reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

witajcie w ten cudowny niemal listopadowy poranek ;-)

Nereida; biedaczko, mam nadzieję, że dziś się lepiej czujesz!!! przyjmij serdeczne spóźnione życzenia imieniowe i oszczędzaj się.
z sytuacji "ciastowej" wybrnęłaś bosko, w końcu pizza zawsze ratuje sytuację, a ciasto na pewno było super.

Sergi, szybko się chwal :tak:

reklama
Dzień dobry:)

Izi85 widziałam że w lombardach mają tanie i ladne łóżeczka turystyczne, myślę, że do starszego dziecka nie musi być dwupoziomowe. Cena w lombardach ok 30-60zł:-)
Nereida wszystkiego naj:-) poproszę kawałek serniczka;-);-)

hejkum-brrr zimno:-p
nereida-ode mnie też spóźnione i szczere życzenia!
Ja mam teraz nalepsza chwilkę w pracy czyli kawusia i kanapeczki:-)
Brzuch mnie znowu od wczoraj ciągnie po bokach-czyżby powiększał się znowu:confused: I tak już mam niezłą piłeczkę-musze zgrać zdjątka z urlopu i Wam pokazać na plaży wieloryba:-) Odliczam dni do weekendu-tak mi się spać chce- muszę się znowu wdrożyć w stawanie o 5.15:cool2:Kamilka też na mnie krzywo patrzy jak ją budze o 6.00-no ale trza...
Kota-piękne foteczki dzidzi-cudo...

Ale dziewczynki szalejecie, nie czytałam jeden dzień, a już mam takie zaległości.

Witam serdecznie tatusia w naszym babskim gronie :-)

Moja kluseczka prawie codziennie daje o sobie znaki :-)

Teraz zmykam na miasto, bo mam jeszcze kilka spraw w urzędzie do załatwienia:-(
Miłego dnia ;-)

Hej dziewczynki!
Odnośnie strachu co do porodu, to codziennie boję się bardziej. :szok: Ale nie bólu, bo to oczywiste, że czegoś takiego jeszcze nie czułam i będzie cholernie boleć. Cesarki też się boję, bo podobno dłużej się goi, poza tym jakby nie było rozpruwają brzuchola, więc wolę rodzić naturalnie. Przeraża mnie jedna sprawa: personel!!! Tyle się słyszy, że położne rzucają dziwne uwagi i są niemiłe. Nie chodzi o to że mają się ze mną obchodzić jak z księżniczką, ale pierwszy raz rodzę i mogłyby okazać trochę zrozumienia dla przerażonej młodej matki, która nie wie co i jak.
Moja znajoma urodziła w sobotę synka w szpitalu, w którym i ja będę w grudniu się męczyć :-) i mówiła, że personel był super oprócz jednej starej,wrednej położnej, więc trochę mi lepiej.

Dzisiaj wieczorem mam wizytę u mojej gin. Mam nadzieję, że wszystko jest super i moja dzidzia bezpiecznie może robić fikołki. :-) Ide dzisiaj z wynikami z morfologii i moczu. Coś tak widzę, że hemoglobinkę mam za niską, ale zobaczymy co powie lekarka.

Pozdrowionka!

witam serdecznie moje kochane grudnióweczki i tatusia oczywiście
jejku nie było mnie i mam dużo zaległości:szok: aleee ciesze sie ,że tu taki ruch panuje

tataSMOK powodzenia życzę i trzymam mocno kciuki

kota-behemota śliczne te zdjęcia ,aż mój M przez ramie zaglądnął wychodząc do pracy :tak:

Nereida wszystkiego najlepszego spóźnione:zawstydzona/y: ale bardzo szczere

serg pochwal się co robiłaś w programie

a co do mnie mały rozszalał się z samego rana i przypuszczam ,że miał czkawkę czułam Aleksa z każdej strony tak wędrował sobie.
Pogoda taka feeee zimno i ma padać przez następne trzy dni :-(
dziś coś wstawałam często do wc ale wczoraj było bosko nawet raz nie wstałam i pierwszy raz spałam całą noc bez budzenia się jejku taka wypoczęta wstałam.
A miałam się pochwalić kobietki kupiłam z M spodenki i bodziaki dla naszego synka a co :p
ale mój M szuka teraz pajacyków z uszami :-) tyle ,że nic jeszcze nie znaleźliśmy takiego :-(lecz sie nie poddaje

wszystkim ,życzę miłego dnia
udanych wizyt i koniecznie zdanych relacji :)
pozdrawiam mamuśki
https://www.babyboom.pl/forum/members/tatasmok-92437.html

Hej Wszystkim!
Kota - super fotki z usg- chwytaja za serce...

Kiepsko spałam...jakoś nie moge sobie poradzić ze swiadomością,ze ta bakteria e'coli ciągle jest we mnie i zagraża maluszkowi....
Mam ją na pewno od dawna (myślę,że być moze od początku ciaży) W wynikach mam na pisane czarno na białym,że wzrost jej jest obfity.
Nie mam pojęcia czy moge zarażać... Boję się... W piątek z samego rana jadę na wizyte,mam dostać antybiotyk-wypytam jak to wszystko może wpłynąc na maluszka...
Nie wiedziałabym o niczym - praktycznie nic nie wskazywało,że mam ta bakterię, myslałam,że to jakas infekcja - brałam globulki.
Cieszę się,że Wasze wyniki ok i wieści z połówkowych usg:-) Nie ma jak zdrowy maluszek i dzidzuś.

reklama
Witam wszystkich !!!

Majeczka - duzo zdrówka, i faktycznie trzeba bardzo ważać na bakterie..

Klariss - super,że badanie się udało tak jak sobie to wyobrażałaś, trzymam kciuki za dzisiejsze i na pewno wyniki bedą dobre, nie może być inaczej!

Kota- zdjęcia są cudowne!!!! miło poczytać,że wszystko super sie w brzusiu rozwija!

Nereida- spóźnione ale najlepsze zyczenia imieninowe !!!! A ojcem bym sie nie przejmowała, też mieszkam ze swoim i czasami robi podobne fochy (też przy grach na kompie)

Ja wczoraj wieczorkiem czułam przewroty w brzuchu :) i dzisiaj nad ranem kilka też :)
I tak czekam aż madejdzie piatkowy ranek...
ok odezwę sie później

Do góry