją rozmiękczyć. Martwie się ponieważ całą noc miałam twardą macice najbardziej odczuwam to gdy leże na plecach, nie wiem niby lekarz stwierdził że to nic poważnego i nie mam czym się martwić ale ja strasznie się martwie i nie moge przestac o tym mysleć. Następną wizyte mam za dwa tygodnie mam nadzieje że do tego czasu mi przejdzie po tej luteinie.

Twardniała wam kiedyś tak macica, to nie jest bolesne ale bardziej uciązliwe.

Zlotko ja miałam tak, ale na szczęście tylko kilka dni i przeszło samo... Tutaj kurczę samemu trzeba się domyślać, czy wszystko jest ok, bo badania ginekologicznego nikt nie robi ciężarnym :sorry: Zero informacji np o stanie i długości szyjki macicy :dry: I to dopiero można fioła dostać! :dry:

Kota na FB dużo tych zdjęć nie ma ;-) Ot, kilka jest przypadkowych ;-) No i oczywiście z Kubą! :laugh2:

lekarz stwierdził że z szyjką macicy jest wszystko ok. To twardnienie miałam w zeszłym tygodniu poźniej mi przeszło a od wczoraj znowu mi wrociło, martwie się a wiem że tak stres nie jest dobry dla dzidziusia

Dziękuję wszystkim za życzenia bardzo mi się miło zrobiło zwłaszcza że dziś się z lekkim dołkiem obudziłam .

Widzę, żę dużo talentów i szczęściarzy mamy na BB :-)
U Mnie malec dalej nie kopie, brzucho dalej boli, zajady nie chcą się zagoić i węzły chłonne pobolewają. Chyba dziś sobie poleżę do 16. Nie ma nic pilnego do zrobienia a jakoś wstawać mi się nie chce.

reklama
Dziękuję wszystkim za życzenia bardzo mi się miło zrobiło zwłaszcza że dziś się z lekkim dołkiem obudziłam .

Widzę, żę dużo talentów i szczęściarzy mamy na BB :-)
U Mnie malec dalej nie kopie, brzucho dalej boli, zajady nie chcą się zagoić i węzły chłonne pobolewają. Chyba dziś sobie poleżę do 16. Nie ma nic pilnego do zrobienia a jakoś wstawać mi się nie chce.

Ja jutro mam 18 tydzień:-)Też maleństwo nie kopie:-(A co do zajadów to co z nimi robisz bo mi lekarz kazal brac witaminę b complex ale chyba nic nie daje, a ślub za tydzień:-(

Do góry