reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

netka- dobrą P ma pracę, że aż tyle urlopu może wykorzystać. A co do nieudanej nocki i płaczu Ninki, to współczuję.

ewka- akwarium, to super sprawa, tylko, że w przypadku mojej K, to szybko znudziły jej się rybki ;p

U nas pogoda fatalna, zimno i prawie cały czas pada deszcz. Wczoraj była taka ulewa, że nie dało rady jechać autem.

W sobotę miała na służbie małego bratanka Mikołajka, bo jego rodzice byli na weselu. Niuniu w dzień był grzeczny, ale w nocy dał trochę popalić ciotce. Już zapomniałam jak to wstaję się do dziecka w nocy. Moja Karolina od bardzo dawna przesypia całe nocki.

P jest oczywiście w pracy. Ja juz obiad przygotowałam, dom wysprzątałam, młoda ma drzemkę, a ja idę poleniuchować przed tv.

miłego dnia :D

reklama
Wasze maluszki rosną i ich potrzeby się zmieniają ?? mamy proste rozwiązanie
Sprzedaj na mamasprzeda.pl ubranka z których dzieci już wyrosły, ubrania ciążowe i sprzęty, które mogą przydać się innym mamom a za zarobione w ten sposób pieniądze kup to cego teraz potrzebuje twoje dziecko !!
Na mamasprzeda.pl nie placi się żadnych prowizji i nie ginie się w tłumie - przyszłośc w sprzedaży internetowej jest dziś po stronie portali ukierunkowanych na jedna grupę - na mamasprzeda.pl tą grupą są mamy !!!

Zapraszamy

Ps jeśli pisesz bloga lub znasz dobrego bloga dla mam (dotyczącego wszelkich tematów interesujących młode i ambitne mamy) powiedz nam o tym - zapraszamy do programy "Bloguj z mamasprzeda.pl" - więcej informacji na kontakt@mamasprzeda.pl

Hej u nas nocka dziś okay...uf uf! Dziś mam zebranie u Ninki w przedszkolu.
2701 a no zaległy z tamtego roku, zaległy z tego roku wypoczynkowy a oni mają prawie po miesiąc urlopu jak nie lepiej...plus nagrodowe, plus po Kosowie.... dużo tego.
Jakaś taka zmęczona jestem i żrę wszystko co wpadnie w rękę.

U mnie weekendzik minął szybko i milutko.
W sobotę rano miałam szkołe ale ok. Potem na obiad do domku i po obiedzie dziewczyny miały wybrać miejsce gdzie idziemy świętować rocznicę naszego ślubu i padło na ....basen:-p:-) Wyszaleliśmy się na całego. Pupki wymoczone i tyle.
Niedziela słoneczna na rowerkach. Musze jednak sie jeszcze pozegnać przed zimą z rolkami. Zulka w przedszkolu nawet fajnie-oby tak dalej.
Kama wczoraj miała diagnoze z matmy, dzisiaj z polskiego, jutro z przyrody, potem angol - tragedia. Siedzimy przed książkami i albo odrabiamy zadania albo uczy sie czegoś lub powtarza. Strasznie dużo tego.
No i dni lecą strasznie. Już połowa września. Jeszcze trochę i zaraz będą święta - jejciu i znowu rok starsza-brrr.

U nas weekend minął również milutko. W niedziele było grzybobranie i P pojechał na noc do pracy, a ja z Koko do moich rodziców. W poniedziałek pojechałam ze "staruszkami" i młodą na zakupy i szukać samochodu po salonach, bo rodzice niezdecydowani co sami chcą kupić.
Dzisiaj muszę ogarnąć trochę dom, a jutro będą kończyć robić ogrodzenie. Wszystko ciągnie się jak flaki z olejem, ale tak to jest jak robi się samemu.

Karolinka zdrowa i pełna energii. Oprócz nas jest bardzo związana z moimi rodzicami, a jak dziadzio jedzie do pracy i nie ma go miesiąc lub dwa, to jest wielki płacz, ale jak już przyjeżdża na urlop, to młoda tylko siedziałaby u nich.
Ciesze się, że ma z nimi taki super kontakt, ale dziadek i babcia strasznie ją rozpieszczają i młoda później musi się przestawiać w domu, że nie wszystko jej wolno.

Dziewczyny mam pytanko. Kończy mi się za niedługo umowa na internet z cyfrowym polsatem i chciałam zrezygnować, i wziąć coś bez limitów, i w przystępnej cenie. Możecie mi coś polecić? ::-)

2701 - ja mam z Multimo już chyba z 6 rok i nie narzekam.

W czwartek schyliłam się i coś mi w plecach strzeliło tak, że w piątek musiałam iść do lekarza po leki- nie szło ani spać, ani siedzieć z bólu... Na szczęście leki pomogły i jest ok. Dzisiaj czuję za to, że mnie łapie przeziębienie!!:angry:

Młody ok, wczoraj trochę płakał w przedszkolu, ale dziś już ok. Teraz odsypia , więc dziś długi wieczór się szykuje:-p

Nic mi się nie chce ostatnio, chyba jesienne przesilenie?

Ja w końcu wezmę się za siebie i mam w planach zrobić badania tarczycowe i na pewno muszę zrobić USG dopplera w nogach.
Dziewczyny ok. Chociaż pani w przedszkolu mówi, że Zulka podchodzi do niej rano w sali, ja jeszcze stoję w drzwiach, a ta już się pyta kiedy mama przyjdzie:-)

Hejo, fajnie Was poczytać. Lubię wiedzieć, że zajrzę i coś tu jest, ktoś napisał;)
Na grzybach się nie znam i orientacji w terenie nie mam ale bardzo lubię jeść, szczególnie w zalewie octowej.
Hahaha!
Dziś piękna pogoda. Okazuje się, że siostra z Vivi przyjadą w piątek-sobotę i zostaną na 2 tygodnie więc 0 nudy. Racja już wrzesień za nami, się obejrzymy i będzie...grudzień. Pomału myślę co komu, chciałabym te wydatki świąteczne jakoś mądrze podzielić ale czy się uda-oby!
Dziś zaplanowałam plac zabaw, karmienie kaczek, pójdziemy też do mojej mamy i może zaliczymy rower. Dziś wcześniej skończę i odbiorę N z przedszkola. Trochę mam problemów wychowawczych z N. Szczególnie wymuszanie. Muszę nad nią popracować. Więcej uwagi poświęcać-BOŻE DOBA JEST tak krótka!
Na zumbe regularnie będę chodzić od października.
Milva zdrówka!

Dziewczyny dostałam zielone światło. Idę do szkoły protetycznej w Kajetanach. Dojazd mam makabryczny, ciągle kombinuję. Wysyłają mnie i Koleżankę. Uf...razem raźniej. Firma płaci za przejazdy, hotel, szkołę. Muszę zaryzykować. Będzie ciężko i 2 weekendy w miesiącu od piątku do niedzieli wieczorem poza domem...Nie wiem jak zniosę to ja i jak to wpłynie na N... Tego się boję i zimy z dojazdami...

reklama
Netka - wszystko poukładasz. Rozwijaj się kobieto jak masz taką możliwość. Super sprawa.
Ja dostałam w pracy zgodę na wyjazd na szkolenie i będę się obijać 3 dni w górach. Już nie mogę się doczekać. Dopłaciłam sobie za jedynkę i będę miała wszystko w nosie czy mam majtki na tyłku czy nie;-):rofl2: Ehhh - ale tego potrzebuję.

Do góry