reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Hej dziewczyny..
Wybaczcie. Czytam co u Was ale nie mam czasu nic napisać. Zaczęliśmy remont no właśnie, zaczęliśmy a już kasy poszło mnóstwo. mam już całą elektrykę w kuchni i wodę. Dziś zaczynamy płyty gipsowe, potem jeszcze kafle i na ten rok chyba wszystko bo już pieniądze się skończą. Dziś w pracy pacjent mnie pod...denerwował. Szkoda gadać. Z Adasiem dobrze wszystko, zaraz pewnie wstanie, wiec lecę podgrzać zupkę. Trzymajcie się dzielnie :*

reklama
hej
my jeszcze nie mamy terminu bilansu wiec widze ze trzeba zamowic:))

mnie albo przewialo albo zle mialam ulozona glowe podczas snu bo nie moge ruszac glowa bo strasznie boli leze w lozku A wczoraj w nocy przyjechal to sie zajmuje Zuza:))

a ta jak na zlosc poszla spac o 23 bo czekala na tatusia a wstala juz o 5 hmmm i grasuje dalej

Hej

A my na bilans nie mamy umówionego konkretnego terminu, bo nie trzeba sie w naszej przychodni umawiać. Dzieci zdrowe są przyjmowane tylko w srodę wiec pojdziemy w srodę wypadającą najblizej urodzin Alanka :)

Byłam wczoraj u gina. Odstawiam tabletki. Ogólnie wszystko ok, mam czekac na okres (ciekawe kiedy przyjdzie) jak sie nie pojawi do 6 tyg to mam isc i w zasadzie tyle.

A dziś popołudniu wybieram sie z M na siłownię:)

Nastazja a znalazłaś juz te płytki na podłogę??? Ostatnio fajne szare (były popielate i ciemno szare) 60/60 widziałam w castoramie i w niedrogie były, chyba 47zl za m2. bardzo mi sie podobał, nawet pomyślałam o tobie :*

Sosnowiczanka- jeszcze nie byliśmy szukać płytek, ale musimy w przyszłym tygodniu coś kupić, więc dzieki za cynk :) Na pewno tam pojedziemy.

Ja też na bilans się jeszcze nie umawiałam ale chyba z tym problemu nie będzie. Zrobię mu tylko wcześniej krew i mocz, bo podobno trzeba.

Dziś kończymy sufit i zaczniemy ściany. Fajnie że jeszcze w poniedziałek wolne to może uda się już wszystko skończyć. Około 18 listopada przychodzi znajomy kłaść nam płytki na podłogę, więc mamy mało czasu by coś kupić. No ale chcę to przed grudniem mieć ładnie skończone, żeby się nie kurzyło, bo w kuchni nie będziemy mieli drzwi więc podłogę i ściany muszę mieć zrobione.

Sosnowiczanka- ja też odstawiłam tabletki i czekam na okres jak na zbawienie.. Jednak się człowiek stresuje.

Dzień dobry
My dzis spaliśmy do 10, do 11 lezelismy jeszcze w łóżku :-) uwielbiam takie leniwe poranki!
M pojechał załatwiać sprawy a my siedzimy w domu, pózniej wyjdziemy na spacer i jakies zakupy.

hej
Inka nie zartuj ja wczoraj moje dzieci uczuliłam ze jest wolne i śpimy długo! i co mała wstała tak jak do żłobka koło 7 i zarządziła tekstem : mama stań!!! baje! no i co było zrobic wstałam ona zgarnęła cały majdan z łózeczka i poszlismy na sniadanko i bajke a chwile pozniej Kamil zadowolny krzycczy ze on tez juz sie wyspał! no prosze szkoda ze tak chętnie nie wstają w tyg;p.
Za to teraz Kaamil spi od 2 h a mała ciagle chodzi i spiewa.. pewnie padnie przed 19 i zwnou rano bedzie buszowac.
Weekend spedzamy sami tzn dzieci ja i moja mama, K. pojechal do domu bo skonczyly nam sie dowod rejst. i musiał załatwic, o dziwo mały nie chciał z nim jechac!!!!!!!!!
sosnowiczanka super że psiaki rosną:) powiem ci ze mimo iż sunia bedzie u mojej siostry to ja tak samao jestem podjarana tym że juz niedlugo bedzie u niej, nie mowiac juz ze u nich odliczaja dni do poznania szczeniaczka:)
A tak swoją drogą powiedz mi widzisz jakies efekty twojej aktywnosci fizycznej??? strasznie ci zazdroszcze ze mozesz sobie tak zorganizowac czas żeby wyskoczyc, zrobic coś dla siebie itp itd:)

agapa az dziw zbiera ze ta lekarka nie umiala osluchac dziecka! no przeciez od takiego malca nie mozna wymagac cudow onno nie wie ze ma byc spokojne grzeczne itp! ja to sie zawsze smieje jak taka starsza lekarka u mnie w przychodni mowi małej teraz oddychaj przez usta głęboko! no tak jakby ona wiedziała o co chodzi.. przeciez takimi słowami do dziecka nie mowie na codzien.
Mam nadzieję że Miki szybko się wykuruje, a jak po pasowaniu na przedszkolaka Majusi???

Tak wiec dzis bajki, zakupy spacer i hustawki a potem zabawy w domku, chyba jak mała usnie pojadę z kamciem do mojej siorki. Choc mam tyle nauki na wtorek.. tydzien ostatnich szkolen. A ja przeleciałam je i tylko drukowałam materiały.. wiec teraz musze w domu, ale coz bylo robic jak ludzi tłum i trzeba bylo obslugiwac.

u nas generalnei po staremu
dzieci niezmiennie zakatarzone, kaszel opuscil ich na cały 1 dzien, ale juz znowu jest lepiej.
Kurde.. my mamy od wrzesnia szczepienie zalegle i nie ma kiedy go zrobic no bo jak jak mała ma cciagle jakies stany wirusowe.

Inka ale wam dobrze... Jak Alan późno chodził spać to zdarzało mu sie spac do 9-10, jak usypia o 20-21 to jak pośpi do 8 to sie cieszę...

Asko moj M od dłuższego juz czasu tak pracuje ze po 15 wraca do domu, więc siedzi z Alankiem jak ja idę, więc super ze jest go z kim zostawic. No na upartego moze zostac z moją siostrą lub tatą, wiem ze gdybym poprosiła to by z nim zostali, więc tu nie mam zadnego problemu...
A co do aktywności to widzę niewielką róznicę. Czuję tez spodnie w pasie ze są luźniejsze, choc na wadze efektów brak. Ale nie przejmuje sie tym. Uwielbiam zumbę, mimo ze chodze na nią tylko w niedzielę (jest tez w srody, ale niedzielna prowadząca bardziej mi odpowiada), wogóle co do prowadzącej Zumbę, znalazłam ostatnio jej profil na fb i widze ze uczy ona tanczyc równiez w katowicach, tychach, bytomiu, żorach itp. Moze więc i ty do tej samej pani chodzisz ;)?
Tak to chodzę jeszcze na TBC, ABT, PBU, Step itp.

A co do piesków, to wczoraj byłam jeszcze u weterynarza. Są juz dwa razy odrobaczywione, za tydzien ide je szczepic pierwszy raz. Jedzą juz suchą karmę (moczoną w wodzie) a dziś dostały pierwszy raz kurczaka z ryzem. Głodomory wcinały ze szok!
Postaram sie zrobić jutro jakieś foteczki i wrzucic, choc ciezko ze zdjęciami bo bez ruchu nie usiedzą :-)

reklama
Nastazja, nie wiedziałam o tych badaniach do bilansu. Mam nadzieję, że mi uznają te z września, bo szkoda mi małej znowu kłuć...

Asko, jakie macie szczepienia? Dla Karolci????

U nas noc jak poprzednie - mała domaga się mleka, ale się opieramy i w efekcie wypija ok 90 ml. Nie jest źle moim zdaniem. Dzisiaj Ema śpi u babci, bo byliśmy z M w barze i mam nadzieję, że babcia nam tego postępu z mlekiem nie cofnie ;)

Do góry