reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

jejkuuu ale wstyd plassssam żabciu
wszystkiego co najlepsze ,dużo zdrowia,cierpliwości,pieniąchów orazzzzz DUŻEJ ZDROWEJ POCIECHY !!!

śliczny tort urodzinowy.jpgSTO LAT!STO LAT! NIECH ŻYJE,ŻYJE NAM !!!!

reklama
KOTA JA JESZCZE NIE MIAŁAM
ba mało tego mojemu M nie podoba sie gin wczoraj wieczorem tak rozmawialiśmy ,że ten mój lekarz nigdy nic nie wie
doszliśmy oboje do wniosku ,że jeśli ta wizyta 4 nie spodoba sie mojemu M to zmienimy lekarza mój gin dopiero stwierdził że będziemy mieli synka i to na 90% gdzie ja byłam państwowo co mnie tak brzuch bolał chyba 18 tydzień i juz wiedziałam ,że będzie synek
sama nie wiem co mam na ten temat myśleć :(

mój dopiero się bierze za cytologie pajac jeden i jak skierowania na wyniki nie było tak nie ma do tej pory
miał mi wypisać zaświadczenie i nawet o tym zapomniał ,a prosiłam na początku wizyty i za co ja płace hmmmm sama nie mam bladego pojęcia aaa dodam ,że połówkowe miałam mieć w 21 tygodniu teraz zmienił zdanie i mam w 23 czyli początek 6 miesiąca wrrrrrrrrrrrrrr

Dzień-dobry wieczór wszystkim ...:rolleyes: co prawda nie jestem kobietą ale moja Pani ma właśnie termin na grudzień i to jest piękne bo wtedy to właśnie na świecie pojawi się nasze wspaniałe "smoczątko" , imienia jeszcze nie ustalaliśmy a to z prostego powodu bo nie znamy płci smoczego potomstwa :) . Niejako w takim razie jako przedstawiciel rodzinki dopisuję się do grudniowej ekipy porodowej :D ...Marek
Witam tatusia w naszym gronie

Widzę,że większość tu chce mieć dziewuszki,a ja chce mieć drugiego synka:-)
W pierwszej ciązy ruchy poczułam po 19 tyg- i jest synek, teraz czuję już od bardzooo wcześnie i tez liczę na synka:-)
Chłopcy sa the best:tak: A tak serio to nie ma różnicy - choć moja koleżanka wykazała jedną...dziewczynki można slicznie ubierać...a jak ktos tak mysli to chyba jeszcze nie dorósł... Trzeba bylo pomysleć o lalce;-) nie o dziecku...
Moja koleżanka jest strasznie rozczarowana bo ma być chłopiec,a ona z M marzyła o dziewczynce...teraz chodzi przygnębiona.,..i wcale jej nie przechodzi choć za chwilkę rodzi...
Prawda jest taka,że dziewczynki nie sa w niczym lepsze od chłopaczków i na odwrót-trzeba się cieszyć z tego,co dał Bóg i skakać z radości do nieba. Ja mam synka i za nic bym go nie zamieniła na tabun dziewczynek nawet:-D Tak samo pewnie było by na odwrót gdyby była dziewczynka-to nasze dzieci w końcu-krew z naszej krwi:tak:
Ja też chcę mieć synka:-)

Dziewczyny, przeżyłam koszmar.. Nigdy więcej nie pójdę na to badanie. A mojemu doktorkowi powiem, że wolę mieć od razu dietę niż sprawdzać glukoze! Przyszłam o 7, oczywiście milion starych bab, żadna cię nie wpuści bo się spieszy.. Weszłam jakieś 20 po 7. No to pobrała krew, rozpuściła glukoze i musiałam wypić, smak może do przeżycia, ale w połączeniu z tym ochydnym zapachem, każdy łyk był straszny. No i kazali mi tam siedzieć 2 godziny. Po godzinie, kręci mi się w głowie, gorąco mi i niedobrze. No to mnie położyły otwarły okno i tak godzinę się męczyłam. Zadzwoniłam, mama po mnie przyjechała do przychodni, a jak weszłam do domu od razu wszystko zwymiotowałam. Dopiero powoli do siebie dochodzę..

Nie chciałam was kochane straszyć, pytałam czy tak często się zdarza, to pielęgniarki mówiły że nie, ale ja takie chuchro jestem, więc wiedziałam że tak będzie i odwlekałam to badanie do ostatniej chwili. Poza tym dalej się martwię bo maluch się nie rusza ;( Pewnie też się przez to źle czuje..
Zaraz przyjedzie M. to mnie musi poprzytulać bo już mam dość tego dnia, a jeszcze mnie ortodonta czeka..

Miłego dnia dziewczyny :*
Współczuję

Witajcie Grudnióweczki !!!

Chciałabym do was dołączyć jesli można. Jestem w 20 tygodniu, termin mam na 12stego grudnia a to moja czwarta ciąża Z pierwszej mam już dużą 6 letnią pannę :) a dwie kolejne to niestety poronienia (puste jajo płodowe), teraz dzidzie widziałam na mnitorze w 12 tyg. i na pewno tam jest serce też biło ładnie:)
Niestety ostatnio mam deprechę bo martwie się (jak widzę nie jestem w tym sama),że coś jest nie tak ... ruchów chyba jeszcze nie czuje tzn wydawało mi sie koło 16stego,że pare razy mnie kopnęło, ale potem cisza, wczoraj znów miałam odczucie jakby pare razy mnie kopnęło, ale zobaczymy bo to było przed spaniem, może się rozrusza :nerd:
Tak więc czekam sobie w swoim strachu i złych przeczuciach aż do piątkowego usg, boje się jak nie wiem a mam złe wspomnienia z usg przez mojej poronienia.:-(
Dobra jak na początek to by było na tyle :)
Powiedzcie jeszcze jak moge do podpisu wstawic suwaczki?
pozdrawiam wszystkie grudniowe brzuszki!!!!

Witam nową mamusię. Nie zamartwiaj się na zaś bo to może zaszkodzić maluszkowi. Z ruchami jest różnie, ja w każdej ciąży czułam w innym czasie.

Mam do was takie pytanie. Czy przez całą ciąże wypływa siara? bo mnie zaczęła wypływać od 3tygodni większości dziennie mi wypływa po kilka razy na dzień, ciągle zmieniam koszulki bo zostają zaschnięte plamki:-(

reklama
ja gdzieś czytałam ,że to nic poważnego o ile to siara a nie mleko gdzieś na jakimś forum kobietce siara leciała już w 15 tygodniu
a u mnie cisza nic nie kapie,nic nie leci

Siara - gęsta żółta wydzielina gruczołów mlecznych Zaczyna gromadzić się w sutku jeszcze w czasie ciąży (u człowieka już od około 20. tygodnia).

Ostatnia edycja:
Do góry