reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Pieseczki

olli.jpgMolli
rodzinka.jpgCała rodzinka
bela fred.jpgBella i Fred
:)

Załączniki

• olli.jpg
    olli.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 60
  • rodzinka.jpg
    rodzinka.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 66
  • bela fred.jpg
    bela fred.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 64
reklama
sosnowiczanka
pieski są przepiękne, zaraz pokazuję mojej siostrze ich Molly, jest boska!
a co do Regli to nei znam chyba osoby ktora chodzi w Tychach na zumbę i nie zna tego dynamitu!!!! osobiście na jej zajęcia nie chodziłam, ale widziałam ją w akcji na filmikach z roznych maratonów chartwatywnych miedzy innymi u nas:), ale muszę się kiedyś wybrac strikte na jej zajęcia.
aaaa i kradnę zdjęcie molly:)

No, dziewczyny, powiem Wam, że pierwsza nieprzespana noc za nami :/ Od północy Ema coś stękała, od 1 do 2 M próbował ją spacyfikować, a potem, prawie do 5 był mój dyżur. Po jakiejś godzinie ze mną Emą poddała się i przestała prosić o mleko. A zaczęła prosić o wodę :( I nie chodziło jej o wodę z kubka. Krótko mówiąc chciała smoka i już nie ważne, co będzie w butelce. Całą noc przepłakała prosząc. Po prostu koszmar :( Nie ulegliśmy i jak w końcu odpuściła spała 5h bez przebudzenia, a jak w końcu wstała nie bardzo chciała jeść śniadanie :( Przez cały dzień była w średnim nastroju i koło 17 padła z płaczem nie wiadomo o co. Jakoś nie widzę dzisiejszej nocy. Boję się :(

Wróciłam z TBC. Nogi wchodzą mi do d...

Asko za powyższym zdjęciu Molli robi siku ;) dlatego ładnie szło ją uchwycic:)

A co do Regli to powiem ci jeszcze ze jak bedziesz miała okazję wziąść udział w jej zajęciach to nawet sie nie zastanawiaj! Ja tez oglądałam ją na filmikach i powiem ci ze na zywo jest 100 razy lepsza! To dosłownie kobieta dynamit! Chociaz, wiesz, Sosnowiec nie jest tak daleko ;)Na tą moją zumbę przyzjedzają dwie dziewczyny z Zabrza:)
Wogóle Regla prowadzi tez zumbę w jeszcze jednym klubie niedaleko teZ mnie, musze się zorientować w jakich godzinach i wyruszam! A co!

Hej dziewczyny,

Nastazja, nie moge sie doczekac zdjec Waszych wnetrz po remoncie. Z Twoim gustem i wyczuciem stylu jestem pewna, ze bedzie pieknie!

Mla, wspolczuje nocki, oby bylo juz tylko lepiej...

chcialam sie Wam pochwalic, ze Kubinowa faza anty-mama zostala zazegnana, od klku dni nie moge sie opedzic od mojego kochanego przytulaka, z dnia na dzien nagle bez pamieci zakochal sie z mamie :) buziaki, przytulanki, wolanie mniedo najmniejszej *******y, jest bosko! Dziewczyny, jestem niesamowicie szczesliwa:))

na Mikolajki zawiesimy skarpety swiateczne nad kominkiem i kazdy dostanie jakis drobiazg, typu slodycz, czy maly resorak itd. Mam w planie postawic tez wieczoyg razem z Q szklanke mleka i ciasteczko dla Mikolaja. Jak mlody pojdzie spau to od okna do talerzyka rozsypie czerwony brokat, taki slad Mikolaja :) mam nadzieje ze rano bedzie radocha :)

Mamy ostatnio problem ze zmiana pampka, jest to istna walka! Q sie rzuca, wierzga nogami, ucieka, nie wiem co z tym zrobic, puszczac juz bez pampka i latac ze szmata wycierajac siki? Kurcze, no zboj wie gdzie sie sika, wszystkie misk nosi do ubikacji na "sisi", pytany gdzie sie sika pokazuje lazienke, wiec swiadomy jest, moze warto sprobowac poki Hania jeszcze nie raczkuje?

nie moge sie juz doczekac Swiat, w koncu Wigilia u nas :)

Kota, ja nie dziwię się Q, że taki zakochany :*
Z tym pampkiem to rzeczywiście problem. Nam się jakoś udaje, ale często są negocjacje i mała mówi "jeście nie telas" ;)

Przed chwilą przebudziła się na mleko. Przebrałam do spania, żeby rozumiała, że to mleko na noc i zanim włożyłam ją do łóżeczka zobaczyła, że M trzyma mleko, krzyknęła "O! O!" i wyrwała mu butelkę z ręki. Zaczęła pić zanim doleciała do łóżeczka. Nie zapowiada się dobrze...

Mla, powodzenia!! Ja zamowilam tez ten kubek TT i jak tylko dojdzie zaczynamy przestawianie Leny....
Kota, u nas z tym pampkiem podobnie, czasem da ubrac bez problemu, a innym razem jest "pkampka nie" i roznie bywa czasem zdazy czasem trzeba wycierac ;-)
Asko czytalam ze pisalas o interaktywnym kotku na prezent, masz jakies typy? Bo ja ogladalam i w sumie widzialam tylko takiego bialego z Hasbro za 200 cos zl...

Mła - podziwiam , bo ja na pewno bym uległa - dlatego też żadne książkowe rady odstawiania mleka bądź nauki spania samemu mi nie wychodziły... trzymam kciuki , aby było dobrze... coś jednak jest w tym, że im dziecko starsze tym coraz gorsze problemy;-)

Kota - ahh wprowadziłaś świąteczny nastrój tym mikołajem!!:tak:

Ja młodemu zmieniam pampka przeważnie wtedy , gdy ogląda bajkę , bo inaczej też ciężko.

sosnowiczanka haha to dobrze moj szwagier trafil bo jak pokazala mu Kacha foto psiaka to powiedział ze wyglada jakby kupę robila;p
Haha wiesz taka sama droga do Tychów:0 zapraszam na zajęcia Wioli w sumie to ona w Tychach rozpoczęła szał na zumbę.
aneta wiesz co nie nie, takie kotki nas narazie nie interesują, po pierwsze szkoda mi dac tyle kasy na prezent którydosłownie mała zagłaszcze, a poza tym az tak odjechany kot jest jej poki co zbędny.
ja wypatrzyłam taki chcę zamówić szary moim zdaniem będzie zachwycona.
AniMagic Zwierzaki Niemowlaczki Kotek _. (3692707584) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
mła powodzenia, ja poki co z mlekiem nie walczę, choc 2 dni temu mnei tak wkurzyła jak nigdy piła mleko 4 razy(wliczajac te wieczorne i ranne) przegięła, przyniosłam jej bidon z piciem a ta do mnie tekstem o 3 rano, nie nie piciu, mleko chce.
kota u nas jest na odwrót ja walczę żeby mała nie zakładała pampka, bo znowu się jej odwidzialo, generalnie dalej chodzi o tą kupę, nie chce robic nigdzie indziej jak do pieluchy, a tak poza tym to moze byc bez. Ja bym sprobowala go puszczac, u nas sa panele ale w duzym pokoju jest wykladzina wiec nei raz jest zlana jak sie jej nie chce isc na nocnik, ale nie odpuszczę, wiec moze dobrze by bylo wykorzystac czas poki wlasnie H. nie raczkuje.

reklama
Mla, trzymam kciuki!!!

Milva, ja tam nie wierze w te ksiazkowe rady "jak wychowac dziecko", o ile z Kuba cos tam probowalam uskuteczniac , to teraz z Hania odpuscialam i zdaje sie calkowicie na instynkt. Robie same "ZLE" rzeczy, nosze, tule, lulem, pozwalam przysypiac na piersi, karmie naprawde na zadanie, czasem nawet biegnac po schodach za Q! Nie mamy por karmien, nie mam pojecia ile razy na dobe przystawiam Hanke. Efekt, spokojne, pogodne i wesole dziecko. Jestem zdania, ze im bardziej chce sie dziecko na sile usamodzielnic, tym bardziej i glosniej domaga sie ono tego, czego zostaje pozbawiane. Q sam zrezygnowal z bycia noszonym na potege, ze smoczka tez, tak samo z flaszki w ciagu dnia, na noc pihe kasze z butli, rano juz nie chce, choc do niedawna tez pil. Jakos to wszystko naturalnie nam przychodzi. Ciekawe jak bedzie z pampkami... Az strach!

Dziewczyny przepraszam Was za literowki, znow mi padl komputer i pisze z telefonu, co jest upierdliwe. Jak mi sie nie uda go jutro uruchomic to chyba bede musiala sie szarpnac ba nowego laptopa :/

Do góry