reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Ślub 6 sierpnia. Kiecka się szyje, lada dzień przymiarka. Nie mam jeszcze nic na poprawiny. Ogólnie nie czuję się za bardzo atrakcyjnie, a wiadomo że na swoim slubie chce sie jak najpiekniej wyglądać. Muszę przestawic sobie parę styków w głowie:blink:

Na progamie 2 jest cos na temat koloru poscieli dla noworodków. Podobno czarno białe kolory stymuluja najbardziej rozwój dziecka w pierwszych tygodniach.

reklama
Widzę,że większość tu chce mieć dziewuszki,a ja chce mieć drugiego synka:-)
W pierwszej ciązy ruchy poczułam po 19 tyg- i jest synek, teraz czuję już od bardzooo wcześnie i tez liczę na synka:-)
Chłopcy sa the best:tak: A tak serio to nie ma różnicy - choć moja koleżanka wykazała jedną...dziewczynki można slicznie ubierać...a jak ktos tak mysli to chyba jeszcze nie dorósł... Trzeba bylo pomysleć o lalce;-) nie o dziecku...
Moja koleżanka jest strasznie rozczarowana bo ma być chłopiec,a ona z M marzyła o dziewczynce...teraz chodzi przygnębiona.,..i wcale jej nie przechodzi choć za chwilkę rodzi...
Prawda jest taka,że dziewczynki nie sa w niczym lepsze od chłopaczków i na odwrót-trzeba się cieszyć z tego,co dał Bóg i skakać z radości do nieba. Ja mam synka i za nic bym go nie zamieniła na tabun dziewczynek nawet:-D Tak samo pewnie było by na odwrót gdyby była dziewczynka-to nasze dzieci w końcu-krew z naszej krwi:tak:

Mam taki problem ponieważ od jakiegoś czasu czuje co jakiś czas kłucie z jednej lub z drugiej strony podbrzusza, nie wiem co to może oznaczać czy to może być coś poważnego a także jak czasami oddaje mocz to czuje taki ból jakby w pęcherzu, a w zeszłym tygodniu jak się kładłam czułam ścisk macicy i twardniała mi ale mineło to już, nie wiem co mam robić bo to było takie chwilowe czy iśc do lekarza bo wizyte mam dopiero za dwa tygodnie. Pomóżcie bo nie wiem co robić czy możę to być związane i ruchami dziecka czy to coś poważnego, boje się ale też nie chce lecieć do lekarza z każdym bólem.

Dziewczyny, przeżyłam koszmar.. Nigdy więcej nie pójdę na to badanie. A mojemu doktorkowi powiem, że wolę mieć od razu dietę niż sprawdzać glukoze! Przyszłam o 7, oczywiście milion starych bab, żadna cię nie wpuści bo się spieszy.. Weszłam jakieś 20 po 7. No to pobrała krew, rozpuściła glukoze i musiałam wypić, smak może do przeżycia, ale w połączeniu z tym ochydnym zapachem, każdy łyk był straszny. No i kazali mi tam siedzieć 2 godziny. Po godzinie, kręci mi się w głowie, gorąco mi i niedobrze. No to mnie położyły otwarły okno i tak godzinę się męczyłam. Zadzwoniłam, mama po mnie przyjechała do przychodni, a jak weszłam do domu od razu wszystko zwymiotowałam. Dopiero powoli do siebie dochodzę..

Nie chciałam was kochane straszyć, pytałam czy tak często się zdarza, to pielęgniarki mówiły że nie, ale ja takie chuchro jestem, więc wiedziałam że tak będzie i odwlekałam to badanie do ostatniej chwili. Poza tym dalej się martwię bo maluch się nie rusza ;( Pewnie też się przez to źle czuje..
Zaraz przyjedzie M. to mnie musi poprzytulać bo już mam dość tego dnia, a jeszcze mnie ortodonta czeka..

Miłego dnia dziewczyny :*

Cześć Babeczki!
Matko, czytania mam od groma! ;-) Super, że taki ruch na forum!

Venus oj, kochana, dobrze wiem, jak bardzo Cię to wszystko męczy... Ja też byłam takim "typem" kobiety, która zadręczała się przeszłością swoją i swojego M. :-( Niestety, złych myśli trzeba się po prostu... oduczyć, jakkolwiek głupio to zabrzmi, ale zdaje rezultat. Co Nam po tym, że będziemy myśleć, jaka ONA była dla naszego Faceta, jak im było razem, w czym była "lepsza"? Nie była lepsza, skoro nasz Mężczyzna jest z nami! :tak: A figura? Ojj, na ten temat mogłabym dużo z Tobą porozmawiać, ale to raczej prywatnie niż na forum ;-) Też mam ciężkie chwile za sobą których powodem była figura...

Kota trzymam kciuki za jutrzejsze usg! :-) Ja już prawie w "starterach" siedzę, bo nasze w piątek i wreszcie się, mam nadzieję, dowiemy jaka jest płeć Brzdąca kochanego ;-) No i zaczyna mi się stres włączać, czy wszystko ok z Maleństwem... :-( Chociaż wiem, że na pewno jest zdrowe, czuję to w kościach :tak: Ale stres jest lekki i obawa... :zawstydzona/y:

Majeczka mnie też rozbraja takie pokrętne tłumaczenie, dlaczego córeczki są "lepsze"... :sorry: Nie ma dla mnie "lepszej" płci mojego Dziecka :no: To cud, że noszę Je pod sercem i nie mogę się doczekać naszego grudniowego spotkania "po drugiej stronie brzuszka" :laugh2: A mówiąc, że dziewczynki można ślicznie ubierać... Hm.. :sorry: Skoro to takie ważne dla tej dziewczyny?... :sorry: Ale nie zazdroszczę temu dziecku, już pomijam ten fakt, nie mnie oceniać... Ale jedno napiszę - widocznie ta kobieta cierpi na brak wyobraźni! :tak: Ja z miejsca wynajduję co najmniej 10 ciekawych stylizacji dla Synka, jego tez można fajnie ubierać! :laugh2: (tak się czepiłam trochę tego wątku, ale mnie rozbroił po prostu :-p)

Złotko ja raz na jakiś czas mam takie bóle. Podejrzewałam, że są one związane z powiększającą się macicą a ból towarzyszy rozciąganiu się więzadeł. I chyba mam na to potwierdzenie, bo zawsze poboli kilka dni, a kiedy przestaje zauważam powiększenie się brzuszka :tak: Jeśli Cię to niepokoi, najlepiej zapytać lekarza. Jeśli nie przemęczasz się i dbasz o siebie, ból nie jest silny i "tępy" oraz nie występuje pod postacią silnych regularnych skurczy, to wszystko powinno być w normie! :tak:

tataSMOK No witam pięknie Tatę na grudniówkach! :laugh2: Zapraszam do udzielania się, super, że do nas dołączyłeś! :laugh2:

Nastazja biedna :-( Dobrze, że już masz to za sobą!

Ostatnio mierzyłam sobie obwód brzuszka i wyszło mi aż 101cm! :szok: już ładna piłeczka wyskoczyła... :zawstydzona/y: A Berbeć przez weekend tak szalał w brzuszku, że potrafił mnie kopniakami wybudzić ze snu! :laugh2: Bardzo się cieszę, bo wcześniej przez prawie tydzień była cisza i zaczęłam się martwić, że coś nie tak... :-(

Ostatnia edycja:
witam kobietki moje drogie :-)
co do stymulacji dzidzi kolorami biało-czarnymi też słyszałam ale o takiej książeczce z obrazkami czarnymi na białym tle :-)muszę się rozglądnąć za taką książeczką.
majeczka02
masz racje trzeba się cieszyć z tego co dał nam Bóg nie ważne czy chłopczyk czy dziewczynka i tak wszystkie będziemy kochały nasze dzieci jednakowo bez względu na płeć :-)
zlotko.27
nie mam bladego pojęcia co może tobie dolegać mnie tylko kuje jak szybko wstaje,przeciągam się albo kichnę
a co do siusiania i buli to ja osobiściue wybrała bym się na wyniki moczu byc może masz dużo bakterii ,stan zapalny albo początki grzybka z tym ostatnim trzeba walczyć od samego początku wiem coś o tym

słoneczko świeci gorąco z lekkim wiaterkiem pogoda super
a mnie wzięło na słodkości i inne pyszności jak nigdy :zawstydzona/y:wiec poszłam do Biedroniaka kupiłam świeżego pączusia,rogala i wafla :-)
JESTEM SZCZĘŚLIWA i mały kopie chyba miał spadek cukru hihihi
Kota
koniecznie zdaj relacje z USG a ja grzecznie trzymam kciuki

serg nie denerwuj się też z niecierpliwością będę czekała na wieści z twojego brzuszka a te parę dni szybko zleci
no i gratuluje pobudek kopniaczkami

Ostatnia edycja:
możliwe że moje bóle związane są z powiększającą się macicą i faktycznie urusł mi troszkę brzuszek a bóle były w tamtym tygodniu, a dzisiaj mma miec wynik moczu i zobacze czy jest wszystko dobrze, ostatnio na wyniku miałam bakterie ale lekarz przepisała mi tabletki i mówił że to nic poważnego i nie mam się czym martwić. Ale jak to każda kobieta martwię sie o każde zakłucie... tym bardziej że teraz jesteśmy coraz bardziej uczulone na jakikolwiek ból.

no i twój lekarz ma racje ja tez miałam dużo bakterii ale gin przepisał mi globulki dały rade powiem ci szczerze:-)
a bakterie czy inne grzybki są całkiem normalne ze względu na hormony których mamy dużo jedne kobietki są bardziej podatne na infekcje drug moczowych a inne mniej.
ba mało tego w pierwszej ciąży nie wiedziałam co to infekcja drug moczowych za to teraz mam ja bardzo często:-(ale walczę z nią zawzięcie a gin mnie pocieszył,że juz tak mogę mieć do końca ciąży:-(

reklama
Witajcie Grudnióweczki !!!

Chciałabym do was dołączyć jesli można. Jestem w 20 tygodniu, termin mam na 12stego grudnia a to moja czwarta ciąża Z pierwszej mam już dużą 6 letnią pannę :) a dwie kolejne to niestety poronienia (puste jajo płodowe), teraz dzidzie widziałam na mnitorze w 12 tyg. i na pewno tam jest serce też biło ładnie:)
Niestety ostatnio mam deprechę bo martwie się (jak widzę nie jestem w tym sama),że coś jest nie tak ... ruchów chyba jeszcze nie czuje tzn wydawało mi sie koło 16stego,że pare razy mnie kopnęło, ale potem cisza, wczoraj znów miałam odczucie jakby pare razy mnie kopnęło, ale zobaczymy bo to było przed spaniem, może się rozrusza :nerd:
Tak więc czekam sobie w swoim strachu i złych przeczuciach aż do piątkowego usg, boje się jak nie wiem a mam złe wspomnienia z usg przez mojej poronienia.:-(
Dobra jak na początek to by było na tyle :)
Powiedzcie jeszcze jak moge do podpisu wstawic suwaczki?
pozdrawiam wszystkie grudniowe brzuszki!!!!

Do góry