reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

netka- dobrą P ma pracę, że aż tyle urlopu może wykorzystać. A co do nieudanej nocki i płaczu Ninki, to współczuję.

ewka- akwarium, to super sprawa, tylko, że w przypadku mojej K, to szybko znudziły jej się rybki ;p

U nas pogoda fatalna, zimno i prawie cały czas pada deszcz. Wczoraj była taka ulewa, że nie dało rady jechać autem.

W sobotę miała na służbie małego bratanka Mikołajka, bo jego rodzice byli na weselu. Niuniu w dzień był grzeczny, ale w nocy dał trochę popalić ciotce. Już zapomniałam jak to wstaję się do dziecka w nocy. Moja Karolina od bardzo dawna przesypia całe nocki.

P jest oczywiście w pracy. Ja juz obiad przygotowałam, dom wysprzątałam, młoda ma drzemkę, a ja idę poleniuchować przed tv.

miłego dnia :D

reklama
Wasze maluszki rosną i ich potrzeby się zmieniają ?? mamy proste rozwiązanie
Sprzedaj na mamasprzeda.pl ubranka z których dzieci już wyrosły, ubrania ciążowe i sprzęty, które mogą przydać się innym mamom a za zarobione w ten sposób pieniądze kup to cego teraz potrzebuje twoje dziecko !!
Na mamasprzeda.pl nie placi się żadnych prowizji i nie ginie się w tłumie - przyszłośc w sprzedaży internetowej jest dziś po stronie portali ukierunkowanych na jedna grupę - na mamasprzeda.pl tą grupą są mamy !!!

Zapraszamy

Ps jeśli pisesz bloga lub znasz dobrego bloga dla mam (dotyczącego wszelkich tematów interesujących młode i ambitne mamy) powiedz nam o tym - zapraszamy do programy "Bloguj z mamasprzeda.pl" - więcej informacji na kontakt@mamasprzeda.pl

Hej u nas nocka dziś okay...uf uf! Dziś mam zebranie u Ninki w przedszkolu.
2701 a no zaległy z tamtego roku, zaległy z tego roku wypoczynkowy a oni mają prawie po miesiąc urlopu jak nie lepiej...plus nagrodowe, plus po Kosowie.... dużo tego.
Jakaś taka zmęczona jestem i żrę wszystko co wpadnie w rękę.

U mnie weekendzik minął szybko i milutko.
W sobotę rano miałam szkołe ale ok. Potem na obiad do domku i po obiedzie dziewczyny miały wybrać miejsce gdzie idziemy świętować rocznicę naszego ślubu i padło na ....basen:-p:-) Wyszaleliśmy się na całego. Pupki wymoczone i tyle.
Niedziela słoneczna na rowerkach. Musze jednak sie jeszcze pozegnać przed zimą z rolkami. Zulka w przedszkolu nawet fajnie-oby tak dalej.
Kama wczoraj miała diagnoze z matmy, dzisiaj z polskiego, jutro z przyrody, potem angol - tragedia. Siedzimy przed książkami i albo odrabiamy zadania albo uczy sie czegoś lub powtarza. Strasznie dużo tego.
No i dni lecą strasznie. Już połowa września. Jeszcze trochę i zaraz będą święta - jejciu i znowu rok starsza-brrr.

U nas weekend minął również milutko. W niedziele było grzybobranie i P pojechał na noc do pracy, a ja z Koko do moich rodziców. W poniedziałek pojechałam ze "staruszkami" i młodą na zakupy i szukać samochodu po salonach, bo rodzice niezdecydowani co sami chcą kupić.
Dzisiaj muszę ogarnąć trochę dom, a jutro będą kończyć robić ogrodzenie. Wszystko ciągnie się jak flaki z olejem, ale tak to jest jak robi się samemu.

Karolinka zdrowa i pełna energii. Oprócz nas jest bardzo związana z moimi rodzicami, a jak dziadzio jedzie do pracy i nie ma go miesiąc lub dwa, to jest wielki płacz, ale jak już przyjeżdża na urlop, to młoda tylko siedziałaby u nich.
Ciesze się, że ma z nimi taki super kontakt, ale dziadek i babcia strasznie ją rozpieszczają i młoda później musi się przestawiać w domu, że nie wszystko jej wolno.

Dziewczyny mam pytanko. Kończy mi się za niedługo umowa na internet z cyfrowym polsatem i chciałam zrezygnować, i wziąć coś bez limitów, i w przystępnej cenie. Możecie mi coś polecić? ::-)

2701 - ja mam z Multimo już chyba z 6 rok i nie narzekam.

W czwartek schyliłam się i coś mi w plecach strzeliło tak, że w piątek musiałam iść do lekarza po leki- nie szło ani spać, ani siedzieć z bólu... Na szczęście leki pomogły i jest ok. Dzisiaj czuję za to, że mnie łapie przeziębienie!!:angry:

Młody ok, wczoraj trochę płakał w przedszkolu, ale dziś już ok. Teraz odsypia , więc dziś długi wieczór się szykuje:-p

Nic mi się nie chce ostatnio, chyba jesienne przesilenie?

Ja w końcu wezmę się za siebie i mam w planach zrobić badania tarczycowe i na pewno muszę zrobić USG dopplera w nogach.
Dziewczyny ok. Chociaż pani w przedszkolu mówi, że Zulka podchodzi do niej rano w sali, ja jeszcze stoję w drzwiach, a ta już się pyta kiedy mama przyjdzie:-)

Hejo, fajnie Was poczytać. Lubię wiedzieć, że zajrzę i coś tu jest, ktoś napisał;)
Na grzybach się nie znam i orientacji w terenie nie mam ale bardzo lubię jeść, szczególnie w zalewie octowej.
Hahaha!
Dziś piękna pogoda. Okazuje się, że siostra z Vivi przyjadą w piątek-sobotę i zostaną na 2 tygodnie więc 0 nudy. Racja już wrzesień za nami, się obejrzymy i będzie...grudzień. Pomału myślę co komu, chciałabym te wydatki świąteczne jakoś mądrze podzielić ale czy się uda-oby!
Dziś zaplanowałam plac zabaw, karmienie kaczek, pójdziemy też do mojej mamy i może zaliczymy rower. Dziś wcześniej skończę i odbiorę N z przedszkola. Trochę mam problemów wychowawczych z N. Szczególnie wymuszanie. Muszę nad nią popracować. Więcej uwagi poświęcać-BOŻE DOBA JEST tak krótka!
Na zumbe regularnie będę chodzić od października.
Milva zdrówka!

Dziewczyny dostałam zielone światło. Idę do szkoły protetycznej w Kajetanach. Dojazd mam makabryczny, ciągle kombinuję. Wysyłają mnie i Koleżankę. Uf...razem raźniej. Firma płaci za przejazdy, hotel, szkołę. Muszę zaryzykować. Będzie ciężko i 2 weekendy w miesiącu od piątku do niedzieli wieczorem poza domem...Nie wiem jak zniosę to ja i jak to wpłynie na N... Tego się boję i zimy z dojazdami...

reklama
Netka - wszystko poukładasz. Rozwijaj się kobieto jak masz taką możliwość. Super sprawa.
Ja dostałam w pracy zgodę na wyjazd na szkolenie i będę się obijać 3 dni w górach. Już nie mogę się doczekać. Dopłaciłam sobie za jedynkę i będę miała wszystko w nosie czy mam majtki na tyłku czy nie;-):rofl2: Ehhh - ale tego potrzebuję.

Do góry